ÇEVRE - 23 Haziran 2025 Pazartesi 22:11

Sarıyer’de denizden gelen kötü koku vatandaşları rahatsız ediyor

A
A
A
Sarıyer’de denizden gelen kötü koku vatandaşları rahatsız ediyor

Sarıyer’de denizden gelen yoğun lağım kokusu, bölge halkının tepkisini çekti. Özellikle yaz aylarında artan koku nedeniyle sahilde yürüyüş yapan ve ağır kokuya maruz kalan vatandaşlar acil çözüm talep ediyor.


Sarıyer Merkez Mahallesi’nde denizden etrafa yayıyan ağır koku rahatsız etmeye devam ediyor. Sahil şeridinde oturan ve yürüyüş yapan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Ağır koku hissettiklerini belirten bölge sakinleri, özellikle yaz aylarında devam eden bu problemin bir an önce çözülmesini talep ediyor.


Bu durumun Sarıyer’e yakışmadığını söyleyen Emirhan Civelek, "Boğazın incisi dediğimiz Sarıyer’imize yakışmayan bir durum. Bunun için birkaç çalışma yapıldı ama yeterli olmadı. En kısa sürede en güzel şekilde çözülmesini diliyoruz. Sarıyerime gelen insanların her türlü görsel güzelliği yaşarken bu kokuyu bertaraf ederek daha güzel hissetmelerini Sarıyer’deki yetkililerin sağlaması lazım. Bu koku uzun zamandır var. Sarıyer deniz kıyısı bir yer olduğu için rüzgar sebebiyle az da olsa çok da olsa bu sorun yaşanıyor. Lağımın denize akışı da hızlanıyor. Yoğun da olsa az da olsa bu burada olan bir problem. Çözülemedi ve çözülmesini bekliyoruz" diye konuştu.


Kokunun uzun zamandır olduğunu belirten Ufuk Doğan Can ise, "Bıktık artık bu kokudan. Bir çalışma yapılıp yapılmadığı hakkında bir fikrim yok fakat uzun zamandır bu koku burada" dedi.



"Bir an önce temizlenmesi lazım"


Sarıyer’in İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olduğunu belirten Hızır Satır, "Bu koku Sarıyer’e hiç yakışmıyor. Bir an önce temizlenmesi lazım. Bu koku bayağı zamandır var bir an önce halledilmesi lazım. Kaldırımlar falan yapıldı ama denizle ilgili bir çalışma var mı bir fikrim yok" ifadelerini kullandı.


Gezmeye geldiklerini fakat duramadıklarını söyleyen bir Sarıyer sakini ise, "Buraya gelir gelmez kokudan rahatsız oldum. İnsanlar kokuya rağmen burada oturuyorlar ama ben çok rahatsız oldum. Koku yazın başında da vardı tekrardan başladı son günlerde. Burada eğlenmek, güzel bir manzara görmek, denizi izlemek istiyoruz fakat koku bize rahatsız ettiği için itici geliyor ve buradan gidiyoruz" diye konuştu.



Sarıyer’de denizden gelen kötü koku vatandaşları rahatsız ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Orhaneli’de 13 bin 500 dekarlık alana modern sulama yatırımı Bursa’nın Orhaneli ilçesinde hayata geçirilen kapalı sistem sulama projeleri kapsamında yürütülen çalışmalar yerinde incelendi. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Orhaneli ve çevresindeki toplam 13 bin 500 dekar tarım arazisinin modern kapalı sistem sulama hattına kavuşacağı belirtildi. Sahadaki inceleme programına AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, DSİ 1. Bölge Müdürü İnan Gündüz, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, AK Parti Bursa İl Başkan Vekilleri, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Serdar Başak, yüklenici firma yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı. Orhaneli Ovası başta olmak üzere Kusumlar, Serçeler, Sadağı, Çöreler, Deliballılar ve Akçabük mahallelerini kapsayan projelerle bölgedeki tarımsal üretimin daha verimli hale gelmesi hedefleniyor. Projeler kapsamında toplam 52 bin 500 metre uzunluğunda, farklı çaplarda PE100 boru hattı döşeneceği belirtilirken; modern sulama sistemleri sayesinde hem su tasarrufu sağlanacağı hem de üreticilerin sulama konusunda önemli bir kolaylık elde edeceği vurgulandı. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır yaptığı açıklamada, projeye destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve DSİ yetkililerine teşekkür ederek yatırımların Orhaneli’ne ve bölge çiftçisine hayırlı olması temennisinde bulundu.