GÜNDEM - 26 Mart 2026 Perşembe 19:57

Ümraniye’de sevgi dolu buluşma: 10 özel gencin doğum günü bir arada kutlandı

A
A
A
Ümraniye’de sevgi dolu buluşma: 10 özel gencin doğum günü bir arada kutlandı

Ümraniye Belediyesi tarafından Down Sendromu Farkındalık Haftası çerçevesinde 3’ü Down sendromlu olmak üzere toplam 10 engelli birey için toplu doğum günü etkinliği düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı programda özel gençler, pasta keserek doğum günlerini kutladı.


Tantavi Sosyal Tesisleri Asude Kafe’de düzenlenen programda 3’ü Down sendromlu, 7’si farklı engel gruplarından olan toplam 10 gencin doğum günü kutlaması yapıldı. Doğum günü pastasını Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’la birlikte kesen gençlerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.



"Her ay burada o ay doğmuş engelsiz kardeşlerimiz için doğum günü yapıyoruz"


Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Özel gereksinimli bireylerimizin Ümraniye’de bir kafeleri yoktu, onlara bu güzel parkımız içindeki kafeyi açtık. 35 mahallemizden buraya geliyorlar, anneleri sağ olsun onları arabalarımızla alıp buraya getiriyoruz. Buraya gelip eğleniyorlar, oturup sohbet ediyorlar ve sosyalleşmeye çalışıyorlar. Aynı zamanda okula da gidiyorlar tabii. Her ay burada o ay doğmuş engelsiz kardeşlerimiz için doğum günü yapıyoruz; bugün de bunun için buradayız. Görüyorsunuz mutlu olmayan kimse yok, yüzü asık kimse yok. O yüzden ben başta ailelere çocuklarıyla böyle güzel ilgilendikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.



"Ümraniye’de engelde sınır yok"


Başkan Yıldırım, Ümraniye’ye açılacak Engelsiz Yaşam Merkezi’yle ilgili müjdeyi paylaşarak, "Şimdi önemli bir hizmetin daha temelini attık. İnşallah Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla birlikte "Engelsiz Yaşam Merkezi"mizi yapacağız; o zaman annelerimiz de biraz daha rahatlamış olacak. Yüzme havuzumuz var, ergoterapimiz var, kafemiz var, bir de yaşam merkezimiz olduktan sonra Ümraniye’de engelde sınır yok" ifadelerini kullandı.



"Burada herkes birbiriyle dost, ayrım olmadan herkes bir arada"


Engelli bireylerden Musap Düzgün, etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Mutluyum, bu organizasyonu yapan ve emeği geçen herkesin ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Burada herkes iç içe, herkes birbiriyle dost, ayrım olmadan herkes bir arada konuşabiliyor, çayını kahvesini içebiliyor. İsmet Başkanıma böyle bir etkinlik düzenlediği için çok teşekkür ediyorum" dedi.


Yusuf Aydın da, "Burası çok güzel, engelliler için çok iyi bir yer olmuş. İsmet Başkanıma çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


Doğum günü kutlaması, hatıra fotoğrafı çekimi ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi.



Ümraniye’de sevgi dolu buluşma: 10 özel gencin doğum günü bir arada kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 3. gün geride kaldı Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) üçüncü gününde yıldız kızlar kategorisinde müsabakalar yapıldı. Antalya Spor Salonu’nda 24 Mart’ta başlayan ve sekiz gün sürecek organizasyonun üçüncü günü tamamlandı. 10 sıklette Türk sporcular 6 altın, 9 gümüş ve 16 bronz olmak üzere toplam 31 madalya alma başarısı gösterdi. Dereceye girenler belli oldu Türkiye Open 2026’da yıldız kızlar kategorisinin farklı yaş gruplarında dereceye giren sporcular belli oldu. Kızlar 29 kiloda İpek Özmen altın, İrem Su Güzel gümüş, Zeynep Karakurt ve Melek Su Dönmez bronz madalya kazandı. 33 kiloda Zeynep Nisa Albayrak ve Firdevs Zümra Toksuk bronz madalyanın sahibi oldu. 37 kiloda Ceren Ağdoğan altın, Ronya Bedia Işık gümüş, Semanur Gül bronz madalya elde etti. 41 kiloda Göknur Tanrıkulu gümüş, Tuana Şafak bronz madalya kazandı. 44 kiloda Ayşe Zümra Menekşe gümüş, Esra Yılmaz bronz madalya aldı. 47 kiloda Eylül Naz Akdağ altın, Kezban Eda Düzel gümüş, Asya Şengönül ve Rümeysa Girgin bronz madalya kazandı. 51 kiloda Ela Nur Uluçay altın, Zişan Koparan gümüş, Ada Nur Yıldız ve Dilek Yılmaz bronz madalya elde etti. 55 kiloda Sare Sevde Tülek gümüş, Duru Karabulut bronz madalya aldı. 59 kiloda Merve Telli altın, Elif Yetgin gümüş, Betül Şahin ve Aysima Gülsüm Cemaloğlu bronz madalya kazandı. +59 kiloda ise Sıla Ela Er altın, Eylül Duru Varlık gümüş, Melek Eren bronz madalyanın sahibi oldu. 13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda (Türkiye Open 2026) yarın erkek yıldız sporcular tatamiye çıkacak. Öte yandan saat 15.00’te 13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın açılış seremonisi gerçekleşecek.