SPOR - 03 Nisan 2024 Çarşamba 14:29

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının cezaları açıklandı!

A
A
A
Trabzonspor - Fenerbahçe maçının cezaları açıklandı!

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararları açıklandı. Trabzonspor'a 6 maç seyircisiz oynama ve 3 milyon 112 bin TL para cezası verilirken, Fenerbahçeli futbolcular Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat da 1 maç men cezası aldı.

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşması sonrası saha içinde yaşanan olaylarla ilgili Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 3 Nisan 2024 tarih ve 69 sayılı toplantısında aldığı kararlar Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden açıklandı.

PFDK'nın Trabzonspor - Fenerbahçe mücadelesiyle ilgili aldığı kararlar şöyle:

Trabzonspor’un 17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 6 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 3 milyon TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada Trabzonspor’un, anons sisteminin ev sahibi takımı destekleyici şekilde kullanılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 112 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Trabzonspor Antrenörü Egemen Korkmaz’ın, rakip takım sporcusuyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Fenerbahçe sporcusu Bright Osayi Samuel hakkında, 17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada Fenerbahçe sporcusu Jayden Oosterwolde’nin, rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 39 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)
Aynı müsabakada Fenerbahçe sporcusu Jayden Oosterwolde’nin, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-a ve 35/4. maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada Fenerbahçe sporcusu İrfan Can Eğribayat hakkında, rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına,
Aynı müsabakada Fenerbahçe sporcusu İrfan Can Eğribayat’ın, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-a ve 35/4. maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada Fenerbahçe görevlisi Kürşat Çiftlik’in, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-c maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına (oy çokluğu),

Aynı müsabakada Fenerbahçe görevlisi Okan Özkan’ın, rakip takım antrenörüyle kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-c maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına (oyçokluğu) karar verilmiştir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yeni yönetimi, Kurucu Genel Başkan Ali Hızar’ın talebi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin sesi olma misyonunu üstlenen AKİB yönetimi, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye ve Kayserililere sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Başkan Büyükkılıç’ın Avrupa’daki Kayserili gurbetçiler tarafından büyük bir sevgi ve takdirle karşılandığını belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti. Ziyarette ayrıca, Kayseri Saat Kulesi’nin Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bir hizmet ofisi olarak büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan hemşehrilere gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden heyet, çok sayıda vatandaşın bu hizmetlerden faydalandığını ifade ederek Saat Kulesi’nin önemine dikkat çekti. Ziyarete; Avrupa Kayserili İşverenler Birliği İkinci Başkanı Yeşim Akpınar, Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmet Özkara, Genel Sekreter Halil İbrahim Korkmaz, Türkiye Hukuk Komisyonu Sorumlusu Başkanı Av. Mustafa Talha Er ve AKİB Kayseri Temsilcisi Ömer Faruk Kırmızıtaş katıldı. Heyet, nazik ev sahipliği dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.