GÜNDEM - 18 Mart 2026 Çarşamba 16:18

Sabiha Gökçen’de Çanakkale ruhu gökyüzüne yansıdı: ATC, Türk bayrağı renkleriyle aydınlatıldı

A
A
A
Sabiha Gökçen’de Çanakkale ruhu gökyüzüne yansıdı: ATC, Türk bayrağı renkleriyle aydınlatıldı

Savunma Sanayii Başkanlığı iştiraki Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan Otoritesi HEAŞ, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 111. yıl dönümü kapsamında anlamlı ve dikkat çekici bir çalışmaya imza attı. Havalimanının simge yapılarından Hava Trafik Kontrol Kulesi (ATC), Türk bayrağının kırmızı-beyaz renkleriyle ışıklandırılarak Çanakkale ruhu gökyüzüne taşındı.



Sabiha Gökçen Havalimanı’nın simgesi olan kule, Türk bayrağının renklerine büründü. Bu anlamlı görsel çalışma, gece boyunca havalimanına iniş-kalkış yapan uçaklardaki yolcular ve çevre sakinleri tarafından da ilgiyle takip edildi. Günün anlam ve önemine yakışır şekilde gerçekleştirilen bu özel ışıklandırma, havalimanında bulunan yolcular ve çalışanlar tarafından büyük ilgiyle karşılanırken; milli birlik, beraberlik ve vatan sevgisi duygularını da güçlü biçimde yansıttı. Havacılık operasyonlarındaki başarısının yanı sıra; milli ve manevi değerleri yaşatan, toplumsal farkındalık oluşturan kurumsal yaklaşımını bir kez daha ortaya koyan HEAŞ, hayata geçirdiği uygulamanın yalnızca görsel bir çalışma olmanın ötesinde; Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’ne duyulan saygının simgesi olarak dikkat çekti.



"Milletimizin kalbinde daima yaşayacaktır"


HEAŞ Genel Müdürü Faruk Kacır, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada; "Çanakkale’de yazılan destan; iman, cesaret ve vatan sevgisiyle bir milletin geleceğini değiştirdiği eşsiz bir mücadeledir. Bu büyük zaferin 111. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Çanakkale’de doğan o sarsılmaz ruh, milletimizin hafızasında ve kalbinde daima yaşayacaktır," ifadelerini kullandı.



Sabiha Gökçen’de Çanakkale ruhu gökyüzüne yansıdı: ATC, Türk bayrağı renkleriyle aydınlatıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de ’İstanbul Şarkıları’ rüzgarı Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Türk Sanat Müziği Korosu’nun düzenlediği "İstanbul Şarkıları" konseri, salonu dolduran sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Alaşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu tarafından gerçekleştirilen konser, büyük beğeni topladı. Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen "İstanbul Şarkıları" temalı geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Berkan Çiftçi yönetiminde sahne aldı. İstanbul’un tarihini, kültürünü ve aşklarını anlatan birbirinden seçkin 22 eserin koro ve solo performanslarla seslendirildiği gecede, salonu dolduran vatandaşlar da şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Sanatseverleri nostaljik bir yolculuğa çıkaran organizasyonu Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve eşi Selen Öküzcüoğlu da ön sıralardan takip etti. Konser sonunda sahneye çıkarak Şef Berkan Çiftçi ve koro üyelerini tebrik eden Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı. Başkan Öküzcüoğlu, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Belediyemiz bünyesinde kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında farklı alanlarda programlar üretmeye gayret ediyoruz. Buradaki temel amacımız; ilçemizdeki gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkarmak, vatandaşlarımızı sosyal bir çatı altında kaynaştırmak ve onları günlük hayatın stresinden bir nebze olsun uzaklaştırmaktır. Alaşehir halkı için bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri artırarak sürdüreceğiz. Bu muhteşem gecede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ve kursiyerlerimize yürekten teşekkür ediyorum" İstanbul esintilerinin kulakların pasını sildiği ve duygu dolu anların yaşandığı konser, Alaşehirli sanatseverlerden tam not aldı. Gecenin finalinde Şef Berkan Çiftçi, koro üyeleri ve saz heyeti, salonu dolduran vatandaşlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
Kocaeli Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’da 19 Mayıs coşkusu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. yıl dönümü dolayısıyla Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’da çeşitli törenler düzenlendi. Kocaeli’deki etkinlikler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Kutlamalara daha sonra Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde devam edildi. Buradaki törene Vali İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Selçuk Akarı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Yavaşer, tüm gençlerin bayramını kutladı. Program, 19 Mayıs’a özel düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, müzik korosu ve gençlerin gösterileriyle sona erdi. Sakarya Sakarya’da bayramın 107. yıl dönümü kutlamaları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’un çelenk sunma töreniyle başladı. Bayram coşkusu daha sonra Metehan Başar Spor Salonu’na taşındı. Buradaki kutlama programı kapsamında gençlerin sunduğu sportif etkinlikler ve çeşitli sahne performansları izleyicilerden büyük alkış aldı. Düzce Düzce Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen ilk törende; Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Zekeriya Aslantürk ve Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Vatandaşların ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar Bahçeşehir Spor Salonu’nda devam etti. Salondaki renkli etkinliklere Düzce Valisi Mehmet Makas, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Tetik, İl Genel Meclisi Başkanı Fazlı Koç, milletvekilleri ve protokol üyeleri katılarak çocukların ve gençlerin heyecanına ortak oldu. Bolu Bolu’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Anıtpark’ta bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törenin ardından düzenlenen kortej yürüyüşü ve salon etkinlikleri renkli anlara sahne oldu. Anıtpark’ta düzenlenen resmi törene; Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Garnizon Komutanı Emrullah Öztürk, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından il protokolü ve vatandaşların katılımıyla coşkulu kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün tamamlanmasıyla birlikte bayram coşkusu kapalı spor salonuna taşındı. Salonda düzenlenen program, halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlikte vatandaşlar, gençlerin sergilediği başarılı performansları büyük bir ilgiyle takip etti.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan hobi bahçesi sakinlerine atalık fide hediyesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 2 bin 543 hobi bahçesinde emekli vatandaşlara ücretsiz atalık domates ve biber fidesi dağıttı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla gerçekleştirilen uygulama, hobi bahçesi sakinlerinden tam not aldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında emekli vatandaşlara yönelik örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda, kentin 6 farklı bölgesinde bulunan hobi bahçelerinde vatandaşlara ücretsiz atalık domates ve biber fidesi dağıtıldı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Hobi Bahçeleri Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen dağıtımlarda, Altınoluk, Beştepeler, Cırgalan, Karpuzatan, Selçuklu ve Şeker Hobi Bahçeleri’nde bulunan emekli vatandaşlar fidelerini teslim aldı. Vatandaşlar, T.C. Kimlik Kartı ve hobi bahçesi giriş kartlarını ibraz ederek dağıtımdan faydalandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet verdiği hobi bahçelerinde toplam 2 bin 543 emekli vatandaş bulunuyor. Bu kapsamda Altınoluk’ta 230, Beştepeler’de 204, Cırgalan’da 462, Karpuzatan’da 703, Selçuklu’da 569 ve Şeker Hobi Bahçeleri’nin iki etabında toplam 375 hobi bahçesi sakinine fide desteği sağlandı. Başkan Büyükkılıç’a Teşekkür Hobi bahçesi sakinleri uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti. Karpuzatan Hobi Bahçesi sakini Bekir Erbay, "Bahçemizden de personelden de çok memnunuz. Fidelerin bahçemize kadar getirilmesi çok güzel bir hizmet oldu. Memduh başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. Cırgalan Hobi Bahçesi sakini Sebahattin Çimen ise "Başkanımızın domates ve biber fidesi hediyesi bizleri mutlu etti. Hizmetlerden memnunuz" ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan Bekir Yağmur da belediyenin sunduğu hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Suyumuz geliyor, temizliğimiz yapılıyor. Fideler için de teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar hizmet yapıyorlar, bundan daha iyisi de olamaz" diye konuştu. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın emeklilere yönelik hayata geçirdiği hobi bahçesi projesi, vatandaşların hem üretime katılmasına hem de sosyal yaşamda daha aktif ve sağlıklı bir hayat sürmesine katkı sağlamaya devam ediyor.
Trabzon Gökhan Saral: "Trabzonspor için en büyük kazanç Fatih Tekke’nin liderliğidir" Trabzonspor eski kulüp başkan yardımcısı Gökhan Saral, 2025-2026 sezonunda bordo-mavili takım adına en büyük kazanımın Teknik Direktör Fatih Tekke’nin liderliği olduğunu belirterek, "Efsane kaptanımız, mütevazı bir bütçeyle rakipler karşısında dimdik bir duruş ve mücadele ortaya koymuş, takımı hem Türkiye Kupası finaline taşımış hem de ligi üçüncü sırada tamamlamasına vesile olmuştur" dedi. Gökhan Saral, Trabzonspor’un geleceğinin istikrar ve kendi öz değerlerine sahip çıkılarak şekilleneceğini vurguladı. Saral, yönetim, teknik ekip ve camianın aynı hedefte birleşmesinin önemine dikkat çekerek, istikrarın korunmasının kulübü yeniden zirve yarışının güçlü aktörlerinden biri haline getireceğini ifade etti. Saral, "Başkan Ertuğrul Doğan, tüm ekonomik zorluklara rağmen kulübü istikrarda tutmuş, kendi değerlerimizden ödün vermeden ay ışığı kadar berrak yol almamızı sağlamıştır. Geçmişte Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve Şenol Güneş gibi efsanelerle yükselen kulübümüz, şimdi de Fatih Tekke ile kendi köklerine dönmüştür" dedi. "Ayağımıza gelen şampiyonluk fırsatından dersler çıkarılmalı" Ayağa kadar gelen şampiyonluk fırsatının kaçtığını ancak bundan önemli dersler çıkarılması gerektiğini aktaran Saral, şunları dile getirdi: "Unutulmamalıdır ki bizler Trabzonspor’u hiçbir zaman şampiyon olduğu için sevmedik. Trabzonspor’u bir değerler mozaiği olduğu için sevdik. Fatih Tekke, futbol bilgisi ve karakterinin yanında Trabzonspor gibi büyük bir camianın ruhunu ve büyük takım psikolojisini yönetme tecrübesini de kazandıkça çok daha büyük başarılara imza atacaktır. Önümüzdeki sezon, Fatih Tekke’nin tecrübesini daha da pekiştireceğine, başkanımızın istikrarı sürdüreceğine ve Trabzonspor’un yine şampiyonluk için sahada en güçlü aktör olacağına yürekten inanıyorum." "Trabzonspor geleceğe istikrar ve öz evlatlarıyla yürüyecek" Gökhan Saral, Ertuğrul Doğan’ın kulüp için önemli bir değer olduğunu söyleyerek, camianın birlik içinde olması gerektiğini ifade etti. Saral, "Trabzonspor camiası, bu fedakar başkanının arkasında dimdik durmalı çünkü başarı başkan, yönetim ve teknik kadro istikrarından geçer. Başka Trabzonspor yok. Bu camianın Ertuğrul Doğan gibi fedakar bir başkana, Fatih Tekke gibi efsanevi bir evlada ve her daim takımının arkasında duran benzersiz taraftara ihtiyacı var. Hep birlikte çok daha güçlü yarınlara yürüyeceğiz. Trabzonspor, inatla filizlenen bir düşüncenin büyük hayallere dönüşmesidir" açıklamasını yaptı.