GÜNDEM - 24 Nisan 2026 Cuma 09:48

Restorasyonu tamamlanan Sultanahmet Camii’ne ziyaretçi akını

A
A
A

Sultanahmet Camii’nde restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından artan ilgiyle birlikte cami çevresinde uzun ziyaretçi kuyrukları oluştu. Tarihi ibadethane havadan görüntülenirken, yerli ve yabancı turistlerin yoğunluğu dikkat çekti.

Yıllardır süren teferruatlı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Sultanahmet Meydanı’nda hareketlilik gözle görülür şekilde arttı. Papa 14. Leo’nun ziyareti sonrası uluslararası ilgide yaşanan artış, camiye olan ziyaretçi akınına da yansıdı. Sabahın erken saatlerinden itibaren cami girişinde uzun kuyruklar oluşurken, turistlerin güvenlik noktalarından geçerek içeri alındığı görüldü. Dron ile kaydedilen görüntülerde, caminin avlusunda yoğun insan kalabalığı ve giriş noktalarında metrelerce uzayan kuyruklar net bir şekilde görüntülendi.

Restorasyonu tamamlanan Sultanahmet Camii’ne ziyaretçi akını

Turist akını sürüyor

Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, Osmanlı Cihan Devleti mimarisinin en önemli eserlerinden biri olan camiyi yakından görmek için sıraya girdi. Özellikle Avrupa ve Asya’dan gelen turist gruplarının yoğunluk oluşturduğu gözlenirken, cami çevresinde rehberli turların da arttığı görüldü.

Restorasyonu tamamlanan Sultanahmet Camii’ne ziyaretçi akını

Ahmet Faruk Sarıkoç - İsmail Coşkun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine alternatif yol arayışı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ulaşımının sağlandığı yolda trafik akışındaki sıkışıklığın giderilmesi amacıyla alternatif yol arayışı sürüyor. Özellikle sabah saatlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tek girişinin sağlandığı yolda yaşanan tıkanıklık şikâyetlere neden oluyordu. Üniversite, Tıp Fakültesi ve Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine merkez ilçe ve Muğla’nın diğer ilçelerinden gelen hastaların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle hastane otoparkının da yetersiz olması nedeniyle trafik akışı durma noktasına geliyordu. Sorunun giderilmesi amacıyla Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Eriş Başaran Akça, Karayolları 26. Şube Şefi Güray Öztürk ve kurum yöneticileri, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yerinde incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen incelemeler kapsamında; hastanede yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik yeni yol planı ile mevcut otopark kapasitesinin artırılması amacıyla planlanan genişletme çalışmaları yerinde değerlendirildi. Yetkililerden, yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alındı. Vatandaşlara daha konforlu, erişilebilir ve hızlı sağlık hizmeti sunabilmek adına sürdürülen bu çalışmalar; hem hasta, hem de hasta yakınlarının hizmet süreçlerini kolaylaştırmayı hedeflediği açıklandı.