TEKNOLOJİ - 27 Mart 2025 Perşembe 13:21

Uzaydan İstanbul’un son hali gece görüntülendi

A
A
A
Uzaydan İstanbul’un son hali gece görüntülendi

Uluslararası Uzay İstasyonu (İSS) 2025 yılı Ocak ayında İstanbul’un eşsiz manzarasını gece fotoğrafladı. Şehirde yeni havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun karanlığın içerisinde dikkat çektiği görüldü.


2000 yılından bu yana kullanılan Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (İSS), 2030 yılında kullanım dışı olacağını açıklanmıştı. Ömrünün son yıllarında hizmet etmeye devam eden İSS 2025 yılı Ocak ayında Türkiye’nin İstanbul, Japonya’nın Osaka, Peru’nın Lima, Fransa’nın Paris şehrini gece görüntüledi. İstanbul’un eşsiz görüntüsü görenleri kendine hayran bıraktı. Şehrin kuzey kesimleri karanlığa bürünürken, yeni havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun ışıkları ise net bir şekilde ortaya çıktı. Şehri iki yakaya bölen İstanbul Boğazı ve çevresinde ışık yoğunluğu gözlemlendi. İSS’ten 2024 yılında Los Angeles, Melbourne, Bangkok, Shanghai, Bağdat şehirlerinin fotoğrafları ile birlikte sosyal medya hesabından "Memleketinizde saat kaç? Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan dünyanın dört bir yanındaki büyük kentsel alanların gece çekilmiş fotoğraflarına bakın" diyerek paylaşım yaptı.



Uzaydan İstanbul’un son hali gece görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.