EĞİTİM - 10 Eylül 2025 Çarşamba 14:29

SOCAR Energy School Katılımı için başvurular başladı

A
A
A
SOCAR Energy School Katılımı için başvurular başladı

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) iş birliği ile hayata geçirilen SOCAR Energy School’un dördüncü dönem başvuruları 10 Eylül Çarşamba günü başlıyor. Enerji alanında uzmanlaşmak isteyen kişilerin katılabileceği programın başvuruları 11 Ekim’de sona erecek.



SOCAR Türkiye’nin, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) iş birliğiyle ilkini 2022 yılında ilk kez düzenlediği SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü dönemi başlıyor. SOCAR Energy School sertifika programında, Azerbaycan ve Türkiye’nin enerji alanındaki stratejik konumu ve enerjide öne çıkan konular gündeme taşınırken, özellikle yenilenebilir enerji başta olmak üzere yeni trendler de ele alınacak. Ayrıca iki ülkenin bu alandaki iş birliği ile birlikte enerji güvenliğine, yeşil dönüşüme ve bölgesel entegrasyona sağladıkları katkılar da odak noktası olacak.


Yapılan açıklamaya göre Energy School, hayata geçirildiği ilk yıldan itibaren katılımcılara yönelik sunduğu zengin içerikleriyle dikkat çekiyor. Dördüncü dönemi ile birlikte sürdürülebilir bir platform olarak öne çıkan program, enerji alanında uzmanlaşmak isteyen kamu ve özel sektör yöneticilerini, akademisyenleri, medya mensuplarını, uluslararası düzeyde politika yapıcıları ve enerji uzmanlarını bir araya getiriyor. Programın ilk üç döneminde başvuran toplam 2023 aday arasından titizlikle yapılan değerlendirmeler sonucunda toplam 204 katılımcı kabul edildi.


Yeni dönem için hazırlanan müfredat; alanında önde gelen uzmanlar tarafından verilecek 25 temel ders ve beş seçmeli dersin yanı sıra üç değerlendirme oturumu, dört özel oturum ve güncel enerji politikası konularının tartışılacağı, dünya çapında tanınmış konuşmacıların katılacağı on üç paneli kapsıyor. Toplam 142 saatlik içerikten oluşan program derslerinin çoğu online çevrimiçi platform üzerinden yürütülecek. Açılış ve kapanış dersleri, saha gezisi ve sosyal etkinlikler ise SOCAR Türkiye’nin Aliağa ve İstanbul tesislerinde yüz yüze yapılacak.


Dördüncü dönem de ücretsiz


Dördüncü döneminde de ücretsiz gerçekleştirilecek olan sertifika programına bu yıl 65 katılımcı kabul edilecek. Programa 11 Ekim 2025 Cumartesi gününe kadar socarenergyschool.com/en ve socarenergyschool.com adreslerinden başvuru yapılabilecek. Başvuruların değerlendirilmesi ve katılımcıların belirlenmesinin ardından eğitimler 29 Kasım 2025’de başlayacak ve 7 Mart 2026 tarihinde sona erecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Korkut’ta lise öğrencileri tarih yolculuğuna çıktı Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Anadoluyuz Biz Projesi" kapsamında Muş’un Korkut ilçesindeki 40 kız lise öğrencisinin, tarih yolculuğa başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Korkut Gençlik Merkezi koordinesinde "Malazgirt’ten Kurtuluşa Milli Mücadele Rotaları" temasıyla 40 kız lise öğrencisi ve 3 öğretmen, Milli Mücadele’nin önemli durakları olan Samsun, Sivas ve Erzurum’daki tarihi alanları ziyaret edecek. Öğrenciler, Bandırma Vapuru’nun yanı sıra Erzurum ve Sivas kongrelerinin yapıldığı tarihi binaları yerinde görme fırsatı bulacak. Gezi programının son bölümünde ise Trabzon’daki tarihi ve doğal alanlar ziyaret edilecek. Korkut Gençlik Merkezi önünde düzenlenen uğurlama programında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, Korkut’taki lise öğrencilerini tarihi yolculuğa çıkardıklarını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Anadoluyuz Biz Projesi’nin gençlerin tarihi, kültürel ve sosyal gelişimleri açısından çok önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti: "Bakanlığımızın Anadoluyuz Biz Projesi sayesinde gençlerimiz yalnızca farklı şehirleri görmüyor, aynı zamanda milletimizin ortak hafızasını, tarihi mücadelesini ve kültürel değerlerini yerinde tanıma imkanı buluyor. Özellikle Milli Mücadele’nin önemli durakları olan Samsun, Sivas ve Erzurum’un gençlerimiz üzerinde çok güçlü bir tarih bilinci oluşturacağına inanıyoruz. Malazgirt ruhundan Milli Mücadele’ye uzanan tarihi mirasımızın gençlerimiz tarafından yerinde hissedilmesini çok önemsiyoruz. Bu tarihi rota gençlerimiz için önemli bir bilinç ve değer yolculuğu olacaktır." Korkut Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihat Duygu ise gençlerin yalnızca şehirleri değil, aynı zamanda milletin hafızasını ve bağımsızlık mücadelesinin izlerini de tanıyacağını belirterek, "Malazgirt’ten Kurtuluşa uzanan bu yolculukta gençlerimizin tarihi ve kültürel değerlerle buluşmasını çok kıymetli buluyoruz" dedi. Uğurlama programının ardından öğrencileri taşıyan otobüs yola çıktı.
Samsun Thorsten Fink: "Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, "Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız" dedi.
Gaziantep Nuri Şahin: "İstediğimiz yerde, en azından olmak istediğimiz yerde ligi bitirdik" Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Gaziantep Futbol Kulübü maçının ardından, "İstediğimiz yerde, en azından olmak istediğimiz yerde ligi bitirdik" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Başakşehir, deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2-1 mağlup ederek, sezonu 3 puanla tamamladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, açıklamalarda bulundu. Şahin, "Bugün enteresan bir maç oldu. Çok iyi oynayamadık. Bizim için önemli olan maçı kazanmaktı. Çok erken gol bulduk. Performans analizi yapmaya gerek yok. İstediğimiz yerde, en azından olmak istediğimiz yerde ligi bitirdik. Bu nedenle çok mutluyum, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Samsunpor ve Göztepe’ye çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Türk futbolu için değerli bir yarış oldu. Gaziantep FK’ya önümüzdeki yıl başarılar diliyorum. Şu an sadece biraz dinlenmek istiyorum. Başakşehir’in her zaman hedefi var. Her zaman yarışta olmak istiyoruz. İnşallah gelecek yıl üstüne koymaya devam ediyoruz. Şuan anın tadını çıkarmak istiyoruz" dedi. "Kupa finalini inşallah Trabzonspor kazanır" Avrupa kupalarına katılma ihtimali ile ilgili soruya da cevap veren Şahin, "Avrupa bizim elimizde değil. Konya ve Trabzon çok zorlu bir final oynayacak. İki takıma da başarılar diliyorum. Tabi ki inşallah Trabzonspor kazanır ama biz elimizden geleni yaptık. Olmamız gereken yerde, olabileceğimiz yerde olduğumuzu düşünüyorum. Umarım bu sıralama bizi Avrupa’ya götürürse ne mutlu bize. Olamazsak da bizim elimizde olan bir şey değil. Elimizden geleni yaptık" diye konuştu.