YEREL HABERLER - 20 Haziran 2017 Salı 10:04

Başkan Soylu’dan bayram müjdesi

A
A
A
Başkan Soylu’dan bayram müjdesi

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçeye kazandırılacak devlet hastanesinin 2018 yılında hizmete gireceğini müjdeledi.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçeye kazandırılacak devlet hastanesinin 2018 yılında hizmete gireceğini müjdeledi.



Menderes Devlet Hastanesinin yapım ihalesini kazanan şirketin iflası nedeniyle duran inşaat çalışmaları Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun girişimleri sayesinde yeniden başlıyor. Yeni şirkete hizmet devrinin tamamlandığı inşaatta çalışmalar Ramazan Bayramı sonrası başlayacak.



Sözler yerine getiriliyor


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Menderes’te yerel seçim zamanı verdiğimiz ve ilçemizin 50 yıllık hasreti devlet hastanesi sözümüzü göreve gelir gelmez yerine getirdik. Ankara’da yaptığımız girişimler sonunda devlet hastanemizin inşaatı kısa sürede başladı. Ancak gelinen süreçte inşaatı gerçekleştiren şirketin iflası nedeniyle inşaat çalışmalarında sıkıntı yaşandı. Vatandaşlarımıza hep şunu söyledik; ‘AK Parti döneminde başlayıp da bitmeyen, söz verilip yapılmayan hiçbir iş yok. Biz de sözümüzü tutacağız ve devlet hastanesini bitireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’ dedik. Bu sözümüzün de arkasındayız” dedi.



Bayram sonrası çalışmalar başlayacak


Muhalefetin tutumunu eleştiren Başkan Soylu, "Biz taş üstüne taş koymaya çalışırken yerel muhalefet ne yazık ki çözüm üretmek yerine hastane inşaatının durmasından kendisine siyasi bir pay çıkarmaya çalıştı. Biz çözüm için Ankara’da mekik dokurken, onlar Menderes’te yalan siyaseti yapmayı sürdürdüler. Allah’a şükür ki geldiğimiz noktada Menderesli hemşehrilerimiz de her şeyin farkında. Birileri hastane inşaatının durmasını davul zurna ile karşılarken, biz yaptığımız girişimler sonunda Menderes Devlet Hastanesinin yapımı için başka bir şirkete devir işlemini tamamlattık. Bu süreçte bize büyük destek veren başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere tüm İzmir milletvekillerimize teşekkür ederim. Hizmet devri yeni şirkete yapılmıştır ve inşaat çalışmaları bayram sonrası başlayacaktır. Verdiğimiz sözler yerine gelecektir” diye konuştu.



2018’de hizmette


Çalışmaların hızlı şekilde gerçekleşeceğini kaydeden Başkan Soylu şu bilgileri verdi: “Menderesli hemşehrilerimizin bir hayalini daha yerine getirmenin haklı gururunu yakında yaşayacağız. Bayram sonrası başlayacak inşaat çalışmaları 2017’yılının sonunda bitecek. Yeni yılda hastaneyle ilgili gerekli hizmet alımları yapılarak 2018’in ilk yarısında hastanemiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Şimdiden Menderesimize ve İzmirimize hayırlı, uğurlu olsun."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bu fuarda lüks tekneler sergilenecek Göcek’te Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) ile D-Marin Göcek Marina işbirliğinde düzenlenen "5. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcek" başladı. Lüks tekneler sergilenerek, yerli ve yabancı acentelere tanıtılıyor. Fethiye’nin Göcek Mahallesinde denizcilik sektörüne yeni soluklar kazandırmak amacı ile "5. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcek" fuarı başladı. Ege ve Akdeniz’in deniz turizmini canlandırmak ve deniz yat turizmini öne çıkarmak için önemli organizasyonlarından kabul edilen etkinliğe farklı boylarda 52 lüks tekne katılıyor. Uluslararası yat kiralama firmalarının ve Türk firmalarının, yerli ve yabancı tekneyle bir araya gelerek oluşturulan fuarda, farklı su sporlarında kullanılan teknolojik aletlerde yer aldı. Fuarın açılış törenine İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, TYBA Başkanı Güneş Aysun, D Marin Genel Müdürü Bora Ergezgin ile yerli ve yabancı misafirler katıldı. TYBA Başkanı Güneş Aysun, yat turizmini geliştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini söyledi. “Yabancı bayraklı teknelere ev sahipliği yapıyoruz” D Marin Genel Müdürü Bora Ergezgin, “Türk deniz turizm filosunun teknelerinin sergilenmesiyle birlikte farklı ülkelerden gelen brokırlarla beraber yabancı bayraklı teknelere ve mürettebatlarına ev sahipliği yapıyoruz. Bu projede emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu. “Türkiye Turizminin Tanıtımına Katıda Bulunuyoruz” Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği’nin (TYBA) kurulması ve gelişim sürecini anlatan TYBA Başkanı Güneş Aysun, "Türkiye’de deniz ve yat turizminin gelişmesi için çalışmalarda bulunuyoruz. Ticari yat sektöründe farklı taraflar arasında ilişkiyi arttırarak sektörün sorunları ve bunların çözümleri için projeler üretiyoruz” diye konuştu. "Fethiye ve Göcek bir çekim gücü haline geldi" Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, "Yerelde birçok oda ve derneklerimizle birlikte beraber hareket ediyoruz. Fethiye ve Göcek bir çekim gücü haline geldi. Uluslar arası prestijli dergilerde Fethiye turizm destinasyonlarında Türkiye’de birinci sıraya geldi. Fethiye’de bu yıl 2 milyon 200 bin turist hedefimiz var. Fethiye’de turizmi 12 aya çıkarabilmek için de Çin’de çalışmalarımıza başladık” ifadelerini kullandı.