EKONOMİ - 12 Ocak 2026 Pazartesi 10:37

MediaMarkt Startup Challenge’ın 8’inci yılında 22 ülkeden 264 girişim değerlendirildi

A
A
A
MediaMarkt Startup Challenge’ın 8’inci yılında 22 ülkeden 264 girişim değerlendirildi

MediaMarkt’ın Türkiye’de başlatıp dünyaya açtığı girişimcilik yarışması MediaMarkt Startup Challenge’ın ön değerlendirme ve başvuru süreci tamamlandı. Yarışma kapsamında büyük final sürecine kadar 22 farklı ülkeden çeşitli sektörlere ait 264 farklı girişim değerlendirildi.



Tüketici elektroniği perakendecisi MediaMarkt, geleceğin perakende dünyasını, bugünün inovatif fikirleriyle geliştirmek amacıyla 8 yıl önce başlattığı Startup Challenge yarışmasının başvuru ve ön değerlendirme sürecini tamamladı. Tenity partnerliği ile düzenlenen Startup Challenge; bu yıl Google, Index Grup, BNP Paribas Cardif tarafından destekleniyor. 14 Ocak tarihinde düzenlenecek final etkinliği öncesi birbirinden farklı sektörlerde faaliyet gösteren 264 girişim değerlendirildi. Değerlendirme sürecinin ardından 10 girişim final günü sahnede yerlerini alacak.


Yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt Startup Challenge’ın 8’inci yılında değerlendirilen girişimlerin sektörleri ele alındığında, 76 girişim ile perakende satış teknolojileri ön plana çıkıyor. Perakende satış teknolojilerini, 86 girişim ile kurumsal dijitalleşme yoluyla çalışan deneyimini güçlendirme takip ediyor. Ardından 44 girişim ile sürdürülebilirlik ve çevresel etki çözümleri ve 46 girişim ile satış sonrası teknolojileri geliyor. Bunlara ek olarak farklı alanlardan 12 girişim de değerlendirmeye giren projeler arasında yer aldı. 264 girişim arasından seçilen en iyi 10 girişim, 14 Ocak günü düzenlenecek Startup Challenge Day etkinliğinde uzman jüriye sunumunu yapacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç, Sevgi Evleri’nde düzenlenen bayramlaşmaya katıldı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar için düzenlenen bayram etkinliğinde onların mutluluğunu paylaşarak anlamlı mesajlar verdi. Renkli görüntülere sahne olan programda çocuklara hediyeler dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara yönelik düzenlenen bayram eğlencesine katılarak miniklerin sevincine ortak oldu. Bayramın ruhuna uygun olarak gerçekleştirilen etkinlikte çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Büyükkılıç, onların neşesine eşlik ederek adeta çocuklarla birlikte eğlendi. Program boyunca sıcak ve samimi görüntüler oluşurken, çocukların yüzlerindeki tebessüm etkinliğin en anlamlı anlarını oluşturdu. Çocuklara bayrama özel çeşitli hediyeler takdim eden Başkan Büyükkılıç, onların mutluluğunun en kıymetli bayram hediyesi olduğunu vurguladı. Büyükkılıç, "Yavrularımızın yüzündeki gülümseme, kalplerindeki mutluluğun en güzel yansımasıdır. Bu tablo, bizler için bayramın en büyük anlamıdır" ifadelerini kullandı. Etkinliğin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Büyükkılıç, Spor A.Ş. ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı şükranlarını iletti. Programa, Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Fatih Çağan da eşlik ederken, etkinlik çocukların unutamayacağı bayram hatıraları arasında yerini aldı.