SPOR - 31 Ocak 2026 Cumartesi 18:59

Trendyol Süper Lig: RAMS Başakşehir: 2 - Çaykur Rizespor: 2 (Maç sonucu)

A
A
A
Trendyol Süper Lig: RAMS Başakşehir: 2 - Çaykur Rizespor: 2 (Maç sonucu)

Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında RAMS Başakşehir, konuk ettiği Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı.



Maçtan dakikalar (İkinci yarı)


49. dakikada Onur’un ceza sahasına ortasında Selke kafayla indirdiği topu alan Harit’in sağ tarafa yerden pasında Fayzullayev’in sert şutunda kaleci Erdem, gole izin vermedi.


60. dakikada rakip sahada topla ilerleyen Laçi, Sowe ile yaptığı duvar pasının ardından ceza yayı önünden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.


68. dakikada Laçi’nin uzun pasını kontrol eden Mihaila, sol çaprazdan ceza yayına doğru ilerleyerek yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı yakın köşeden ağlara gönderdi. 1-2


74. dakikada Kaluzinski’nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Bertuğ Yıldırım, ceza sahası içinde iyi yükselerek yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-2



Stat: Başakşehir Fatih Terim


Hakemler: Yiğit Arslan, İbrahim Çağlar Uyarcan, Mehmet Emin Tuğral


RAMS Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner (Onur Bulut dk. 79), Duarte, Opoku, Operi, Kemen, Umut Güneş (Jakub Kaluzinski dk. 73), Fayzullayev (Nuno Da Costa dk. 63), Shomurodov, Harit (Ivan Brnic dk. 73), Selke (Bertuğ Yıldırım dk. 63)


Yedekler: Doğan Alemdar, Hamza Güreler, Ousseynou Ba, Berat Özdemir, Onur Ergün


Teknik Direktör: Nuri Şahin


Çaykur Rizespor: Erdem Canpolat, Taha Şahin, Mocsi, Samet Akaydın, Hojer, Laçi, Taylan Antalyalı (Muhamed Buljubasic dk. 86), Mihaila (Mithat Pala dk. 73), Olawoyin (Emrecan Bulut dk. 86), Zeqiri (Mebude dk. 79), Ali Sowe


Yedekler: Efe Doğan, Yahia Fofana, Emir Ortakaya, Bayram Berk Çapoğlu, Halil Dervişoğlu, Yakup Ayan


Teknik Direktör: Recep Uçar


Goller: Shomurodov (dk. 19), Bertuğ Yıldırım (dk. 74) (Başakşehir), Taha Şahin (dk. 45+1), Mihaila (dk. 68) (Çaykur Rizespor)


Sarı kart: Opoku (Başakşehir)



Trendyol Süper Lig: RAMS Başakşehir: 2 - Çaykur Rizespor: 2 (Maç sonucu)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Oto bakım ustasından sürücülere uyarı: "10 bin liradan kaçıp 150 bin liralık olmayın" Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sürücüleri gerekli araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyaran oto tamir ustası Muharrem Dündar, sürücülere bakımları aksatmaları halinde araçların zarar görebileceğini ifade etti. Elazığ’da havaların ısınmasıyla birlikte araçlarının yazlık bakımlarını yaptırmak isteyen vatandaşlar, sanayi sitesinde yoğunluğa sebep oldu. Yola çıkacak vatandaşlar, sanayi de bulunan bakım merkezlerine gelerek başta motor yağı olmak üzere yağ, klima ve hava filtresi bakımlarını yaptırıyor. Yola çıkmadan önce mutlaka araçların bakımlarının yapılması gerektiğini belirten oto tamir ustası Muharrem Dündar, bir aracın bakımının 5 ila 10 bin lira arasında değiştiği ama bunları zamanında yaptırılmadığı halde 100 ila 150 bin arasında masrafa yol açabileceğini belirti. Muharrem Dündar, "Araçların suyu, yağı ve fren yağının kontrollü olmasının altını çizen oto bakım ustası Muharrem Dündar, "Bilindiği üzere şuan da maliyetler yüksek. Onun için tedbirli olmak lazım. Araçların kilometre bakımlarını zamanında yaptırmak lazım. Öncelikle yaz bakımında, antifriz, yağ filtresi, hava filtresi ve mazot filtresinin yapılması gerekiyor. Bu bakımlar yapılmazsa motor kitlemeye kadar gidebilir. Yağ değişimi olmazsa motora zarar verir, filtreyi ve antifrizi değiştirmezsek araca her türlü zarar verir. O yüzden tedbirimizi almak lazım. Bir aracın bakımı 5 ila 10 bin lira arasında değişiyor ama bunları zamanında yaptırmazsak 100 ila 150 bin arasında masrafa yol açabilir" dedi. Aracını sanayiye getiren vatandaşlardan Mustafa Gündal, "Aracımızı bakıma getirdik. Lastikleri olsun, antifriz ve yağ bakımlarını yaptırdık. Yola çıkıyoruz trafiği de tehlikeye sokmamak için bakımlarımızı yaptırmalıyız. Yağ bakımını yaptırdık. Hava filtresini değiştirdik. Onun dışında yazlık lastiklerimizi kontrol ettirdik" cümlelerini kullandı.
Bursa Uludağ dönüşü sürpriz misafir: Aç tilkiye peynirli kraker ikramı Bursa’da ailesiyle birlikte hafta sonu Uludağ’a giden Güray Akbal, dönüş yolunda karşılaştığı aç tilkiyi peynirli krakerle besledi. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olay, dün akşam saatlerinde Uludağ yolunda meydana geldi. Akbal ailesi, piknik sonrası Bursa’ya dönerken ormanlık alanda aniden yola çıkan tilki ile karşılaştı. Araçlarını durduran aile, tilkinin aç olduğunu ve yiyecek beklediğini fark etti. Yanlarında bulunan peynirli krakerleri tilkiye veren Güray Akbal, o anları şu sözlerle anlattı: "Çok doğal ortam, hafta sonu ailemizle birlikte Uludağ’a çıkmıştık. Dönüşte yolumuzu kesti. Acıktığı için yola çıkmış, geçen arabalardan yiyecek istiyor. Elimizde kalan peynirli krakerlerden yedirdik. Görüyorsunuz insanlarla iç içe. Biz ona zarar vermediğimiz sürece o da bize uysal yaklaşıyor." Görüntülerde, ürkek hareketlerle krakerleri alan tilkinin bir süre sonra uzaklaştığı görüldü. Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede ilgi gördü. Uzmanlardan uyarı: Yaban hayvanlarını beslemeyin Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ise vatandaşları uyardı. Yaban hayvanlarının insan eliyle beslenmesinin, doğal beslenme alışkanlıklarını bozduğunu ve hayvanları yola daha sık çıkmaya teşvik ederek trafik kazası riskini artırdığını belirtti. Yetkililer, "Ne kadar sevimli görünse de yaban hayvanlarına yiyecek vermeyin. Hem onların sağlığı hem de sizin güvenliğiniz için mesafeyi koruyun" çağrısı yaptı. Uludağ ve çevresinde özellikle kış ayları sonrası yiyecek bulmakta zorlanan tilki, domuz gibi yaban hayvanlarının zaman yola indiği biliniyor.