GENEL - 06 Ekim 2017 Cuma 10:17

İzmir’de nefes kesen tatbikat

A
A
A
İzmir’de nefes kesen tatbikat

İzmir’de gerçekleştirilen "Acil Durum Tatbikatı" sırasında film sahnelerini aratmayan heyecanlı dakikalar yaşandı.

İzmir’de gerçekleştirilen "Acil Durum Tatbikatı" sırasında film sahnelerini aratmayan heyecanlı dakikalar yaşandı. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen tatbikat uzmanlardan tam not aldı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından acil durumlarda personelin hazır durumda olması için "Acil Durum Tatbikatı" gerçekleştirildi. Film sahnelerini aratmayan heyecanlı dakikaların yaşandığı tatbikatta İzmir Büyükşehir Belediyesinin Konak’taki Ana Hizmet Binasının zemin katında bulunan elektrik panosunda kısa devre sonucu çıkan yangın, korku dolu dakikaların yaşanmasına neden oldu. Dumandan etkilenen iki kişi kurtarıldı. Aksiyon filmlerini aratmayan tatbikatta, senaryo gereği Büyükşehir Belediyesinden yangın ihbarı alan itfaiye ve AKS ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak gerekli müdahaleleri başarıyla yaptı.



Aksiyon filmlerini aratmadı


Büyük bir heyecan içinde gerçekleşen tatbikat, uzmanlardan da izleyenlerden de tam not alırken, tatbikatta her şey gerçeğine uygun yapıldı. Binada bulunan tüm personel ve ziyaretçiler, tatbikatta görevli personelin talimatlarına uyarak seri bir şekilde binayı boşaltıp İzmir Saat Kulesi tarafında bulunan toplanma alanına yönlendirildi. Yangın alarmıyla birlikte, Arama Kurtarma ve Tahliye Ekipleri tüm katları dolaşarak binada bulunan personel ve ziyaretçileri acil çıkış kapılarına yönlendirdi. Yoğun duman altında kalan, yaralanan ve merdivenlerde baygınlık geçiren 6 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak AKS ekiplerince tedavi altına alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.