ASAYİŞ - 24 Ekim 2023 Salı 09:23

Taksim’de Bayern Münih taraftarı taşkınlık çıkarttı: 5 yaralı

A
A
A

İstanbul’da bugün oynanacak Galatasaray-Bayern Münih maçı öncesinde gece saatlerinde Taksim’e gelen yaklaşık 70 kişilik Alman taraftarı taşkınlık çıkartınca Türk taraftarlar ile arasında kavga çıktı. Tarafların birbirlerine karşılıklı masa, sandalye ve şişe fırlatması sonucu 4’ü Alman olmak üzere 5 taraftar hafif şekilde yaralandı. Yaşananlar kameralara yansırken, polisin müdahale ederek yatıştırdığı Alman taraftarlar otellerine yerleştirildi. Olayla ilgili tarafların şikayetçi olmadıkları öğrenildi.

Olay, saat 03.00 sıralarında Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 70 kişilik Bayern Münih taraftarları ve yaklaşık 30 kişilik Galatasaray taraftarlarları arasında sokak kesişiminde tartışma çıktı. Alman taraftarların taşkınlık çıkartması sonucu taraftar grupları birbirine girdi. Şiddetli bir şekilde birbirlerine masa, sandalye ve cam şişe fırlatan taraftarlara polis müdahale etti.

Olaylarda 4 Alman taraftarı yaralandı

Polisin müdahalesi sonucu gruplar dağılırken, çıkan olaylarda 4’ü Alman taraftar olmak üzere 5 taraftar yaralandı. Polisin tarafları yatıştırmasının ardından taraftarlar kaldıkları otellere yerleştirildi. Öte yandan yaşanan olaylarda, Sondro S.‘nün (31) başından, Nico O.‘nun (28) kulağından, Markus H.‘nin (32) kaşından, Lars G.’nin (24) başından yaralandığı, Hakan B.’nin (48) ise gazdan etkilendiği öğrenildi. Hastanede tedavilerin tamamlanan Alman taraftarlar, şikayetçi olmamaları üzerine kaldıkları otellere yerleştirildi.

Doğan Can Cesur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.