ASAYİŞ - 13 Eylül 2021 Pazartesi 09:56

(Özel) İstanbul’da koltuk değnekli cezaevi firarisi kadın torbacı yakalandı

A
A
A
(Özel) İstanbul’da koltuk değnekli cezaevi firarisi kadın torbacı yakalandı

Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bir süredir peşinde oldukları cezaevi firarisi koltuk değnekli kadın torbacıyı evine düzenledikleri operasyonla kıskıvrak yakaladı.

Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bir süredir peşinde oldukları cezaevi firarisi koltuk değnekli kadın torbacıyı evine düzenledikleri operasyonla kıskıvrak yakaladı. Evde yapılan aramalarda toplamda çok miktarda ve çeşitli uyuşturucu madde, tabanca ve hassas teraziler ele geçirilirken, 8 ayrı suçtan aranan ve 8.4 yıl kesilmiş hapis cezası bulunan suç makinesi kadın torbacı tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bir süredir peşinde oldukları koltuk değneği kullanan cezaevi firarisi kadın bir torbacının sokakta uyuşturucu madde sattığı ihbarını aldı. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, önceki gün saat 22.00 sıralarında Hamidiye Mahallesi Gülhan Sokak üzerine geldiğinde kadının yanına gelen bir şahsa para karşılığında uyuşturucu madde verdiğini gördü. Bunun üzerine polis ekipleri, uyuşturucuyu satın alan 41 yaşındaki Evren Ç.’yi yakaladı. Şahsın yapılan üst aramasında bir miktar marihuana ele geçirildi. Bunun üzerine şahıs gözaltına alınarak emniyete götürüldü.



Koltuk değnekli kadın torbacının evine operasyon


Çalışmalar kapsamında kadını takibe devam eden Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kadının Menzil Sokak üzerindeki bir binanın önünde oturduğunu gördü. Binanın ikinci katında oturduğu tespit de edilen kadının yanına giden polis ekipleri, üst aramasını yaptığı esnada iki parça madde ve paraları yere attı. Emniyette 9 farklı suçtan kaydı bulunan cezaevi firarisi Tülay T.’nin (50) gözaltına alınmasının ardından polis ekipleri, koçbaşıyla kapısını kırarak daireye baskın düzenledi. Evi her tarafını didik didik arayan Kağıthane polisi, toplamda 777 gram marihuana, bir miktar taş kokain, ruhsatsız tabanca ve 6 adet fişek, 3 adet hassas terazi ve presleme makinesi ele geçirildi. Operasyon anı ve aramalar ise kameralara yansıdı.



8 ayrı suçtan arandığı ve 8.4 yıl cezası olduğu ortaya çıktı


Öte yandan, gözaltına alınan torbacı Tülay T.’nin 8 farklı suçtan mahkemece aranmasının olduğu ve 8 yıl 4 ay ise kesilmiş hapis cezasının bulunduğu ortaya çıktı. Ele geçirilen malzemelerle birlikte Sadabad Polis Merkezi Amirliğine teslim edilen Tülay T. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Evren Ç. ise “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan adli işlem yapılarak serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.