SPOR - 03 Nisan 2024 Çarşamba 22:36

Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 4 - Adana Demirspor: 2 (Maç sonucu)

A
A
A
Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 4 - Adana Demirspor: 2 (Maç sonucu)

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Fenerbahçe sahasında karşılaştığı Adana Demirspor’u 4-2 mağlup etti.



Maçtan dakikalar (İkinci yarı)


48. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Tadic, pasını sağ çaprazdaki İrfan Can Kahveci’ye aktardı. Ceza yayının solundan İrfan Can’ın şutunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.


51. dakikada sağ taraftan İrfan Can Kahveci’nin savunma arkasına gönderdiği taç atışında Dzeko, topla beraber ceza sahasına kadar ilerledi. Topu soluna çekip rakibinden sıyrılan Dzeko’nun şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1


53. dakikada sol taraftan ceza sahası içine giren Mohammadi, pasını ceza yayındaki Yusuf Sarı’ya aktardı. Yusuf’un ceza yayı üzerinden sert şutunda kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı çeldi.


55. dakikada sol taraftan Ferdi Kadıoğlu pasını ceza sahası içi sol çaprazındaki Szymanski’ye aktardı. Szymanski’nin uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlak dışarıya çıktı.


59. dakikada sol taraftan Oosterwolde’nin kale önüne yaptığı ortaya Zajc’ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya gitti.


66. dakikada Balotelli’nin ceza yayının solundan kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye giden meşin yuvarlağı kaleci İrfan Can kornere çeldi.


70. dakikada kendi yarı alanının ortalarına atılan topu karşılayan kaleci Vedat’ın sağ tarafa gönderdiği pasta Tadic araya girdi. Kalecinin önde olduğunu gören Tadic’in orta sahanın solundan yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 3-1


80. dakikada sağ taraftan son çizgiye inen Yusuf Sarı’nın kale önüne çevirdiği topa Yusuf Barasi’nin dokunuşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-2


85. dakikada Tadic’in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta arka direkte iyi yükselen Serdar Dursun, yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 4-2



Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, Caner Özaral


Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Mert Müldür, Djiku, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Krunic, Zajc, İrfan Can Kahveci (Serdar Dursun dk. 81), Szymanski, Tadic, Dzeko (Çağlar Söyüncü dk. 90)


Yedekler: Livakovic, Furkan Akyüz, Bonucci, Becao, Zeki Dursun, Efekan Karayazı, Çağrı Fedai, Yusuf Akçiçek


Teknik Direktör: İsmail Kartal


Adana Demirspor: Magomedaliev (Vedat Karakuş dk. 46), Mohammadi, Gravillon, Semih Güler, Yusuf Erdoğan (Nani dk. 56), Maestro, Michut, Yusuf Sarı, Emre Akbaba, Mendoza (Yusuf Barasi dk. 56), Balotelli (Aymbetov dk. 81)


Yedekler: İsmail Çokçalış, Tayfun Aydoğan, Jose Rodriguez, Manev, Abdulsamet Burak, Cisse


Teknik Direktör: Hikmet Karaman


Goller: Djiku (dk. 17), Dzeko (dk. 51), Tadic (dk. 70), Serdar Dursun (dk. 85) (Fenerbahçe), Balotelli (dk. 25), Yusuf Barasi (dk. 80) (Adana Demirspor)


Sarı kartlar: Oosterwolde, Szymanski (Fenerbahçe), Nani (Adana Demirspor)



Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 4 - Adana Demirspor: 2 (Maç sonucu)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beykoz’da uzun namlulu silahlarla asker eğlencesi kamerada Asker uğurlaması sırasında bir grup kişi yanlarında getirdikleri uzun namlulu silahlarla havaya ateş açarken, araç ve motosikletlerinin plakalarını çıkararak sokağı trafiğe kapattılar. Çevredeki vatandaşları hem rahatsız edip, hem de canlarını tehlikeye atan magandaların o anları ise yine o grubun içindeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına saniye saniye kaydedildi. Olay, geçtiğimiz gün İstanbul Beykoz İlçesi, Hacıveli Sokağı ile Töre Çıkmazı’da akşam saatlerinde yaşandı. İddiaya göre, asker uğurlaması için bir araya gelen bir grup genç, oluşturdukları konvoy ile sokağı kapatarak saatlerce eğlendiler. Asker eğlencesinde iki kişi yanlarında getirdikleri uzun namlulu silah ile havaya rasgele açtı. Asker eğlencesine araçları ve motosikletleri ile gelen şahıslar ise kullandıkları araçların plakalarını çıkarıp, patinaj yaparak araçlarıyla duman çıkardılar. Araçlarına taktırdıkları sistemlerde yüksek ses yapan şahıslar, vatandaşları hem rahatsız edip, hem de canlarını tehlikeye attı. Magandaların yaptıkları o anlar ise yine grubun içindeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına saniye saniye kaydedildi. Uzun namlulu silahla ateş açtı Beykoz ilçesinde geçtiğimiz gün akşam saatlerinde sokak üzerinde asker eğlencesi için toplanan grup müzik eşliğinde halay çekti. Eğlencenin dozunu kaçıran gençlerden iki kişi yanında getirdiği uzun namlulu silah ile havaya ateş açtı.
İstanbul İstanbul’da terör propagandası yapan 13 kişi yakalandı İstanbul’un Esenyurt, Gaziosmanpaşa ve Arnavutluk ilçelerinde, düğünde halay çeken, seyir halindeyken araçta ve sokakta bölücü terör örgütü PKK propagandası yapan 13 örgüt sempatizanı düzenlenen operasyonla yakalandı. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Mersin’de PKK yandaşları örgütsel içerikli şarkı eşliğinde halay çekmiş ve güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı. Mersin’in ardındaki önceki gün bazı PKK yandaşları, İstanbul’da bir düğünde bölücü örgüt lehine ifadeler içeren şarkı eşliğinde halay çekmiş, trafik bir kadın ise sözde PKK marşı dinlerken, bir grup da halayda Öcalan ve PKK yanlısı propaganda yapmıştı. Polis 24 adrese baskın düzenlendi, 13 şüpheli yakalandı Söz konusu şarkılar eşliğinde halay çeken, şarkı söyleyen ve PKK propagandası yapan kişilere yönelik soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM ekipleri, söz konusu olayların faillerini tek tek tespit etti. Adresleri belirlendikten sonra bu sabah erken saatlerde 7 ayrı ilçede 24 adrese peş peşe baskın düzenlendi. Örgütü övücü/destekleyici şarkılar eşliğinde terör örgütü propagandası yapan 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda, örgüt yandaşlarına ait dijital materyallere ve silaha el konuldu, zanlılar sorgulanmak üzere TEM Şubeye götürüldü. Şüpheliler ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
Kayseri Büyükşehirin Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nda tema ‘Koramaz Vadisi’ oldu Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu öncesi heyecan giderek artıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın spor projeleri kapsamında 3 yıldır gerçekleştirilen Kayseri Yarı Maratonu bu yıl ‘Koramaz Vadisi’ temasıyla 22 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenecek. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de ulusal ve uluslararası boyutta düzenlediği dev organizasyonlarına devam ediyor. Büyükşehir Spor A.Ş. topluma küçük yaşlardan itibaren spor kültürünü aşılamak, sporu hayatın daimi bir parçası haline getirmek amacıyla yüzlerce spor etkinliklerine ek olarak, Kayseri’de maratonun da gelenekselleşmesi için ‘Bir Maratondan Daha Fazlası’ sloganıyla 3 yıldır devam eden Kayseri Yarı Maratonu ile sadece Kayseri halkını değil, tüm Türkiye’yi spora teşvik ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, her yıl şehrin kültürel değerlerini maraton teması olarak belirleyerek, kentin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmayı, profesyonel ve amatör koşucuları bir araya getirerek spor yapılmasını, katılımcılara doğal ve kültürel mirasın keşfettirilmesini amaçlıyor. Geniş katılımlı bir etkinlik şeklinde 3 yıldır devam eden Büyükşehir’in Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun dördüncüsü gerçekleşecek. Maratonun bu yıl teması ‘Koramaz Vadisi’ oldu Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kayserililere sporu sevdiren Spor A.Ş. tarafından 3 yıldır büyük bir katılımla düzenlenen Kayseri Yarı Maratonu, bu yıl 22 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenecek. Kayıtları devam eden ve yoğun ilgi ile devam eden Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun bu yıl teması ‘Koramaz Vadisi’ olarak belirlendi. İlk olarak Kültepe, daha sonra Erciyes, ardından Mimar Sinan temaları olmak üzere Kayseri’nin değerlerinin tüm dünyaya tanıtıldığı yarı maraton, bu yıl da tarihi, kültürel ve doğal varlıklarıyla UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi’nde yer alan Koramaz Vadisi teması ile gerçekleşecek. Katılımcılar, hem spor yapıp çeşitli etkinliklerle eğlenirken hem de tarihi ve doğal güzellikleri ile açık hava müzesi konumundaki Kayseri’nin tanıtımını yapacak. Maraton 21K, 10K ve halk koşusu şeklinde 3 parkurda koşulacak ‘Bir Maratondan Daha Fazlası’ sloganı ile ‘Koramaz Vadisi’ temasıyla düzenlenecek 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, 21K, 10K ve halk koşusu olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilirken, halk koşusu ücretsiz olacak.
İstanbul Esenler’deki Avas Antika Pazarı meraklılarını bekliyor Esenler Belediyesi’nin 3 yıl önce Tarih ve Nostalji Derneği iş birliği hayata geçirdiği Avas Antika Pazarı, antika meraklılarının uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ziyaretçilerini geçmişe yolculuğa çıkartan ve nostalji yaşatan pazar, müdavimlerini bekliyor. Esenler Belediyesi’nin üç yıl önce Tarih ve Nostalji Derneği iş birliği ile Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi Kapalı Pazar Alanı’nda hayata geçirdiği Avas Antika Pazarı, antika meraklılarının uğrak yeri olmaya devam ediyor. Cumartesi kurulan Pazar müdavimlerini bekliyor Her Cumartesi günü Avas Antika Pazarı, İstanbul’un her yerinden, hatta İstanbul dışından antika meraklıları tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçileri maziye yolculuğa çıkartan ve nostalji yaşatan pazar, bir yandan da şehrin hafızasını tazeliyor, hayata zenginlik katıyor. “Ürünlerimizle ilgili istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz” Pazarda tezgah kuran Muammer Öztürk, “Her hafta cumartesi günleri antika pazarımız olur. Ürünlerimizle ilgili istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Burada fiyatı uygundur. Bilgisayardan tut, hırdavat çeşitlerinden tutun burada birçok ürünü bulabilirsiniz. Her hafta tezgahıma gelen sabit müşterilerim var” dedi. “Bin liralık bir cihazı burada 200 - 300 liraya alabiliyorsunuz” Ürünlerin antika pazarlarında daha uygun olduğunu Selahattin Ataş, “Her hafta cumartesi günü biz buradayız. Güneş gözlükleri, saatler, teknolojik aletler, kıyafetler. İkinci el ürünler Esenler ’de kapalı otopark içerisinde herkese hitap ediyor. Bin liralık bir cihazı burada 200 - 300 liraya alabiliyorsunuz. Ürünler hem ucuz hem kalitelidir. Bende önce almaya başladım sonra satışa geçtim. Ama antikalar da var. Dışarıdaki mağazalara nazaran daha indirimli daha ucuz” şeklinde konuştu. “Çok uygun fiyatı olan malzemeler burada var” Pazar esnafı Halit Kaya, “2 haftada 1, ayda 1 veya 2 defa antika pazarına geliyorum. Çok uygun fiyatlı malzemeler burada var. Hiç ummadığımız malzemeler, cihazları burada bulabiliyoruz. Buranın esnafı güler yüzlü. Bu pazarın Esenler ‘de kurulması çok iyi. Burada ummadığımız ürünlerle karşılaşabiliyoruz” ifadelerini kullandı. Antika pazarı cumartesi günleri akşam saatlerine kadar devam ediyor.