SPOR - 21 Mart 2026 Cumartesi 10:39

U17 Milli Takımı, İspanya karşısında

A
A
A
U17 Milli Takımı, İspanya karşısında

U17 Milli Takımı, UEFA Avrupa U17 Şampiyonası A Ligi 2. Tur son maçında bugün İspanya ile karşılaşacak.


UEFA Avrupa U17 Şampiyonası A Ligi 2. Tur son maçında U17 Milli Takımı, Belfast’ta Solitude Stadyumu’nda İspanya ile karşı karşıya gelecek. Saat 17.00’de başlayacak mücadele TFF YouTube kanalından canlı yayınlanacak.


Gruptaki diğer maçta İskoçya ile Kuzey İrlanda aynı saatte The Showgrounds Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlılara grup birinciliği için İspanya maçından galibiyet ve Kuzey İrlanda’nın İskoçya karşısında kaybetmemesi gerekiyor.


U17 Milli Takımı, grubunu birinci bitirmesi halinde 25 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında Estonya’da oynanacak 2026 UEFA Avrupa U17 Şampiyonası Finalleri’ne katılmaya hak kazanacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Minik eller ormanlar için seferber oldu Muğla geneline olduğu gibi Marmaris’te de yaklaşan yangın sezonu öncesinde ’Orman Benim’ projesi kapsamında çevre etkinliği yapıldı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde, Şehit Ahmet Benler İlkokulu öğrencileri ile birlikte Adaağzı’nda bulunan Kazım Koyuncu Hatıra Ormanı’nda çevre temizliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında yol kenarları ve ormanlık alanlarda yangın riski oluşturabilecek atıklar tek tek toplandı. Öğrenciler, ormancılar ve orman şefleri el ele vererek doğayı temizlerken, alanlardan cam şişeler, yemek artıkları, kartonlar, peçeteler ve çeşitli atıklar çıkarıldı. Toplanan çöpler arasında özellikle yangına sebebiyet verebilecek materyallerin bulunması dikkat çekti. Etkinliğe, Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, Marmaris Milli Parklar Müdürü Halil Şahin, BAKUT Arama Kurtarma ve AFAD destek ekibi, Şehit Ahmet Benler İlkokulu öğrencileri, Orman İşletme şefleri ve ormancıları katılım sağladı. Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin çocuklara birlikte çöpleri toplayarak ormanların korunmasının önemini anlatarak, "Ormanlar hepimize ait. Bu güzel doğayı korumak ve temiz tutmak bizim sorumluluğumuz. Doğaya çöp atmamalı, atanları da uyarmalıyız" dedi. Ayrıca çöp toplamaya gelen ve bu bilince ortak olan miniklere Orman işletme müdürlüğü içinde uçurtma ve satranç olan hediyeler takdim etti. Hem çevre bilinci oluşturmak hem de yaz ayları öncesinde yangın riskine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, minik öğrencilerin duyarlılığı takdir topladı. Yetkililer, orman yangınlarının büyük bölümünün insan kaynaklı olduğuna dikkat çekerek vatandaşları daha dikkatli olmaya davet etti.