GENEL - 13 Haziran 2018 Çarşamba 14:53

Çeşme’de mavi bayraklı plaj sayısı 12’ye çıktı

A
A
A
Çeşme’de mavi bayraklı plaj sayısı 12’ye çıktı

Geçtiğimiz yıl 10 mavi bayrak ile turizm sezonunda hizmet veren İzmir’in Çeşme ilçesinde bu yıl mavi bayrak sayısı 12’ye çıktı.

Geçtiğimiz yıl 10 mavi bayrak ile turizm sezonunda hizmet veren İzmir’in Çeşme ilçesinde bu yıl mavi bayrak sayısı 12’ye çıktı.


Ramazan Bayramı’nda yüzde yüz doluluk yaşanması beklenen Çeşme’de, mavi bayrak sayısında artış yaşanarak, mavi bayraklı plaj sayısı 12’ye çıktı. Ayrıca Çeşme Setur Marina ve aynı marinada bağlı Myra adlı tekne de mavi bayrak alma hakkı kazandı.


Geçtiğimiz yıl da mavi bayrak kriterlerini yerine getirerek en iyi hizmeti sunan Alaçatı Beach Resort & SPA, Sheraton Çeşme Hotel, Ilıca Hotel, Babaylon Otel, Grand Ontur Hotel Çeşme, Altınyunus Otel, Paparazzi Beach Club, Radisson Blu Resort & SPA Hotel, Dilaila Beach Club ve Boyalık Beach Hotel, bu yıl da mavi bayrak kazanırken, Zigana Resort Alaçatı ve The Nowness de mavi bayrak hakkını kazandı.



Türkiye’de 459 plaja mavi bayrak


Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi’nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl Türkiye’de 459 plaj, 22 marina ve 10 yatta mavi bayrak dalgalanacak. Ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen ’Mavi Bayrak Programı’, uluslararası alanda Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE koordinasyonunda, dünyadaki 49 ülkede uygulanıyor.



Türkiye yine dünya üçüncüsü


Merkezi Danimarka Kopenhag’ta bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE, 2018 yılında Mavi Bayrak Programı’nı uygulayan diğer tüm ülkelerin ülke sıralamasını bildirirken Türkiye, plaj sayısı ile yine dünya 3.’sü oldu. İlk sırada İspanya, ikinci sırada Yunanistan yer alıyor. Türkiye’nin arkasından 4. sırada Fransa ve ardından 5. sırada İtalya yer alıyor.



Mavi bayrak kriterleri


Mavi Bayrak Programı uluslararası alanda 1987 yılında, ülkemizde ise 1993 yılında uygulanmaya başladı. Mavi bayraklı plajlar önemli kriterlere sahip. Sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizleri yapılıyor. Ayrıca, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanı ayrılması, acil durum planı, çevre yönetimi ve engellilere modern hareket olanakları sağlanması da Mavi bayrak kriterleri arasında yer alıyor. Kriterler güncel gelişmeler doğrultusunda yenilenerek geliştiriliyor. Bu yılki ana vurgunun ise ‘sürdürülebilirlik programı’ olduğu ve bu kapsamda önümüzdeki yıllarda kriterlerin bu kapsamda yenileneceği de açıklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci Topluluklarını makamında kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gençlerin sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Gençler ve kadınların öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Özdemir, “Her zaman gençlerin yanında olacağız” dedi. Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci Topluluklarını temsil eden öğrenciler, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i Halk Evi’ndeki makamında ziyaret etti. Öğrenciler bu ilk buluşmada yaşadıkları sorunların yanı sıra gerçekleştirmek istedikleri projeleri de Başkan Özdemir ile paylaştı. Gençlik Haftası’nda hayata geçirecekleri festival ile ilgili bilgi veren gençler, desteklerinden dolayı Başkan Özdemir’e teşekkür etti. Topluluk adına konuşan Burhan Kurtulmuş Aytoslu, “Üniversitede 10 yıldır şenlikler yapılmıyordu. Adaylığınız döneminde ‘Böyle bir etkinlik yaparsak, arkamızda durur musunuz?’ diye sorduk siz de olumlu cevap verdiniz. Kazandınız ve biz de şimdi tekrar destek istemek için geldik. Bu şenliklerimiz için de bir eşik olacak” diye konuştu. Üniversitedeki öğrenci topluluklarının düzenleyeceğini festivale destek vereceklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, seçim öncesi söyledikleri yerde durduklarını yineledi. Gençler ve kadınların öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Özdemir, “Her zaman olabildiğince gençlerin de yanında olacağız. Nilüfer Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin bir bütün olarak çalışmalar yapması lazım” dedi. Öğrencilerin sosyal hayata ilişkin sorunlarını da dinleyen Başkan Özdemir, yemek ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını sordu. Hayat pahalılığının farkında olduklarını ve öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin de yemek olduğunu ifade eden Şadi Özdemir, her kesimin sağlıklı ve ekonomik yemek yiyebileceği lokantalarla ilgili projesini de öğrencilere anlattı. Başkan Özdemir, lokanta projesini hızlıca hayata geçirmek istediklerini de sözlerine ekledi.
Bingöl Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, "Bakanlık her daim gençlerin yanında" Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu Bingöl’de gençlerle bir araya geldi. Eminoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı her daim gençlerin yanında. Gençlerin bakanlığı. Tüm Türkiye’deki tesisleriyle, bütün imkanlarıyla her anlamda sizlerin yanında” dedi. Bir dizi program ve ziyaretler nedeniyle Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Bingöl’e geldi. İlk olarak Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’yı ziyaret eden Eminoğlu, daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne geçti. Burada kurum müdürü Mustafa Loğoğlu’ndan bilgi alan Eminoğlu, son olarak gençlerle söyleşi programına katıldı. Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, gençlerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Eminoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’nin dört bir tarafında Bingöl’de olduğu gibi şuan içinde bulunduğumuz Gençlik Merkezi gibi 500 adet 81 ilde gençlik merkezlerimiz var. Yine üniversitelerde genç ofislerimiz var. Yine ülkemizin birçok yerinde 50’ye yakın kamp alanlarımız var. Spor tesislerimiz var, sporcu eğitim merkezlerimiz var. Yine olimpiyatçıları yetiştirdiğimiz merkezlerimiz var. 2024 Paris Olimpiyatları var. Tokyo olimpiyatlarında çok iyi başarılar elde etmiştik. Paris’te de bu başarıları daha yükseklere çıkaracağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı her daim gençlerin yanında. Gençlerin bakanlığı. Tüm Türkiye’deki tesisleriyle, bütün imkanlarıyla her anlamda sizlerin yanında” diye konuştu.
Sivas Sivas’ta kurbanlık fiyatları belirlendi Sivas Ticaret Borsası tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesimi ve fiyatları açıklandı. Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Sivas’ta bulunan besicilerle ve kombina sahipleriyle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Karakaya, kurban fiyatlarının belirlendiğini söyleyerek, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilimizdeki besici ve üreticilerle yaptığımız toplantı sonucu, tosun canlı kilogram fiyatı 280 TL, damızlık vasfını kaybetmiş düve 270 TL, damızlık vasfını kaybetmiş inek 250 TL, dişi Koyun 250 TL, erkek koyun ise 280 TL’den satılacak. Kombinalardaki kesim ücretleri ise büyükbaş için 5 bin TL, küçükbaş için bin 500 TL, söküm ücreti 3bin TL, Paylama ücreti 2 bin TL, et çekim ücreti ise 15 TL olarak belirlenmiştir” dedi. “Küpesi olmayan hayvanlar alınmamalı” Karakaya, Kurban Bayramı öncesinde hayvan alırken dikkat edilmesi gereken hususların altını çizerek, “Hemşerilerimiz Sivas Belediyesi ve İlçe Belediyelerimiz tarafından kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilirler. Hayvan kesimlerini ise Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya Belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftliklerini tercih edebilirler. Hemşerilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner Sağlık Raporu olmayan, çok zayıf olan, Gebe veya yeni doğum yapmış olan, Yüksek ateşi olan, Çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, Bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, Salya akıntısı bulunan, Uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalı. Et çekiminde ise ilimizde bu sene daha sıkı tedbirler alınacaktır. Vatandaşlarımız et çekimlerini, Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan seyyar olarak tabir ettiğimiz kişilere değil, hijyen kurallarına her zaman itina gösteren kasaplarda yaptırmalarını önemle rica ediyorum” açıklamalarında bulundu.