- 26 Ağustos 2017 Cumartesi 08:39

(Özel haber) Lösemi savaşçıları

A
A
A
(Özel haber) Lösemi savaşçıları

Lösemiyi yenen iki genç, tedavi süreçlerinde Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) maddi ve manevi desteklerinden yararlandı.

Lösemiyi yenen iki genç, tedavi süreçlerinde Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) maddi ve manevi desteklerinden yararlandı. Sibel Çor ve Ozan Kurban isimli gençler, artık LÖSEV İzmir’de çalışarak lösemi hastalarına destek oluyor ve onlara "Başarabiliriz" diyor.


İzmir’de yaşayan Ozan Kurban (24), henüz 5 yaşındayken lösemiye yakalandı. Yaklaşık 4 yıl süren tedavi sonrası hastalığı yenen Kurban, bu süreçte LÖSEV’den maddi ve manevi destek gördü. Dokuz Eylül Üniversitesi Mekatronik bölümünde okuyan Kurban, bir yandan da Karşıya’da bulunan LÖSEV İzmir Halklar İlişkiler Ofisi Halklar İlişkiler Biriminde çalışıyor.


Sibel Çor (23) ise 17 yaşında lösemiye yakalandı. Kemoterapinin ardından abisinden ilik nakli yapıldı ve 1,5 yıllık tedavi sürecinin ardından yaşama tutundu. Tedavisi nedeniyle liseyi dışarıdan bitirmeye çalışan Çor, hastalığından kalan yüzde 84 engeliyle iş bulamayınca, hastalığında yanında olan LÖSEV yeniden ona kapılarını açtı. Sibel Çor da LÖSEV İzmir Halklar İlişkiler Ofisi Ön Büro ve Sosyal Hizmetler Destek Biriminde çalışıyor. Lösemili çocukların aileleriyle birebir iletişim kurarak onları motive eden iki genç, “Sabır, zaman ve mutluluk, başarabiliriz” diyor.



“Beni görünce motive oluyorlar”


Tedavi süreci ve LÖSEV’de çalışmaya başlama hikayesini anlatan Sibel Çor, “2011 senesinde lösemi ile tanıştım. Kemoterapi ve ilik naklinin ardından uzun süren bir tedavi sürecim oldu ve sağlığıma kavuştuktan sonra kendimi LÖSEV’de çalışırken buldum. Ben de lösemiyi yenmiş biri olarak LÖSEV’in yardımlarından yararlanmıştım. Bu hastalıkta maddi desteğin yanında manevi desteğin de önemi çok büyük. Hastane sürecinde içinize kapanıyorsunuz ve sonrasında çevreye alışmak kolay olmuyor. Bu konuda LÖSEV’in desteğini çok gördüm. Hastalığımı yendikten sonra bir süre iş bulamadım. Yüzde 84 engelliyim. Hastalığımdan kalan engellerim var. Bu sebeple bana iş vermediler. ‘Sen bizim işimize yaramazsın’ diyen bile oldu. LÖSEV, iş teklifi ederek kapılarını bana açtı. Şuanda ön büro ve sosyal hizmetler destek birimindeyim. Ailelerle, gönüllü arkadaşlarla, bağışçılarımızla ilgileniyorum. Ailelere ‘ben de iyileşmiş bir gencim’ diyorum, beni görünce motive oluyorlar. Onlara umut oluyorum” dedi.



“Ümitlerini yitirmesinler”


Lösemi hastalarına da seslenen Çor, “Hiçbir zaman ümitlerini yitirmesinler. Tedavi süreci uzun ama yanlarında destek verenleri var. LÖSEV’e kayıt olmayan hastalar çağrımı duysunlar ve başvurularını yapsınlar. Ayrıca Kurban Bayramı geliyor. Her kurban lösemili çocuklara can oluyor. Bağışlarınızı bekliyoruz” diye konuştu.



“Eski fotoğraflarımı gösterince inanmıyorlar”


Dokuz Eylül Üniversitesi Mekatronik bölümünde okuyan Ozan Kurban da şunları söyledi: “Ben lösemiyi yenmiş bir gencim. 98 yılında lösemiye yakalandım, tedavi sürecim 4 yıl sürdü. LÖSEV, hem tedavi sürecinde hem de sonrasında maddi manevi her zaman yanımda oldu. Şuanda burada halkla ilişkiler biriminde çalışıyorum. Okullarda seminer verdiğimiz zaman çocuklara lösemiyi yendiğimi söylüyorum, eski fotoğraflarımı gösteriyorum. İnanamıyorlar, ‘montaj mı?’ diye soruyorlar. İnsanlar beni görünce motive oluyor.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Liseliler buluştu Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Kayseri Liseliler Derneği’nin düzenlediği Kayseri Liseliler Buluşması etkinliğine katılarak dernek üyeleri ile bir araya geldi. Kayseri Lisesi’nden mezun olduğu için son derece mutlu olduğunu dile getiren Başkan Palancıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; "Yurt dışında böyle kadim okulların mezun dernekleri çok yaygın şekilde faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla Kayseri Lisesi’nin de böyle bir derneğinin olması son derece önemli. Türkiye’de en çok okul yapan belediye olarak eğitime oldukça önem veriyoruz. Son 5 yıl içerisinde ilçemize toplam 21 adet okul kazandırdık. Bu okulların içerisinde Türkiye’ye örnek olacak, inşallah yüz yıl sonra da Kayseri Lisesi gibi hatırlanacak olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu dönem kuracağımız diğer bir okul da Dahiler Koleji olacak. Üstün zekalı öğrencilerin eğitim alacakları, Türkiye’nin yüz yılına hitap edecek projelerin ve gençlerin yetiştiği güzel bir okul olacak." Kayseri Lisesi Dernek Başkanı Ömer Uzunoğlu ve Kayseri Lisesi Derneği Onursal Başkanı Mehmet Savruk, Kayseri Lisesi’nden mezun olan Başkan Palancıoğlu’na destekleri için teşekkür etti. Kayseri Liselileri bir araya getiren etkinlik, Başkan Palancıoğlu’nun Kayseri Lisesi’nin eski mezunlarından Mehmet Çanakçıoğlu’na plaket takdim etmesiyle sona erdi.
Muğla Muğla Büyükşehir’in Oyuncak Kütüphanesi çocukların yüzünü güldürüyor Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklarda fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği oyuncak kütüphanesi ve eğitim merkezi çocukların yüzlerini güldürüyor. Oyuncak Kütüphanesinden faydalanan annelerden Rabia Erdoğmuş “Oyuncak kütüphanesi çocuklarımıza çok büyük katkı sağladı. Oyuncak kütüphanesinin çocuğuma katkısı olduğuna inanıyorum. Buradan çok memnunuz” dedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde açılan Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi projesi ile her çocuğun oyuncağa ulaşabilmesini hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi oyuncak kütüphanesi dört bölümden oluşuyor. Oyuncak kütüphanesinde kütüphane mantığı ile çocukların oyuncakları belli bir süreliğine alıp oynadıktan sonra geri iade edebileceği birinci alan, birlikte eğitim ve etkinliklerin yapılacağı ikinci alan, psikolojik danışmanlık, oyun terapisi verilecek üçüncü alan, ihtiyaç sahibi ve depremzede çocuklara verilmek üzere bağışların kabul edildiği dördüncü alan bulunuyor. Çocukların psikolojik, sosyal ve diğer alanlarda gelişimlerine katkıda bulunmak, her çocuğun her oyuncağa erişimini sağlamak, engelli bireyler içinse benlik kaygısı, baş etme becerileri kazandırmaya yönelik bir organizasyon olan Oyuncak Kütüphanesi Projesi yerel yönetimlerde bir ilk olma özelliğine sahip. Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesinden faydalanan annelerden Rabia Erdoğmuş “Burada çocuklarım parmak boyama, sulu boya ve farkla değişik etkinlikler yapıyor. Oyuncak kütüphanesi çocuklarımıza çok büyük katkı sağladı. Çocuklar bir arada olunca öğrenmeleri daha kolay oluyor. 5-6 aydır buraya gelip gidiyoruz. Çocuğuma da katkısı olduğuna inanıyorum. Buradan çok memnunuz” dedi.