SPOR - 17 Mayıs 2021 Pazartesi 16:43

Murat Delihasan: "Yerimizi korumak istiyoruz"

A
A
A
Murat Delihasan: "Yerimizi korumak istiyoruz"

Karate Milli Takımı 55.

Karate Milli Takımı 55. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası için Hırvatistan’ın Porec şehrine gitti. Karate Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Delihasan, son üç şampiyonada olduğu gibi yine genel sıralamada birinci olmayı hedeflediklerini söyledi.


Karatede Avrupa kıtasının en büyük organizasyonu olan 55. Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası, 19-23 Mayıs tarihleri arasında Hırvatistan’ın Porec kentinde yapılacak. Tokyo Olimpiyatları öncesi en önemli sınav olan organizasyonda Büyükler Karate Milli Takımı, 11 kadın, 11 erkek sporcuyla mücadele edecek. Zatika Spor Salonu’nda yapılacak müsabakalarda dördü takım, 12’si ferdi dalda madalya dağıtılacak.



Murat Delihasan: "Yerimizi korumak istiyoruz"


Karate Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Delihasan, son üç şampiyonada genel klasmanı ilk sırada bitirdikleri organizasyonda başarı grafiklerini korumak istediklerini söyledi. İki yıl önce İspanya’nın Guadalajara şehrindeki şampiyonada merhum Başkan Esat Delihasan’ın hayalini gerçekleştirdiklerini ve kadroda bulunan tüm sporcuların kürsüye çıktığını hatırlatan Delihasan, “Geçen şampiyonada üçü altın 10 madalya kazanmıştık. Kadromuzda çok fazla değişiklik yok. Uzun süredir kamp yapıyoruz ve sporcularımız form olarak iyi durumda. İnşallah burada iki yıl önceki başarıyı tekrar edip madalyalarımızı merhum başkanımıza adamak istiyoruz” diye konuştu.



12 yılda 106 madalya


Karate Milli Takımı 2019 yılında İspanya’nın Guadalajara şehrinde düzenlenen 54. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda üç altın, dört gümüş ve dört bronz madalya kazanarak genel sıralamada ilk sırayı almıştı. Karate Milli Takımı 2017 ve 2018 yıllarında yapılan Avrupa şampiyonalarında da genel sıralamada zirveye çıkmıştı.


Geçen yıl 25-29 Mart tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılması planlanan şampiyona koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edilmişti.


Milli takım ayrıca, 2008 - 2020 yılları arasında katıldığı 12 Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası’nda 25 altın, 31 gümüş ve 51 bronz madalya ile 106 kez podyumda yer aldı.



Milli takım kadrosu:


Kadınlar


Ferdi Kata : Dilara Eltemur


Kumite 50kg : Serap Özçelik Arapoğlu


Kumite 55kg : Tuba Yakan


Kumite 61kg : Merve Çoban


Kumite 68kg : Eda Eltemur


Kumite +68kg : Meltem Hocaoğlu


Kadın Takım Kata: Ayşe Yılmaz, Hayrulnisa Çiğildik, Hazel Balık


Kadın Takım Kumite: Eda Eltemur, Merve Çoban, Meltem Hocaoğlu, Gülsen Demirtürk



Erkekler


Ferdi Kata : Ali Sofuoğlu


Kumite 60kg : Eray Şamdan


Kumite 67kg : Burak Uygur


Kumite 75kg : Erman Eltemur


Kumite 84kg : Uğur Aktaş


Kumite +84kg : Alparslan Yamanoğlu


Erkek Takım Kata: Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş, Enes Özdemir


Erkek Takım Kumite: Uğur Aktaş, Burak Uygur, Erman Eltemur, Alparslan Yamanoğlu, Murat Öz, Enes Bulut, Muratcan Deniz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.