GENEL - 16 Temmuz 2018 Pazartesi 19:13

Aliağa’da binlerce kişi 15 Temmuz etkinliğinde buluştu

A
A
A
Aliağa’da binlerce kişi 15 Temmuz etkinliğinde buluştu

İzmir’in Aliağa ilçesinde, FETÖ’nün darbe girişimin yıl dönümünde anlamlı etkinlikler düzenlenirken, programlara vatandaşlardan yoğun ilgi vardı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, FETÖ’nün darbe girişimin yıl dönümünde anlamlı etkinlikler düzenlenirken, programlara vatandaşlardan yoğun ilgi vardı.


Aliağa ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle programlar yapıldı. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa Aliağalılar yoğun ilgi gösterdi. Aliağa Belediyesi şehitler için lokma döktürüldü, pilav ve ayran ikramlarında bulundu. Belediye tarafından meydanı dolduran vatandaşlara ayrıca Türk bayrağı hediye edildi.


Anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunması ile başladı. İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen müezzinler Kur’an tilaveti gerçekleştirdi. Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek’in şehitler için yaptığı duaya eşlik eden vatandaşlar ellerini semaya açtı. Dua sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin protokol konuşmalarına geçildi.


Programda, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz birer konuşma yaptı.


Başkan Acar konuşmasında, hain darbe girişimin unutulmayacağını belirterek, "Bugün 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ikinci yıl dönümü. Üzerinden iki yıl geçmiş; ancak acısını hala içimizde, hala yüreğimizde hissediyoruz. Rabbim bir daha böyle felaketler göstermesin. Bu hain girişimi bu millet asla unutmayacaktır ve asla unutturmayacağız. Millet olarak bir olduğumuzu diri olduğumuzu hiçbir bölücüye ve haine taviz vermeyeceğimizi cümle âleme göstermek için tüm yurtta olduğu gibi bugün burada demokrasi meydanında bir araya geldik. 15 Temmuz’da milletimiz, hain darbe kalkışmasına karşı sokaklara döküldü tankların önüne yattı, uçaklara levyelerle karşı koymaya çalıştı. Milletimiz o günde demokrasisinin ve devletinin yanında oldu. Hainler bölücüler dış mihraklar Türk milletinin şu huyunu hala anlayamadı. Türk milleti daima ve daima demokrasinin yanındadır, devletinin yanındadır. Asla devletini, egemenliğini, demokrasisini satmaz sattırmaz" dedi.



"Tekrar kalkışırlarsa yerleri mekanları mezar olacaktır"


FETÖ’nün 15 Temmuz’da Türk milletini topraksız ve vatansız bırakmaya niyetlendiğinin altını çizen Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz da şunları söyledi:


"Bu millet 15 Temmuz ihanetini hem eliyle hem diliyle önledi. İslam dünyasının en güçlü ülkesi olan Türkiye’nin diz çökmesini isteyenler, gelişip kalkınmasını istemeyenler, İslam coğrafyasındaki mazlumlara yardım etmesini istemeyenler, 40 yıl önce peydahladıkları bu hainleri bu ülkenin bağrına hançer gibi sapladılar. 15 Temmuz’da bu milleti bu topraklarda devletsiz bırakmaya parçalamaya, bölmeye, diz çöktürmeye niyetlendiler. Bilin ki onlar bir tarikat değildir. FETÖ ihanet örgütüdür. Bunların peşinden hala gidenler, bunlara hala tarikat diyenler yanılıyorlar. 15 Temmuz’da bu ülkeye ihanet edenler, bu ülkeyi işgal etmek isteyenler eğer böyle bir ihanete tekrar kalkışırlarsa yerleri mekânları mezar olacaktır."


Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından 15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyonlar okundu. Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı katılımcılara mini konser verdi. Engelsiz Mehteran Takımının marşlarına ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik eden vatandaşlar Demokrasi Meydanı’nı kırmızı beyaza bürüdü. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise Petkim Camisi Müezzini Adnan Pınar Demokrasi Meydanı’nda sela okudu. Yaklaşık beş saat süren program 15 Temmuz konulu video gösterimleri ile son buldu.


Aliağa Kaymakamlığı tarafından organize edilen anma programına ayrıca, Garnizon Komutanı Albay Faruk, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kerem Ali Sürekli, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Yöntem, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.