- 25 Eylül 2017 Pazartesi 11:36

(Özel haber) İzmir’de ilginç sosyal deney

A
A
A
(Özel haber) İzmir’de ilginç sosyal deney

İzmirli Semih Uyulgan, yoldan geçen vatandaşlardan önce alkol içmek için sonra da kardeşiyle yemek yemek için para istedi.

İzmirli Semih Uyulgan, yoldan geçen vatandaşlardan önce alkol içmek için sonra da kardeşiyle yemek yemek için para istedi. İlginç diyalogların yaşandığı sosyal deneyde Uyulgan, alkol için 87 lira, yemek yemek için ise 4 lira toplayabildi.


“Sigarasını yakmak için yardım isteyen 11 yaşındaki çocuk”, “100 TL ile dürüstlük testi” ve “Görme engelli adam dürüstlük testi” gibi sosyal deneyleri de İzmir’de yaptığını vurgulayan Uyulgan, son sosyal deneydeki amacının toplumu kutuplaştırmak olmadığını söyledi. İzmir’de yaşayan ve sosyal medya hesabında sosyal deneyler ve kamera şakaları paylaşan 20 yaşındaki Semih Uyulgan’ın son çalışması tıklanma rekoru kırdı. Önce “İçki lazım, param yok. Yardım edin” yazılı dövizi tutarak yoldan geçenlerden 87 lira toplayan İzmirli Semih Uyulgan, daha sonra aynı sokakta yanına küçük kuzenini alarak “Kardeşimle açız, yardım edin” yazılı dövizle para istedi ancak sadece 4 lira toplayabildi. Sosyal deneyde alkol parası veren bir vatandaş “Siftahı ben yapıyorum, afiyet olsun”, derken başka bir vatandaş da, “Rakı alayım mı sana? Namazımı kılayım, namazdan sonra. Para alırsam, söz vermeyeyim de... Sana 70’lik. İstersen şarap alırım” diyor. Gence para veren bir diğer kişi ise “İleride anket var. İki tane bira tadıyorsun” diyerek öneride bulunuyor. Amacının toplumu kutuplaştırmak olmadığını, bütün çekimlerini İzmir’de yaşadığı için İzmir’de yaptığını belirten Uyulgan, “Ben 20 yıldır İzmir’de yaşayan bir gencim. Bütün videoları İzmir’de çekiyorum ve bu sosyal deneyi kutuplaşma olsun diye yapmadım. İnsanları ayrıştırma amacı gütmeden durumu olduğu gibi yansıttık. Ben de videoyu paylaştığımda yorumda bulunmadım” dedi.



“30’ar dakika durduk”


Sosyal deneyler ve kamera şakalarını sosyal medya hesabında sıkça paylaştığını belirten Uyulgan, “Son çalışmaya benzer örnekler yurt dışında da yapıldı. Türkiye’de durum nasıl olur diye merak ettik. İnsanların alkol istediğimde daha fazla para vermesi sanırım daha özgün olmasından kaynaklandı. Alkol istemem daha samimi gelmiş olabilir. Muhtemelen yemek yemek için para isteyenler pek çok yerde görüldüğü için insanlar ilgi göstermedi, inandırıcı gelmedi. Her iki durumda da 30’ar dakika durduk ama alkol için 87 lira, yemek için 4 lira topladık” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.