YEREL HABERLER - 07 Aralık 2016 Çarşamba 12:02

Saç ekim tedavisine talep 2016’da yüzde 30 arttı

A
A
A
Saç ekim tedavisine talep 2016’da yüzde 30 arttı

Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, 2016 yılını saç ekim tedavisi açısından değerlendirerek, saç ekimine olan ilgi ve talebin bu yıl yüzde 30 oranında arttığını söyledi.
Özel Gazi Hastanesi Saç Ekimi Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, 2016 yılını değerlendirdi. Saç ekiminin artık bir sektör haline geldiğini ifade eden Gülgör, bu yıl saç ekim tedavisine olan ilginin bir önceki yıla oranla yüzde 20-30 arasında artış gösterdiğini söyledi. Sosyal medya, dijital medyada yapılan bilgilendirmelerin bu artışta etkisi olduğunu anlatan Gülgör, yurt dışından saç ekimi için gelen turist sayısında da bir artış görüldüğünü dile getirdi. Gülgör, "Yurt içi ve dışından çok fazla hastamız İzmir’e tedavi olmaya geliyor. Doğudan çok sayıda hastamız var. Erzurum’dan Mardin’e, Antalya’dan Samsun’a hastalarımız var. Yurt dışında ise, Almanya ve Hollanda başta olmak üzere dünyanın bir çok yerinden tercih ediliyoruz. Bu sayede turizme katkı sağlamaktan da memnuniyet duyuyoruz. Güzel İzmirimizin tek eksiği yurt dışındaki her ülkeden direk uçuş olmaması. Bu sorunun da kısa sürede çözüleceğini umuyoruz" dedi.
Yapılan işlem sonrasında hastalarını yüzü gülerek ülkelerine uğurlamanın kendileri için önemli olduğunu anlatan Gülgör, "Hastalarımız sağlık için geldikleri İzmirimizde aynı zamanda gezme ve dinlenme fırsatı da buluyorlar. Yurt dışından ve şehir dışından gelen hastalarımızı burada misafir ediyoruz. Bu sayede sağlık turizmine de bir katkı sağlıyoruz. Burada hem tedavi oluyor hem de Ege’nin güzelliklerini gezme fırsatı yakalıyorlar. Bu aynı zamanda ülkemizin, şehrimizin de tanıtımını sağlıyor. Bizlere güvenip, bizleri tercih eden hastalarımız yapılan operasyondan memnun kalınca çevresine de tavsiyede bulunuyor. Bizler için en önemlisi hastalarımızın sonuçtan memnun olması" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedellerini açıkladı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) 2024 yılı vekaletle kurban kesim hisse bedelini yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlediklerini duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığında düzenlenen “Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı”nda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Kurban ibadetinin güçlü bir vahdet zemini olarak Müslümanlar arasında ümmet bilincinin güçlenmesine ve Müslümanların birbirlerini yakından tanımalarına vesile olduğunu belirten Erbaş, aynı zamanda kurbanın toplumda kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmekte, dayanışma ruhunu geliştirmekte, toplumun farklı kesimleri arasında sevgi ve saygı duygularını güçlendirerek sosyal adaletin tesisine büyük katkı sağladığını söyledi. TDV’nin vekaletle kurban kesimi konusunda örnek hizmetler verdiğini aktaran Erbaş, 2023 yılında TDV’ye emanet edilen 745 bin 535 hisse kurban yurt içinde 79 il, yurt dışında 47 ülke 280 bölgede 34 milyon 667 bin 378 kişiye ulaştırıldığını kaydetti. "Vekaletle kurban kesim hisse bedeli yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlenmiştir" TDV’nin 31 yıllık süreçte hayırseverlerin vekalet verdiği toplam 4 milyon 662 bin 258 hisse kurban ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını dile getiren Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, ülkemizin her bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ve birçok ülkedeki mazlum, mağdur ve muhtaçlara da milletimizin iyilik elini uzatmaya devam edecektir. Bu yıl için vekâletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılabilecekleri gibi ‘www.tdv.org’ ve ‘bagis.tdv.org’ adreslerinden de bağış yapabileceklerdir. Ayrıca, cep telefonlarına indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekâletlerini verebilirler. Vatandaşlarımız, vekaletle kurban kesimi hususunda detaylı bilgiyi ‘0 312 416 90 00’ numaralı telefondan alabilir. Bunlarla birlikte vatandaşlarımızın bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için tüm illerimizde ve pek çok ilçe merkezinde bin 3 şubemiz aracılığıyla şehirlerimizin önemli noktalarına kurban bağış stantları kurulacaktır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikleri, Koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekâletlerini güvenle emanet edebilirler” ifadelerini kullandı.
İstanbul İstanbul’da birbirlerinden şikayetçi olan doktorlara hapis talebi İstanbul’da bir doktor, kendisine takıntılı olduğunu ve ’karını da seni de öldürürüm’ dediğini öne sürdüğü meslektaşından şikayetçi oldu. Diğer doktor da eskiden gönül ilişkisi yaşadığını iddia ettiği meslektaşının tartışma sırasında yüzüne yumruk attığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Karşılıklı şikayetler sonucu 2 doktora da hapis talebiyle dava açıldı. İstanbul’da 16 Mart 2023’de doktor Ömer Naci E., kendisine takıntılı olduğunu ve ’karını da seni de öldürürüm’ dediğini öne sürdüğü meslektaşı Meral D.’den şikayetçi oldu. Doktor Meral D. ise eskiden gönül ilişkisi yaşadığını iddia ettiği meslektaşının tartışma sırasında yüzüne yumruk attığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlandı. Yüzüne yumruk attığını ve omzundan tutarak çekiştirdiğini söyledi Müşteki şüpheli doktor Meral D.’nin ifadesine yer verilen iddianamede, olay günü hastanede inşaat nedeniyle sıkıntı çekmeleri nedeniyle Ortopedi bölümünde boş oda olduğu için o binaya gittiğini, gittiğinde daha önce aralarında gönül ilişkisi olan doktor Ömer Naci E. ile karşılaştıklarını anlattı. İfadesinin devamında ise Ömer Naci E.’ye boş oda olup olmadığını sorduğunu, kendisine 40 dakika sonra görüşelim diye yanıt verdiğini, 3-4 saat sonra polikliniğin odasında görüştüklerini, bu sırada kendisine sadece odaya ilişkin konuşmak istediğini söylemesine rağmen eski ilişkileri hakkında konuşmak istemesi üzerine aralarında tartışma çıktığını ve çıkan tartışmada Ömer Naci E.’nin yüzüne yumruk attığını, omzundan tutarak çekiştirdiğini ve bileğini kıvırmaya çalıştığını söylediği aktardı. "Eşime küfür edip ’karını da seni de öldürürüm’ dedi’’ Hazırlanan iddianamede müşteki şüpheli Ömer Naci E.’nin ifadesinde ise ‘’Hakkımda şikayetçi olan Meral D. eski arkadaşım olur, kendisiyle hiçbir gönül ilişkim olmamıştır. Yaklaşık 6 yıl önce iş nedeniyle tanıştık, bana takıntılıydı ve gönül ilişkisi yaşamak istiyordu. Olay günü hasta baktığım sırada yanıma gelerek görüşmek istedi. Tüm hastalarım bittiğinde saat 22.00 sıralarında geldi, özel konuşmak istediğini söyledi ve sekreterimiz çıktı. Kapı açık kalsın dedim ama Meral hanım kapattı. Bana ’benimle evleneceksin’ dedi, kendisine 5 yıldır evli olduğumu söyledim. Bana ’biz seninle evlilik kararı almıştık, sen gittin başka kadınla evlendin’ dedi. Sonrasında eşime küfür edip ’karını da seni de öldürürüm’ deyince ’ne biçim konuşuyorsun’ dedim. Ayağa kalktı ve bağırmaya başladı. Hemen kapıya koşup kapıyı açtım, güvenlik görevlisi zaten kapıya gelmişti. Kendisine hiçbir şekilde fiziksel temasta bulunmadım" ifadelerine yer verildi. 2 doktora da hapis talebi İddianamede müşteki şüpheli Meral D.’nin ‘basit tehdit’ suçundan 6 aya kadar hapis cezasına, müşteki şüpheli Ömer Naci E.’nin ise ‘kadına karşı basit yaralama’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.