EĞİTİM - 21 Şubat 2019 Perşembe 10:54

Özyeğin, The Awards Asia 2019’ da en iyi 8 üniversite arasına girdi

A
A
A
Özyeğin, The Awards Asia 2019’ da en iyi 8 üniversite arasına girdi

Yükseköğretimin Oscar’ları olarak kabul edilen ve bu yıl Asya kıtasındaki üniversitelerin ilk kez dâhil edildiği The Awards Asia 2019 ödül programında Özyeğin Üniversitesi, Sektörel Eğitim Programı (SE Programı) uygulaması ile öğrenciler için üstün destek alanında en iyi 8 üniversite arasında yer almaya hak kazandı.

Yükseköğretimin Oscar’ları olarak kabul edilen ve bu yıl Asya kıtasındaki üniversitelerin ilk kez dâhil edildiği The Awards Asia 2019 ödül programında Özyeğin Üniversitesi, Sektörel Eğitim Programı (SE Programı) uygulaması ile öğrenciler için üstün destek alanında en iyi 8 üniversite arasında yer almaya hak kazandı.



Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından, üniversitelerin 5 kategoride yürüttüğü en iyi uygulama örneklerine verilen The Awards Asia 2019 ödüllerinde kısa listeye kalan üniversiteler açıklandı. Yükseköğretimin Oscar’ları olarak kabul edilen ve bu yıl Asya kıtasındaki üniversitelerin ilk kez dahil edildiği ödül programında Özyeğin Üniversitesi, ‘Sektörel Eğitim Programı (SE Programı)’ uygulaması ile öğrenciler için üstün destek alanında en iyi 8 üniversite arasında yer almaya hak kazandı.



Özyeğin Üniversitesi, 21 ülkeden yaklaşık 80 üniversitenin başvurduğu THE Awards Asia’da tüm kategorilerde Türkiye’den listeye giren 3, öğrenciler için üstün destek kategorisinde ise yine Türkiye’den listeye giren 2 üniversiteden biri olduğu belirtildi.



Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, konu ile ilgili değerlendirmesinde; "Hayata geçirilen sektörel eğitim programı, öğrencilerin eğitim ve istihdam edilebilirlik değerlerini arttırarak, eğitim deneyiminde dönüşüm oluşturmak üzere kurgulanmış bir uygulama. Program, Türkiye’deki lisans müfredatlarında eksik olan sektörel bilgi, soyut beceriler ve iş deneyimini, öğrencilerin öğrenim yolculuğu ile sistematik olarak bütünleştiren bir eğitim felsefesi ile öne çıkıyor.Birbirine bağımlı üç boyuttan oluşan program, sektörel çözümler dersi ile lisans programlarını güçlendirmek üzere tasarlanmış olan akademik boyut,akademik birimler tarafından yönetilen, müfredata dahil zorunlu stajlar veders dışı destek kapsamında sunulan kredisiz staj imkanlarını kapsıyor. Öğrencilerimize sunduğumuz üniversitemize özgü destek sisteminin, dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education’nın Asya kıtasını kapsayan değerlendirmesinde, öğrenciler için üstün destek alanında en başarılı 8 uygulamadan biri seçilmesinden mutluluk duyuyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay 1 metrekarelik ekmek teknesiyle nohut dürüm lezzetini vatandaşın ayağına götürüyor Hatay’da 1 metrekarelik ekmek teknesini motosiklet sırtında vatandaşların ayağına götüren Yasin Mansuroğlu’nun hazırlayıp satışa sunduğu nohut dürüm, tavuk dürümden sıkılan vatandaşlardan yoğun talep görüyor. Arsuz ilçesinde sokak sokak dolaşarak 1 metrekarelik ekmek teknesinde nohut dürüm ve tavuk kavurma satan Yasin Mansuroğlu, motosikletiyle lezzeti vatandaşların ayağına götürüyor. Tavuk dönerden sıkılan vatandaşlara nohut dürüm lezzetini tattıran Mansuroğlu, çalışma azmiyle de takdir topluyor. Dönerciler şehrinde Yasin Mansuroğlu geçimini sağladığı nohut dürümü 90 TL’den, tavuk kavurmayı ise 100 TL’den satışa sunuyor. "Dönercilerle yarışıyorum, dükkanda oturmaya benzemez bu işler" 1 metrekarelik alanda ekmek parasını kazanan Mansuroğlu, "Bir seneden beridir bu işi yapıyorum. Benimle birlikte 3 kişi seyyar satıcılık yapıyor. Karaağacın içindeyim ve esnaf ile dönercilerle yarışıyorum. Tahminen bir 20-25 kişi geliyor tavuk ve nohut 1 saatte gidiyor, daha çok tavuk gidiyor. Lezzetim şaşmıyor; yiyen şişman yemeyen pişman. Gelin deneyin, pişman olmazsınız. Herkesi bekleriz, nohut 90, tavuk 100 TL" dedi. "Çok lezzetli yapıyor, her gördüğüm de alıyorum" Tavuk dönerden sıkıldığı için nohut dürüm yemeyi tercih ettiğini ifade eden Serhat Ataş, "Ben nohut dürümü önceden beri yiyordum ve severek yiyorum. Ustamda da denedik çok lezzetli yapıyor, her gördüğümde alıyorum. Nohut dürümü herkese tavsiye ediyorum. Burada herkes dönerci olmuş, artık dönerden sıkıldık. Farklı lezzetlerin de denenmesini tavsiye ediyorum herkese. Uğraşmaya devam etsinler, en kısa sürede kendi dükkanlarını açıp dönercilerle yarışacaklarına inanıyorum" dedi.
Erzurum Şampiyon taraftarlara bayrak ve poster jesti Lig’de şampiyonluğunu ilan eden Erzurumspor FK taraftarlarına anlamlı bir destek, Zafer Medya Grup’tan geldi. Zafer Medya Grup ve Flaş25 Haber Yönetim Kurulu Başkanı Metin Barlak, Bandırmaspor maçı öncesinde tribünlerde taraftarlara bayrak ve takım posteri dağıtarak şampiyonluk sevincine ortak oldu. "Bu şehrin ruhunda şampiyonluk var" Takıma desteğin yalnızca sahada değil, tribünlerde de büyük önem taşıdığını vurgulayan Barlak, Erzurum halkının ve esnafının her zaman takımın yanında olduğunu ifade etti. Barlak, şampiyonluk coşkusunu paylaşmak amacıyla Bandırmaspor karşılaşması öncesinde taraftarlara 10 bin adet bayrak ve 5 bin adet takım posteri dağıtıldığını belirtti. Erzurumspor’un kentin en önemli değerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Barlak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Futbol, bir şehir için sadece bir spor dalı değil; aynı zamanda kimliği, kültürü ve sosyal yaşamının en önemli parçalarından biridir. Erzurumspor’umuza Süper Lig’de başarılar diliyorum. Bu şehrin ruhunda şampiyonluk var. Erzurumspor sevgisi bu şehirde her zaman özel bir yere sahiptir. 5 yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e yükselmemizde emeği olan başta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kulübümüzün Onursal Başkanı Mehmet Sekmen, Kulüp Başkanı Ahmet Dal, teknik ekip ve cefakâr taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Zafer Medya olarak taraftarlarımıza bayrak ve takım posteri dağıtarak bu büyük sevince katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Şampiyonluğumuz şehrimize hayırlı olsun."