EĞİTİM - 04 Temmuz 2025 Cuma 14:24

TÜMA 2025 sonuçları açıklandı: 51 bin üniversiteli seçimini yaptı

A
A
A
TÜMA 2025 sonuçları açıklandı: 51 bin üniversiteli seçimini yaptı

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yürütülen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2025 sonuçları açıklandı. Kadir Has Üniversitesi, İstanbul’daki vakıf üniversiteleri arasında ilk 5 içerisinde yer aldı.


Araştırma, Türkiye genelinde 200 üniversiteden 51 bini aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler üniversitelerini; öğrenim deneyimi, kampüs yaşamı, akademik destek, yönetim işleyişi, kaynak zenginliği ve kariyer desteği olmak üzere 6 temel başlıkta değerlendirdi.


İstanbul’da vakıf üniversiteleri arasında ilk 5’e girdi


TÜMA 2025 sonuçlarına göre, Kadir Has Üniversitesi genel memnuniyet puanında 491 puan alarak, İstanbul’daki vakıf üniversiteleri arasında ilk 5 içerisinde yer aldı. Kadir Has Üniversitesi, Türkiye genelinde ise 200 üniversite arasında 13’üncü sıraya, vakıf üniversiteleri arasında ise 8’inci sıraya yerleşti. Üniversite, bu sonuçlarla "A" düzeyinde memnuniyet puanına sahip olan üniversiteler arasında yer buldu.



Öğrencilerden yüksek not aldı


Kadir Has Üniversitesi, öğrenim deneyimi, akademik destek, kampüs imkanları ve kişisel gelişim alanlarında öğrencilerden yüksek puan aldı. Özellikle merkezi konumu, dijital altyapısı, ders içerikleri ve öğrenciye yakın yönetim anlayışı öğrenciler tarafından olumlu değerlendirildi. Üniversitenin, öğrenci merkezli uygulamalarla öğrenci memnuniyetini artırdığı gözlemlendi.


Akademik kalite ve kampüs yaşamı etkili oldu


Araştırmada, Kadir Has Üniversitesi’nin akademik kadrosunun öğrencilere sağladığı destek ve ders kalitesine yapılan yatırımların memnuniyet puanlarına yansıdığı belirtildi. Kampüs yaşamı, sosyal ve kültürel etkinlikler ile dijital sistemlerin etkin kullanımı, öğrencilerin değerlendirmelerinde etkili rol oynadı.


Üniversite, TÜMA 2025’te elde ettiği sonuçlarla, İstanbul’daki vakıf üniversiteleri arasında öğrenci memnuniyeti alanında önemli bir konuma sahip oldu. Kadir Has Üniversitesi, yükseköğretimde öğrenci odaklı yaklaşımlarını sürdürerek eğitim kalitesi ve kampüs yaşamına dair güçlü performansını pekiştirdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yeni yönetimi, Kurucu Genel Başkan Ali Hızar’ın talebi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin sesi olma misyonunu üstlenen AKİB yönetimi, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye ve Kayserililere sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Başkan Büyükkılıç’ın Avrupa’daki Kayserili gurbetçiler tarafından büyük bir sevgi ve takdirle karşılandığını belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti. Ziyarette ayrıca, Kayseri Saat Kulesi’nin Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bir hizmet ofisi olarak büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan hemşehrilere gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden heyet, çok sayıda vatandaşın bu hizmetlerden faydalandığını ifade ederek Saat Kulesi’nin önemine dikkat çekti. Ziyarete; Avrupa Kayserili İşverenler Birliği İkinci Başkanı Yeşim Akpınar, Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmet Özkara, Genel Sekreter Halil İbrahim Korkmaz, Türkiye Hukuk Komisyonu Sorumlusu Başkanı Av. Mustafa Talha Er ve AKİB Kayseri Temsilcisi Ömer Faruk Kırmızıtaş katıldı. Heyet, nazik ev sahipliği dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.