EKONOMİ - 06 Ekim 2017 Cuma 14:29

İzmir’e 60 milyon liralık yeni üretim üssü

A
A
A
İzmir’e 60 milyon liralık yeni üretim üssü

Sızdırmazlık elemanları üreticisi KASTAŞ, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 40 bin metrekarede kurulu yeni üretim tesisinin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Sızdırmazlık elemanları üreticisi KASTAŞ, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 40 bin metrekarede kurulu yeni üretim tesisinin resmi açılışını gerçekleştirdi. Dev fabrika, 60 milyon liraya mal oldu.


İzmir’de son yıllarda yapılan en büyük ölçekli sanayi yatımlarının başında gelen ve 60 milyon TL’ye mal olan üretim tesisinin açılış töreninde konuşan KASTAŞ Sızdırmazlık Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, 1981 yılında İzmir 1. Sanayi Sitesinde başladıkları üretim sevdasının 1996 yılından bugüne Çiğli Atatürk OSB’de beş ayrı noktada devam ettiğini hatırlatarak, “Yeni yatırımlar gerçekleştirmek, dünya pazarlarında daha fazla söz sahibi olmak için üretim tesislerimizi Menemen’de tek çatı altında topladık. Ben ve arkadaşlarımın ikinci evi artık burası” dedi.



80 ülkeye ihracat


Türk malı güvencesi ile üretilen 17 binden fazla ürünün 80 ülkede alıcı bulduğunu hatırlatan Atılgan, 2018 yılının ilk yarısında AR-GE merkezi kabulünün yapılması ile yeni ürün tasarımı ve üretiminde ivme kazanacaklarına dikkat çekti.


Türk ekonomisinin yaşadığı katma değer sorununa da işaret eden Atılgan, toplam ihracat içinde katma değeri yüksek ürünlerin sadece yüzde 3,5’in olmasını kabul edilemez bulduklarını belirterek, “Üretimde ve ihracatta ülke ortalamalarının 40–50 katı seviyesinde katma değerli ürünün üretimini, satışını ve ihracatını yapıyoruz. Bu katma değer düzeyi gurur kaynağımızdır. Önümüzdeki dönemde yeni yatırım ve üretim kalemlerimiz, gıda sanayisinin ihtiyacı olan kauçuk ve plastik ürünlerin üretimi ve bir diğeri de havacılık ve savunma sanayisinin ihtiyacı olan ürünlerin tasarımı ve üretimi olacaktır” diye konuştu.


EBSO Meclis Başkanı ve Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen de 2001 yılında çalışmaları başlayan OSB’de ilk fabrikanın açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu ise kendisinin de makine imalatı yapan bir şirketi olduğunu ve açılışı yapılan fabrikanın ürünlerini uzun yıllardır güvenle kullandığını belirterek, bu yatırıma tam destek verdiklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.