YEREL HABERLER - 22 Haziran 2017 Perşembe 11:06

İzmirli için açık hava sineması keyfi başladı

A
A
A
İzmirli için açık hava sineması keyfi başladı

İzmir’de açık hava sinema günleri start aldı.

İzmir’de açık hava sinema günleri start aldı. Gişe rekorları kıran Türk filmlerinin ücretsiz olarak gösterime gireceği sinema programı 27 Ağustos’a kadar sürecek.


İzmir’in yeni yaşam alanı MaviBahçe’de ‘Açık Hava Sinema Günleri’ GORA filmiyle başladı. Gişe rekorları kıran Türk filmlerinin ücretsiz olarak gösterime gireceği sinema programı 27 Ağustos’a kadar sürecek.


Yaz sıcakları yüzünü göstermeye başlarken İzmir’de farklı etkinliklere imza atan MaviBahçe, yazın vazgeçilmezleri arasında yer alan Açık Hava Sinema Günleri’ne start verdi. Saat 21.00’da başlayan sinema gösterimleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Film gösterimi öncesinde izleyicilere açık hava sinemalarının vazgeçilmez yiyeceği çekirdek dağıtıldı. Program kapsamında Türk sinemasının en başarılı yapıtları arasında yer alan ‘Hükümet Kadın’, ‘Düğün Dernek’, ‘Kocan Kadar Konuş’, ‘Eyvah Eyvah’ gibi filmler gösterime girecek.


İlk gün filmi izlemeye gelen konuklar, açık hava sinemasının nostaljiyi yaşatması ve yaz aylarında açık havada film izleme keyfi yaşatması açılarından çok güzel bir uygulama olduğunu söylediler. İzleyicilerden Seçil Demiral(36), “MaviBahçe özellikle kültür-sanat konularında diğer alışveriş merkezlerine göre çok başarılı, halkla iç içe ve bu etkinliklerden çok memnunum. Bu tarz etkinliklerin devamını görmeyi çok isterim. Listedeki filmlerin hepsini izledim ancak açık hava gösterimi olduğu için tekrar izlemeyi istedim” dedi. Sinemasever Mina Kaymakçı (21) ise, “İlk defa açık hava sinemasına geliyorum ve MaviBahçe böyle bir olanak sağladığı için teşekkür ederim. Sosyal etkinlikleri destekliyorum ve devamını da istiyorum. Burası sadece bir alışveriş merkezi değil aynı zamanda kültür-sanat etkinliklerinin de adresi.” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.