EKONOMİ - 31 Ekim 2025 Cuma 09:09

"Kamu mühendisleri üreterek, planlayarak ve geliştirerek Türkiye’nin geleceğini inşa ediyor"

A
A
A
"Kamu mühendisleri üreterek, planlayarak ve geliştirerek Türkiye’nin geleceğini inşa ediyor"

Türkiye’de son yıllarda hayata geçirilen köprüler, tüneller, havalimanları, enerji tesisleri ve raylı sistemler, ülkenin altyapı ve üstyapı kapasitesini dönüştürüyor. Kamu mühendisleri ve teknik personelin bilgi, koordinasyon ve çözüm üretme becerileriyle mega projelerin planlanmasından uygulanmasına kadar her aşamada kritik görevler üstlendiğini söyleyen Mühendis Tek-Sen ENERJİ Sendikası Başkanı Mümin Güler, "Bu projeler ayrıca Türkiye’nin kalkınma hedeflerinin gerçekleşmesinde belirleyici bir rol oynuyor" dedi.



Türkiye, son 20 yılda hayata geçirilen büyük altyapı ve üstyapı projeleriyle dikkat çeken bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Köprüler, tüneller, limanlar, havalimanları, şehir hastaneleri, enerji santralleri ve raylı sistemler kamu mühendislerinin bilgi birikimi, çözüm üretme yeteneği ve sorumluluk bilinciyle inşa edilen gelecek vizyonunun sembolü haline geliyor. Bu mega projelerin arkasındaki emeği ve disiplinli çalışmayı görünür kılmayı, kamu mühendisleri ile teknik personelin hak ettikleri maaş ve statüye ulaşmalarını hedefleyen Mühendis Tek-Sen ENERJİ Sendikası, üyeleriyle birlikte Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini hayata geçiren temel aktörler olarak görev alıyor.


"Mühendislerin bilgi birikimi Türkiye’nin kalkınma hikâyesinin temelini oluşturuyor"


Mühendislik mesleğinin ülke kalkınmasında büyük bir rolü olduğuna dikkat çeken Mühendis Tek-Sen ENERJİ Sendikası Başkanı Mümin Güler, stratejik ve mega projelerde mühendislik aklının belirleyici bir güç haline geldiğini ifade etti. Kamu mühendislerinin ve teknik personelin, ülkenin gelişimini planlayan, üreten ve sürdüren bir yapının parçası olduğuna dikkat çeken Güler, "Enerji, ulaştırma ve altyapı yatırımlarından şehir planlamasına ve çevre dostu projelere kadar uzanan geniş bir yelpazede, mühendislerin bilgi birikimi Türkiye’nin kalkınma hikâyesinin temelini oluşturuyor. Dâhil olduğumuz tüm projelerde bilimin, emeğin ve aklın izini taşıyoruz. Türkiye’yi geleceğe taşıyan işler kamu mühendislerinin ellerinde yükseliyor. Dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. Mühendis Tek-Sen ENERJİ Sendikası olarak, kamu mühendislerinin ve teknik personelin emeğinin görünür kılınması için çalışırken, mesleki saygınlığımızı artırmayı ve mega projelerde yer alarak Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.



"Kamu mühendisleri üreterek, planlayarak ve geliştirerek Türkiye’nin geleceğini inşa ediyor"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.