EKONOMİ - 19 Ocak 2017 Perşembe 14:01

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı Agroexpo İzmir’de açıldı

A
A
A
Türkiye’nin en büyük tarım fuarı Agroexpo İzmir’de açıldı

Türkiye tarım sektörünün en büyük ve en önemli buluşması olan, sektörü dünya pazarına taşıyan ve uluslararası alım heyetleri ile Türk üreticilerini buluşturan 12. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı.
Fuar İzmir’de 337 bin metrekare alanda, 56 yabancı ülkenin katılımıyla 729 standın yer aldığı ve yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 12. kez kapılarını açtı.
Orion Fuarcılık ev sahipliğinde ve Türkiye’nin en modern ve en büyük fuar alanında düzenlenen Agroexpo’da tarım makineleri, sera ve ekipmanları, tohum, fide, gübre, ilaç sanayi, sulama ve plastik sektörü, ambalaj, tarımsal enerji, hayvancılık ve ekipmanları, arıcılık sektörü, traktör, veterinerlik hizmetleri ile daha birçok teknoloji kuruluşu yer alıyor.
Ülkenin en büyük tarım ve hayvancılık fuarında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, “Ülkemiz aynı anda farklı iklim şartlarının görülebildiği bir coğrafyada bulunuyor. Tarım da geçmişten günümüze kültürel bir miras olmanın ötesinde ciddi bir katma değer sağlayan ve istihdam oluşturan, ekonomik, stratejik bir sektör haline geldi. Ülke olarak 24 milyon hektarlık tarım alanında 115 milyon ton bitkisel, 24 milyon ton hayvansal üretim gerçekleştiriyoruz. 2015 yılından itibaren tarımsal hasıla bakımından Avrupa’da 1. sıradayız, dünya genelinde ise ilk 10’da yer alıyoruz” dedi.
2002 yılında 3,2 milyar TL olan Tarımsal ihracatın 2015 yılında 16,8 milyar TL’ye yükseldiğini açıklayan Bakan Yardımcısı Daniş, “Bu rakamların yeterli olmadığını, çok daha fazla potansiyele sahip olduğumuzu biliyoruz. 2023 hedeflerimize ulaşmak için çok çalışmamız gerekiyor. Bakanlık olarak tarihi bir karar aldık ve Milli Tarım Projemizi açıkladık” ifadelerini kullandı.
Daniş, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından Avrupa’nın 4 büyük tarım ve hayvancılık fuarı arasında yer alan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Türkiye’de yapılıyor olmasının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
Türkiye’deki tarımsal ürün artışının beraberinde tarımda makineleşmeyi getirdiğini ve bunun kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Avrupa tarım Makine Sanayicileri Birliği Başkanı Richard Markwell, “Türkiye’nin tarımsal alanda daha ileriye gitmesini olumlu karşılıyoruz. Modern teknolojiyi kullanmak bizlerin performansını olumlu yönde etkiliyor” dedi.
12. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ise geçtiğimiz yıl düzenledikleri fuarı 250 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade ederek, “Bu bir rekor. Fuarımızı uluslararası ölçekte yukarı taşıdık. Her yıl çıtayı daha yükselterek büyümek istiyoruz. Bundan sonra da bir fuardan daha fazlasını düşünerek hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek 12. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.
Fuar İzmir A4 Holünde 5 bin metrekarelik bir etkinlik alanı oluşturan Orion Fuarcılık, 4 gün boyunca görsel şovlar, eğitici sunumlar, eğlenceli yarışmalar ve yenilikçi makine gösterimlerini ziyaretçilerinin beğenisine sunacak.
22 Ocak Pazar akşamına kadar açık kalacak olan 12. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "6 ilde düzenlenen ‘Mahzen-35’ operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde düzenlenen “Mahzen-35” operasyonları ile 6 ayrı suç örgütünün çökertildiğini, operasyonlarda elebaşlarının da aralarında bulunduğu 46 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, 6 ilde düzenlenen operasyonlar ile Antalya’da Engin Tatar, Balıkesir’de Mehmet Canbaz, Gaziantep’te Eyyüp Doğruer, Konya’da Recep Örnek, Mersin’de Okday Gün ve Uşak’ta Erkan Saltık’ın elebaşılığını yaptığı 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 46 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Konya, Mersin ve Uşak İl Emniyet Müdürlükleri, KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; kumar faaliyetleri kapsamında borç adı altında para vererek yüksek faizle geri istedikleri ve parayı ödeyemeyen kişilere yönelik silahlı saldırı eylemleri düzenledikleri, tefecilik faaliyetleri kapsamında yüksek faizle borçlandırdıkları kişilerin iş yerleri ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, rekabet ve alan kavgası içerisinde oldukları diğer suç gruplarının kumar oynattıkları yerlere silahlı saldırı düzenlendikleri, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı ve kiralanan evin boşaltılması konularına müdahil olarak baskı, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç elde ettikleri, kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, zorla ve tehditle el koymak istedikleri işletmelerde kavga çıkararak, iş yeri sahiplerinin üzerinde baskı kurdukları, eğlence mekanlarında bulunan örgüt üyesi kadınların aracılığıyla kişileri tuzağa düşürdükleri ve şantaj yaparak silah zoruyla bu kişilerden yüksek miktarda para aldıkları, uyuşturucu madde ve silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda, 30 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, otomatik silah, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok miktarda Türk Lirasına el konuldu.