GENEL - 10 Kasım 2017 Cuma 11:57

18. İzmir Kısa Film Festivaline renkli açılış

A
A
A
18. İzmir Kısa Film Festivaline renkli açılış

18.

18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen muhteşem açılış gecesi ile başladı. Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği, ulusal ve uluslararası dallarda Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin gösterileceği festivalin açılış gecesi renkli görüntülere sahne oldu.


Bu yıl 18’ncisi düzenlenen ve İzmir’in uzun soluklu tek film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen görkemli açılış gecesiyle başladı. Uluslararası düzeyde ödül veren ilk kısa film festivali olan İzmir Kısa Film Festivaline, yerli ve yabancı pek çok sanatçı yoğun ilgi gösterdi. Festival açılış gecesine ünlü yönetmen Tunç Başaran, Selma Güneri, Yusuf Sezgin, Biket İlhan, Aytekin Çakmakçı, Irmak Ünal, Hatice Aslan, Harika Uygur, Andras Muhi, Ali Düşenkalkar ve kısa film festivali yarışma filmlerinin yönetmenleri ve çok sayıda davetli katıldı. Davetliler, unutulmaz Yeşilçam aktörlerinin canlı heykelleriyle ve Merkez bahçesine kurulan film platosuyla karşılandı. Açılış gecesi, Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun hazırladığı ‘Türk Sinemasından Portreler’ başlıklı serginin açılışıyla başladı. Türk sinemasının unutulmaz aktör ve aktrislerinin fotoğraflarının yer aldığı sergiyi ünlü yönetmen Tunç Başaran sanatçı dostları ile birlikte açtı.


18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivalinde yarışan filmlerinin kısa tanıtımlarının ardından Festival Direktörü Yusuf Saygı, İzmir’e layık bir festival gerçekleştirdiklerine inandıklarını belirtirken, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.


Gala gecesine 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine katılmak için Ankara’da bulunması nedeniyle katılamayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı temsil eden Başkan Yardımcısı Murat Işık, sanata ve sanatçıya destek vermekten büyük onur ve gurur duyduklarını söyledi. Başkan Piriştina’nın Buca’yı sanatın başkenti yapma hedefinde olduğunu ve sanatın her dalına destek verdiğini belirten Işık, ”Bu hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.


Açılış konuşmalarının ardından ünlü sanatçı Su Soley’in sahne aldığı açılış gecesi, geç saatlere kadar sürdü. Sahne performansı ve büyüleyici sesiyle davetlilere unutulmaz bir gece yaşatıp, müzik ziyafeti çeken Su Soley, konserini İzmir ve 10. Yıl marşını davetlilerle birlikte söyleyerek tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.