GÜNDEM - 16 Mayıs 2026 Cumartesi 14:45

Sultangazi’de "3x3 Uluslararası Basketbol Turnuvası" başladı

A
A
A
Sultangazi’de "3x3 Uluslararası Basketbol Turnuvası" başladı

2026 Avrupa Spor Şehri seçilen Sultangazi’de düzenlenen "3x3 Uluslararası Basketbol Turnuvası" dünyanın farklı ülkelerinden sporcuları İstanbul’da buluşturdu. Turnuvaya 15 yabancı ve 15 Türk takım olmak üzere toplam 30 takım katıldı.


Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen organizasyonun açılış programına; Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı ve olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ile 13 kez dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp katıldı.


Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Sultangazi’nin spor yatırımlarıyla önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ettiğini belirterek, 2026 Avrupa Spor Şehri unvanının ilçeye değer kattığını söyledi.


Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise bugün Sultangazi’de uluslararası düzeyde önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Bugün Sultangazi’de 3x3 Uluslararası Basketbol Turnuvası’ndayız. Elit kadrosu, organizasyon genişliği ve sporcuların birçok ülkeden gelmesiyle bu ölçekte ilk kez uluslararası 3x3 basketbol turnuvası Sultangazi’de düzenleniyor. Turnuvada 15’i yurt dışından, 15’i Türkiye’den olmak üzere toplam 30 takım mücadele ediyor. Sırbistan, Almanya, Yunanistan, Polonya, İran, Azerbaycan, Gana ve Dubai’den sporcularımız burada. Türkiye’de bu işi en iyi yapan genç sporcuların da yer aldığı çok özel bir turnuvaya ev sahipliği yapıyoruz. Sultangazi’nin 2026 Avrupa Spor Şehri ilan edilmesiyle birlikte spor organizasyonlarına daha fazla önem vermeye devam ediyoruz" dedi.


Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı ve olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ise Sultangazi Belediyesi’nin spora verdiği desteğin önemli olduğunu belirterek, "Başkanımızın güreşe destek vermesi bizim için çok kıymetli. Kendisiyle sürekli irtibat halindeyiz. Kulübümüzde büyük bir uyum var. Bugün burada 3’e 3 uluslararası basketbol turnuvası düzenleniyor. Çok güzel bir atmosfer gördüm, ciddi şekilde hazırlanılmış. Başkanımızın nezdinde ekibini de tebrik ettim. Gerçekten çok güzel bir festival alanı oluşturulmuş. Belediyelerin asli görevlerinden bir tanesi de sporu halka sevdirmek ve insanları sporla buluşturmak. Mahallenin ortasında böyle bir alan kurulması çocuklarımız için de önemli bir motivasyon oluyor" dedi.


13 kez dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp ise başarılı sporcuların yetişmesinde yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek, "Spor şehri seçilmek yapılan yatırımlarla, gençlere verilen değerle ve sporculara sağlanan imkânlarla olur. Gençlerin spor yapabileceği alanlar oluşturmak çok önemli. Bunu başardığı için başkanımızı tebrik ediyorum. İnşallah buralardan da ülkemizi temsil edecek milli sporcular çıkar" dedi.


Turnuvaya katılan sporculardan Batuhan Beker, Kerem Güren ve Efe Bilen ise organizasyonun kendileri için önemli bir tecrübe olduğunu belirterek, "Grubumuzda milli takımlar var. Bu turnuva bizim için önemli bir tecrübe olacak. Şu anda etkinliğin en genç takımlarından biriyiz. Çok güzel bir ortam hazırlanmış. Milli takımlara karşı oynayacağız, bizim için güzel bir turnuva olacak" dedi.


Takım olarak şampiyonluk hedeflediklerini söyleyen sporcular, "Bu turnuvayı kazanmaya geldik. Buradan en iyi sonucu alıp çıkacağız. Kazanacağımıza inanıyoruz. Özellikle takım arkadaşımız Efe Bilen ile birlikte iddialıyız" diye konuştu.


Turnuvayı izlemeye gelen Öznur Ünal, "Sultangazi’de yaşıyoruz. Çocuklarımız burada basketbola gidiyorlar. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz ilçe olarak yaptığı etkinliklerden ve hizmetlerden çok memnunuz. Çocuklarımda arkada oturuyor, izlemeye geldik" dedi.


Maçları izlemeye gelen sporcu Elisa Günaydın, "Basket maçı çok güzel, oyuncularda çok enerjik. Buraya geldiğim için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.



Sultangazi’de "3x3 Uluslararası Basketbol Turnuvası" başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kağıthane’de uçurtma şenliği: 15 bin uçurtma dağıtıldı dereceye girenlere ödül verildi Kağıthane Belediyesi tarafından Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında Hasbahçe’de düzenlenen Uçurtma Şenliği renkli görüntüler oluşturdu. 15 bin uçurtmanın dağıtıldığı etkinlikte dereceye girenlere ise ödül dağıtıldı. Kağıthane Belediyesi’nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Uçurtma Şenliği, Hasbahçe’de etkinlik alanında gerçekleştirildi. Binlerce ailenin katıldığı etkinlikte, belediye tarafından çocuklara 15 bin adet uçurtmanın yanı sıra dereceye girenlere ödül dağıtıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Hasbahçe’yi dolduran aileler, çocuklarıyla birlikte doyasıya eğlendi. Gökyüzü, rengarenk uçurtmalarla adeta bir resme dönüştü. Etkinlik alanında kurulan çocuk oyun alanları, akrobasi gösterileri ve animasyon ekipleri, çocuklar ve misafirlere unutulmaz anlar yaşattı. "Bayram havasında geçen bu uçurtma şenliğinde hep birlikteyiz" Programda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Uçurtma yarışması düzenledik. Ailelerimiz ve çocuklarımızla birlikte çok güzel bir havayı değerlendirmiş oluyoruz. Adeta bayram havasında geçen bu uçurtma şenliğinde hep birlikteyiz. Çocuklarımız burada güzel hatıralar biriktiriyor. Hasbahçe Mesire Alanı’nda binlerce çocuğumuz ve ailemizle bir araya gelerek güzel anlar yaşamış oluyoruz. Havalar güzelleşti, bahar geldi, yaz geldi. Ailelerimizle birlikte çocuklarımızla buluşuyoruz. Sadabad etkinlikleri ise bununla sınırlı değil. Yarın yağlı güreş etkinliklerinde yeniden bir araya geleceğiz. Ayrıca 5-6-7 Haziran tarihlerinde Dünya Çevre Günü dolayısıyla çocuklarımızla tekrar buluşacağız. Bugün itibarıyla kültür gezilerimize de başladık. 15 bin Kağıthaneli hemşehrimiz tarihi yerleri ziyaret etmiş olacak." Mehmet Kaya isimli bir vatandaş, "Kağıthane Belediye Başkanımız Mevlüt Bey’e çok teşekkür ediyoruz, hafta sonu burada güzel bir etkinlik olduğu için gerek veliler gerek çocuklara güzel bir eğlence sağlanıyor, katılım çok fazla her şey için teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Kendi uçurtmasını alarak etkinlik alanına geldiğini belirten bir vatandaş ise "Çocuklarla beraber geldik, çocuklar istediği için kendi uçurtmamızı yaptık, çocuklarımızla eğlence yapacağız. Başkanımıza da böyle etkinlikler sağladığı için teşekkür ediyoruz" dedi. Yusuf Süleymanov isimli çocuk ise "Bu etkinlik için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Şenliğimiz çok güzel geçiyor" dedi. Ödüllü yarışma heyecanı Şenliğin en heyecanlı anları ise düzenlenen yarışmalar oldu. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, en güzel uçurtma, en büyük uçurtma, en yükseğe uçan uçurtma kategorilerinde dereceye giren çocuklara sürpriz hediyeler takdim edildi. Kağıthane Belediyesi, Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında benzer etkinliklerle ilçe halkını bir araya getirmeye devam edeceklerini duyurdu.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile Rekabet Kurumu arasında akademik iş birliği protokolü Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi ile Rekabet Kurumu arasında akademik ve kurumsal iş birliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir protokol imzalandı. Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Rekabet Kurumu iş birliğiyle düzenlenen ’Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi’ kapsamında önemli bir adım atıldı. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki kurum arasında kurumsal iş birliği protokolü imza altına alındı. Akademik ve kurumsal iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor İmzalanan protokol ile Anadolu Üniversitesi ve Rekabet Kurumu arasındaki akademik ve kurumsal ortaklığın en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. İş birliği doğrultusunda; rekabet hukuku alanında ortak eğitim programları, bilimsel araştırmalar, seminerler, konferanslar, çalıştaylar ve çeşitli akademik etkinliklerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Protokol sayesinde öğrenci ve akademisyenlerin rekabet hukuku alanındaki güncel gelişmeleri yakından takip etmesi, sektörel uygulama alanlarına yönelik nitelikli bilgi ve deneyim kazanması amaçlanıyor. Kamu kurumları ile üniversiteler arasındaki bilgi paylaşımını artırmayı da hedefleyen iş birliğiyle, üniversitenin akademik birikiminin sahaya ve uygulama alanlarına aktarılmasına ciddi bir katkı sunulması öngörülüyor.