SPOR - 06 Ocak 2026 Salı 14:16

Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu’nda avantajlı kayıt fırsatı

A
A
A
Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu’nda avantajlı kayıt fırsatı

Spor İstanbul tarafından organize edilecek olan Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu kayıtları ’avantajlı’ dönemle başladı.


Dünyanın kıtalararası tek maratonu ünvanına sahip olan Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu, bu yıl 1 Kasım’da 48. kez koşulacak. Gold Label kategorisinde yer alan İstanbul Maratonu’nda maraton tutkunları, 42K veya 15.5K kategorileri için sadece 750 TL’ye kayıt yaptırabilecek. Avantajlı kayıt dönemi 31 Ocak tarihine kadar devam edecek.


15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden start alarak Yenikapı’da sona erecek olan 42 kilometrelik İstanbul Maratonu için 7 bin 500, 15.5K için ise 15 bin kişilik kontenjan ayrıldı. 42K’da yaş sınırı 18 ve üzeri, 15.5K’da ise 16 yaş ve üzeri olarak belirlendi.


42K’da, 35-39 yaş aralığından başlayıp 85 yaş ve üzeriyle sonlanmak üzere toplam 11 ayrı yaş kategorisi oluşturuldu. 15.5K’da ise yaş kategorisi bulunmuyor.


Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu çerçevesinde düzenlenecek 6.5K Kurumsal Koşu ile Halk Koşusu’nun kayıt tarihleri daha sonra ayrıca duyurulacak.


Geçen yıl tüm kategorilerde toplam 39 bin kişinin katıldığı İstanbul Maratonu’nda, 42K parkurunda bitiren sayısında rekor kırıldı. Maratona başlayan 4 bin 982 kişinin 4 bin 568’i finişi görmeyi başardı. Bir önceki yıl ise bitiren sayısı 4 bin 156 idi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da su kuyusunda kurtarma faciası: 3 ölü 1 ağır yaralı Aksaray’da temizlik için indiği su kuyusundan çıkmayınca arkasından inen 2 kardeşi ve 1 kuzeni de kuyuda oksijen yetersizliğinden fenalaştı. 2’si kardeş 1’i kuzen 3 kişi oksijen yetersizliğinden hayatını kaybetti, bir kardeşte ağır yaralandı.Olay 16.30 sıralarında Aksaray’ın merkeze bağlı Koçpınar köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, müstakil evlerinin bahçesinde bulunan, tarım arazilerini sulamak için kullandıkları ve yaklaşık 19 metre derinliğindeki su kuyusuna inen Mehmet Yeşildal (30), bir süre sonra çıkmayınca kardeşleri olan Recep Yeşildal (45), İsmail Yeşildal (50) ile kuzeni Murat Yeşildal (28)’de kuyuya indi. Kuyuda oluşan yoğun metan gazı nedeniyle 3 kardeş 1 kuzen de kuyudan çıkamadı. Diğer aile fertleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve İl Afet Acil Durum (AFAD) ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen kurtarma ekipleri merdiven olan kuyuya oksijen maskeleri takarak indi. Kuyuda bulunan İsmail Yeşildal (50) ağır yaralı olarak kurtarılırken, kardeşi Recep Yeşildal (45), diğer kardeşi Mehmet Yeşildal (30) ve kuzen olan Murat Yeşildal (28) ölü olarak çıkarıldı. 3 kardeş ile 1 kuzen olay yerinde hazır bekleyen ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Ölen 2 kardeş ile 1 kuzenin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırılırken, ağır yaralı olarak çıkarılan diğer kardeş ise tedavi altına alındı. İsmail Yeşildal’ı sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Olayın ardında ise Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tahkikat başlattı.