YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 17:10

BUCA`NIN ORGANİK STANDINA ÜNİVERSİTELİ AKINI

A
A
A
BUCA`NIN ORGANİK STANDINA ÜNİVERSİTELİ AKINI

Türkiye`nin tek zeytin ve zeytinyağı fuarı olan OLIVTECH Fuarı`na organik zeytin ve zeytinyağlarıyla katılan Buca Belediyesi, fuarın son gününde yurt dışından ve yurt içinden gelen katılımcıları ağırladı.
Buca`nın çeşitli köylerinde yetişen organik ürünlerin sergilendiği fuarın kapanış gününde, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve eşi Oya Tatı, ziyaretçileri Buca standında misafir etti. Kosova`dan ve Ankara Üniversitesi`nden fuara gelen katılımcılara Başkan Tatı, ilçenin organik ürünleri hakkında bilgi verdi. Buca`ya has organik zeytin, zeytinyağı, salça gibi gıda ürünlerin yer aldığı stantta Kosova`dan gelen misafirlerle köy ekmeği eşliğinde kahvaltı eden Tatı, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümün`de okuyan öğrencileri de bilgilendirdi.
TATI, STANDI YALNIZ BIRAKMADI
OLIVTECH`in kapanış gününde fuara damgasını vuran Buca Belediyesi standını, Başkan Tatı biran olsun yalnız bırakmadı. OLIVTECH Fuar`ını gezmek için Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü`nden gelen 40 üniversite öğrencisi ve öğretim üyesi Dr. Mehmet Özkan`ı Buca standın da ağırlayan Başkan Ercan Tatı, genç beyinlerle organik ürün ve Buca hakkında söyleşi yaptı. Tatı Belenbaşı, Kırıklar, Karacaağaç ve Doğancılar köylerinde yetişen tamamen organik olan ürünleri ziyaretçilere ikram etti.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı`nın yakınlığı ve misafirperverliğinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Mehmet Özkan, Buca`nın takipçisi olacaklarını, sonraki fuar ve ürünlerinin sergilendiği etkinliklere de katılacaklarını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Babalar Günü’nde eşine kendi ürettiği aracı hediye etti Tokat’ta Babalar Günü’nde Melike Arslan, 2 yaşındaki kızı Lina ile birlikte hazırladığı özel bir hediye ile eşine unutulmaz bir sürpriz yaptı. Tokat’ta Babalar Günü, unutulmaz bir sürprize sahne oldu. Melike Arslan, 2 yaşındaki kızı Lina ile birlikte hazırladığı özel bir hediye ile eşi Cengizhan Sefa Arslan’ı duygulandırdı. Melike Arslan, uzun süredir üzerinde çalıştıkları aracın anahtarını Babalar Günü’nde eşine teslim etti. Cengizhan Sefa Arslan, eşi ve küçük kızı Lina’nın bu özel günde kendisine hazırladığı sürpriz karşısında büyük bir mutluluk yaşadı. Arslan ailesinin birlikte ürettiği araç, Babalar Günü’nün en anlamlı hediyesi oldu. Melike Arslan, "Eşim Cengizhan, her zaman ailesine ve çocuklarına düşkün bir baba. Ona, sevgimizi ve minnettarlığımızı göstermek için Lina ile birlikte böyle bir sürpriz hazırlamak istedik" dedi. Aracın yapım sürecinde Lina’nın da küçük katkıları olduğunu belirten Melike Arslan, "Lina da bu süreçte bizimle birlikteydi ve onun da katkılarıyla bu özel hediyeyi tamamladık" şeklinde konuştu. Cengizhan Sefa Arslan ise, "Bu benim için en özel ve en anlamlı hediye oldu. Eşime ve kızıma çok teşekkür ediyorum" diyerek duygularını ifade etti. Tokat’ta yaşanan bu anlamlı olay, Babalar Günü’ne farklı bir renk kattı ve sosyal medyada da büyük ilgi gördü.