GÜNDEM - 22 Ocak 2026 Perşembe 13:03

Menekşe sahilinde teknelerin geçiş sorunu balıkçıları canından bezdirdi: "İBB’ye başvurduk ama gelen giden yok"

A
A
A

İstanbul Küçükçekmece Menekşe'de bulunan göl ile denizin kesiştiği noktada tedbir alınmaması nedeniyle bölgenin balıkçıları canından bezdi. Her lodos sonrası ters akıntı ile biriken kumlardan denize açılmak isterken tekneleri zarar gören balıkçılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bildirdiklerini ancak bir çözüm bulunmadığı söyledi.

Küçükçekmece İlçesi Menekşe Plajı bölgesinde, Küçükçekmece Gölü ile Denizin kesiştiği noktada tekne ile olta balıkçılığı yapan vatandaşlar yıllardır her lodos sonrası yaşadığı sorun için çözüm bekliyor. Lodos olayları sonrası yaşanan akıntıyla teknelerin çıkış noktası olan göl ile denizin birleştiği noktada kum birikintileri yaşandı. Yaşanan birikintiler nedeniyle tekneler kumlara takılarak ilerleyemez hale geldi. Yıllardır benzeri sorunları yaşadığını ifade eden balıkçılar, konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ye defalarca kez bildirdiğini anlık çözümler olduğunu ancak kalıcı bir çözüm bulunmadığını ifade etti.

Menekşe sahilinde teknelerin geçiş sorunu balıkçıları canından bezdirdi:

Bölgede teknesi bulunan Coşkun Tatlıcı yaşanan sorunu dile getirerek, "Bizim sorunumuz hava durumu ve belediye ile alakalı. Sürekli gel git olayları oluyor, lodos oluyor. Bunlar olunca kanalın içerisi kum doluyor. Sular azalınca da teknelerimiz tehlike yaşıyor. Buraya giriş çıkış yapamıyoruz. Çözümü kanalın ağzına, mendirek, dalgakıran konulabilir. Önlem alınırsa iyi olur. 3 yıldır sonuç alamıyoruz. Geliyorlar günübirlik temizleme yapılıp gidiliyor. O günü kurtarıyor sadece" dedi.

Menekşe sahilinde teknelerin geçiş sorunu balıkçıları canından bezdirdi:
Mustafa Gökırmak isimli bir diğer balıkçı ise, " Bu sorunu her sene yaşıyoruz. Kanalımızın ağzı her sene tıkanıyor. Lodos ile birlikte kum birikintisi oluyor. Göl akıntı yapıyor. Teknelerimiz her zaman zarar görüyor. Büyükşehiri aradık. Bazı yerleri aradık. Gereken yerlere söyledik başvurular yaptık ama gelen giden yok" diye konuştu.

Menekşe sahilinde teknelerin geçiş sorunu balıkçıları canından bezdirdi:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de "3. Kitap Fuarı" kapılarını açtı Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Mardin Kitap Fuarı", kitapseverlerin yoğun ilgisiyle kapılarını açtı. Artuklu ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 2 bin 500 metrekarelik kapalı fuar alanında gerçekleştirilen fuarda, 56 yayınevi ve 50 stant yer aldı. Binlerce çeşit kitap, 16-24 Mayıs tarihleri arasında okuyucularla buluşacak. Fuarın açılışında konuşan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin Kitap Fuarı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek tüm vatandaşları fuara davet etti. Öğrencilerin derslerinin yanı sıra kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemine dikkat çeken Akkoyun, ailelere de çocuklarıyla birlikte kitap okumaları çağrısında bulundu. Akkoyun, hafta sonları öğrencileri desteklemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kitap çeklerinin dağıtıldığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin özellikle tatil döneminde kitap okumalarını teşvik etmek ve sağlamak, destek olmak amacıyla 10 bin adet kitap çekini öğrencilerimize, ücretsiz olarak veriyoruz. Her bir çek 200 lira değerinde. Öğrencilerimiz bizlerin vermiş olduğu bu çeklerle ücretsiz olarak kitaplarını alacaklar. Ümit ediyorum yaz döneminde öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığının gelişmesi noktasında faydalı olur" dedi. Açılış törenine, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, kurumların temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Mardin Mardin’de 3. Kitap Fuarı düzenlendi Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Mardin Kitap Fuarı", kitapseverlerin yoğun ilgisiyle kapılarını açtı. Artuklu ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 2 bin 500 metrekarelik kapalı fuar alanında gerçekleştirilen fuarda, 56 yayınevi ve 50 stant yer aldı. Binlerce çeşit kitap, 16-24 Mayıs tarihleri arasında okuyucularla buluşacak. Fuarın açılışında konuşan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin Kitap Fuarı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek tüm vatandaşları fuara davet etti. Öğrencilerin derslerinin yanı sıra kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemine dikkat çeken Akkoyun, ailelere de çocuklarıyla birlikte kitap okumaları çağrısında bulundu. Akkoyun, hafta sonları öğrencileri desteklemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kitap çeklerinin dağıtıldığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin özellikle tatil döneminde kitap okumalarını teşvik etmek ve sağlamak, destek olmak amacıyla 10 bin adet kitap çekini öğrencilerimize, ücretsiz olarak veriyoruz. Her bir çek 200 lira değerinde. Öğrencilerimiz bizlerin vermiş olduğu bu çeklerle ücretsiz olarak kitaplarını alacaklar. Ümit ediyorum yaz döneminde öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığının gelişmesi noktasında faydalı olur" dedi. Açılış törenine, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, kurumların temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.