ASAYİŞ - 06 Ekim 2023 Cuma 04:08

Tuzla’da Tesla araç yüklü tır alev alev yandı, dorsedeki 6 araç kullanılamaz hale geldi

A
A
A

 Tuzla'da sıfır kilometre Tesla otomobil yüklü tır alev alev yandı. Yangında tırın üzerindeki 6 araç kullanılamaz hale geldi.

Olay, saat 02.30 sıralarında İstanbul Tuzla ilçesi, Arıfat Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 BCJ 936 plakalı tır dorsesinde sıfır ve elektrikli 6 tane lüks otomobil ile ilerlerken bilinmedik bir sebepten dolayı taşıdığı elektrikli araçların bir tanesinden alevler çıkmaya başladı.

Araçlardan duman çıktığını gören tır şoförü hemen inerek yangın tüpü ile müdahale etmeye çalıştı ama alevler kısa bir sürede büyüyerek 6 araca birden sıçradı. Tır şoförü yangını söndüremeyeceğini anlayınca durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine itfaiye ekibi, polis ekipleri ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonrasında tır dorsesi ve üzerindeki 6 lüks araç söndürüldü. Araçlar küle dönerken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Olayı gören çevredeki vatandaşlardan Naci Yıldırım,
"Patlama sesi ile dışarıya çıktık. Dedik belki yarış pistindeki araçlar kaza yaptı sandık ama baktık alev buradan çıkıyor. En arkadaki araç yanıyordu ve diğerlerine de sıçradı. Zaten 6 araç vardı. Teker teker hepsine yangın sıçrama yaptı" dedi. 

Mehmet Güzel

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Merkezefendi’de 19 Mayıs’a özel resim ve öykü yarışması düzenlenecek Merkezefendi Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel resim ve öykü yarışması düzenleyecek. Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinin simgesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na yaklaşırken Merkezefendi Belediyesi tarafından bayrama özel resim ve öykü yarışması gerçekleştirilecek. 14 ile 18 yaş arasındaki Merkezefendi’de ikamet eden gençlerin katılacağı ‘Meşale Atatürk Gençlerinin Elinde’ isimli resim ve öykü yarışmasına başvurular başladı. Başvurular www.merkezefendi.bel.tr adresi üzerinden 16 Mayıs Perşembe gününe kadar yapılacak. Her iki branşta en başarılı üç katılımcıya bisiklet ödülü, tüm yarışmacılara da sürpriz hediyeler verilecek. “Bu özel günün önemini vurgulayacağız” Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcını ve Atatürk’ün gençlere armağan ettiği özel günün önemini pekiştirmek ve vurgulamak amacıyla her yıl etkinlikler düzenlediklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bayramlarımızı büyük bir coşku ve gururla kutlamaya devam ediyoruz. Büyük bir heyecanla kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımıza özel düzenlediğimiz yarışmamızda katılımcılar özgün eserlerini sergileyecekler. Şimdiden yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
Samsun Polisten vatandaşlara ’dolandırıcılık’ uyarısı: “Aldanmayınız” Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık suçlarını önleme ve bu suça karşı vatandaşları bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu. İl genelinde, Asayiş Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlükleri/amirliklerince dolandırıcılık suçlarını önleme, daha etkin mücadele etme ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla kafe, lokanta, kıraathane, giyim mağazası, park bahçe, kuyumcu, market, cami, eczane, kuaför, dolmuş durağı, okul, cadde ve sokaklarda çalışmalar yapıldı. Faaliyetlerde 7 bin 715 adet dolandırıcılık broşürü dağıtılarak toplamda 10 bin 370 vatandaşa ulaşıldı. “Dolandırıcıdır, aldanmayınız” Ekiplerce vatandaşlara, “Kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak ‘adınız terör örgütüne karıştı, terör örgütlerine yardımda bulundunuz, size operasyon yaptılar, altınınızı, paranızı, inceleyeceğiz’ şeklindeki telefon aramaları yapan şahıslar dolandırıcıdır. Cep telefonlarına gelen ‘hediye kazandınız’ veya ‘adınıza icra takibi başlatıldı’ şeklindeki mesajlara itibar etmeyiniz. İnternet sitesi üzerinden yaptığınız alışverişlerde ‘kapora’ adı altında talep edilen bir para gönderimi yapmayınız. Savcı ya da polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası para veya altın talep etmez. Aldanmayınız” uyarılarında bulunuldu.
Aksaray Eskil’de geleneksel çocuk oyunları oynanıyor Aksaray’ın Eskil ilçesinde bu yıl 2.’si düzenlenen “Geleneksel oyunlarla değerlerimi yaşıyorum” projesi çerçevesinde çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenirken, turnuvalara 18 ilkokul, 16 ortaokul ve 4 lise olmak üzere toplamda 38 okul katılım gösterdi. Etkinlikle ilgili bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kılıçer, Eskil Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda başlayan geleneksel oyunlarla değerlerimi yaşıyorum projesi turnuvalarına katılımı artırmak amacıyla Çukuryurt Ortaokulu ile Eşmekaya Ortaokulunda bulunan sahaların da kullanıldığını belirterek, projede yağ satarım bal satarım, sek sek, mendil kapmaca, tombik, kaleli, yakan top oyunlarına yer verildiğini kaydetti. 167 müsabakanın yapılacağı projeye 460 ilkokul öğrencisi, 450 ortaokul öğrencisi ve 160 lise öğrencisi olmak üzere toplamda bin 70 öğrenci katıldığını belirten Kılıçer, “Projemiz 5 Haziran 2024 tarihinde final müsabakalarıyla sonuçlanacak. Buradaki amacımız öncelikle çocuklarımızın geleneksel oyunları unutmasını engellemek, fiziksel aktivitelere katılmasını sağlamak, kazanmak ve kaybetmek duygularını öğretmek, grup halinde hareket etmeyi öğretmektir. Yarışmalara katılan öğrencilerin doya doya eğlendiği görüldü. Bizim için bu çok değerli. Ayrıca okuldaki derslerde başarılarının da artacağını düşünüyoruz. Çok güzel bir etkinlik, emeği geçenlere, etkinliğe katılanlara teşekkür ederim” dedi.
Antalya Antalya’da Gazipaşa Havalimanındaki uçak arızası diğer uçakların yolcularını vurdu Antalya’nın Gazipaşa-Alanya Havalimanında piste iniş yapan yolcu uçağının lastiği patladı ve sürüklendi. İnişi problemsiz gerçekleştiren uçaktaki yolcular güvenle tahliye edilirken uçak bakım için aprona alındı. Havalimanında uçakların kalkışının iptal edilmesi nedeniyle diğer tarifeli uçak yolcular havalimanı dışında bekledi. Edinilen bilgiye göre, saat 10.40’ta Almanya’nın Köln kendinden gelen ve 188 yolcu ile 8 mürettebatın bulunduğu Corendon Havayollarına ait yolcu uçağının Gazipaşa-Alanya Havalimanına inişinin hemen sonrasında lastiği patladı. Kısa süreli panik yaşanan uçakta iniş problemsiz tamamlanırken yolcular tahliye edildi. Lastik ve cantı hasar gören uçak ise bakım için aprona alındı. "Antalya’ya gitmek için otobüs bekliyoruz" Havalimanında gün içinde yapılacak iç ve dış hatlara ait toplam 12 uçuşun iptal edilmesinin ardından uçakların kalkışı da iptal olan diğer tarifeli uçak seferlerinin yolcuları da beklemeye alındı. Uçak seferlerinin iptal edildiği anonsunun ardından beklemeye başlayan yolcular kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini ileri sürdü. Yolcular, "Pistte bir uçakta arıza olmuş. Ondan dolayı uçakları iptal ettiler. Böyle bekliyoruz burada. Antalya’ya gitmek için otobüsü bekliyoruz ama 2 saat oldu otobüs gelmedi. Bizi buraya bıraktılar. Hiç bilgi vermiyorlar. Su bile bulamadık. Saat 11.00’den beri buradayız" dedi. Hollanda uyruklu Marek Doneveth isimli yolcu ise, "Çocuklarım var. İçeriden dışarıya çıkın diyorlar. Beş kişiyle görüştüm. Hepsi bekleyin diyorlar" diye konuştu.