YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 10:24

İZVAK`TA YEMİŞÇİ ADAY

A
A
A
İZVAK`TA YEMİŞÇİ ADAY

İzmir’in iş, spor ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinden Tuğrul Yemişçi, İzmir Gücü Spor Vakfı’nın önümüzdeki ay yapılacak genel kurulu öncesinde adaylığnıı resmen açıkladı.
İZMİR’de spor, iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerinden Tuğrul Yemişçi, İzmir Gücü Spor Vakfı’nın (İZVAK) 18 Ocak 2012’de yapılacak genel kurulu öncesinde başkan adaylığını resmen açıkladı. İZVAK Onursal Başkanı Levent Ürkmez, Başkan Erdoğan Tözge, yönetim kurulu üyeleri Deniz Barçın ve Nazım Dörtbudak’la önceki gün biraraya gelen Yemişçi, adaylık konusundaki fikirlerini bu isimlerle paylaştı. Yeni dönemde hayata geçirmeyi düşündüğü altyapı projelerini açıklayan, İZVAK’ın güçlü lobiye sahip bir vakıf olması konusunda yapılması gerekenleri sıralayan Yemişçi, önümüzdeki hafta basın toplantısı düzenleyerek projesindeki detayları ve fikirlerini kamuoyuyla paylaşacak. Yemişçi, büyük ölçüde tamamladığı aday yönetim kurulu listesini de bu basın toplantısında açıklayacak. İZVAK’ın İzmir’in önemli kurumlarından biri olduğunu ancak hakettiği değeri bir türlü bulamadığını belirten Yemişçi, “Sayın Levent Ürkmez ve Sayın Erdoğan Tözge, yıllardır önemli projeler üzerinde özveriyle çalıştılar. Onlar ve yönetim kurulundaki üyelerin gayretleriyle İZVAK, belirli bir noktaya geldi. İzmir sporuna kazandırdıkları her şey adına kendilerine teşekkürü borç biliyorum. Güçlü bir yönetim kurulu ile ciddi altyapı projelerini hayata geçirmek için aday oluyorum. Önümüzdeki hafta tüm detayları kamuoyuyla paylaşacağım” dedi.
YEMİŞÇİ KİMDİR?
1945 yılında Buca’da doğdu. 1970’te Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Kadifekale, Göztepe, Altay ve Karantina’da basketbol oynadı. 20 yıl İzmir Ticaret Borsası’nda çeşitli görevlerde bulunup daha sonra 12 yıl başkanlık yaptı. TOBB’da 2 yıl yönetim kurulu üyeliği, 20 yıl Konsey üyeliği, Tarım Sektör Kurulu Başkanlığı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. İzmir Ticaret Borsası’nı temsilen 5 yıl Liverpoll Cotton Tahkim Kurulu Üyeliği yapıp, Suudi Arabistan Cidde’de (IDB) İslam Kalkınma Kurulu Bankası’nda Pamuk Uzmanı olarak finans projelerinde çalıştı. 5 Yıl Tarım Satış Koop. Birlikleri Yeniden Yapılandırma Kurulu Başkan Yardımncılığı da yapan Yemişçi, İZVAK Kurucu Mütevelli Heyeti, EGEV, İZKA ve EXPO 2015 icra Komitesi üyesidir. İzmir’de (VOB) Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nı kurup başkanlığını da yapan Yemişçi, 2007-2011 yılları arasında Ak Parti’den İzmir milletvekili seçildi. Yemişçi, vekilliği döneminde seçildiği TBMM Sporda Şiddet ve Spor Kulüpleri Mali ve Hukuki Durum Araştırma Komisyonu üyeliğinde aktif çalışmalar yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Minik Dahiler, Kazdağıları Bilim Köyünü ziyaret etti Balıkesir’in Havran ilçesinde, Kazdağları Bilim Köyünü, kendilerine Minik Dahiler diyen 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencileri ziyaret etti. Minik Dahiler bilim köyünde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Kazdağları Bilim Kampını ziyaret eden Minik Dahiler burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar ve Kazdağları’nın endemik bitki türlerini yakından tanıma fırsatı buldular. Kazdağları Bilim Köyü ve AR-GE Firması sahibi Faruk Durukan Kazdağları Bilim Köyü’nün onlarca bilimsel çalışmaya ev sahipliği yaptığını ifade ederek “Şu anda Kazdağları’nda 700 rakım yükseklikteyiz. Burası Kazdağları Bilim Köyü. Burada bilimsel çalışmalar yapılıyordu; bugüne kadar yine yapılıyor. Üniversitelerimiz bilimsel çalışma için geliyor fakat bugün ilk defa minik dahileri aldık, 5 yaş grubu” dedi. Kazdağları’nın farklı ve özel yapısı ile bilimsel çalışmalara ev sahipliği yaptığını ifade eden Durukan “Şu anda yapılan Kazdağı’ndaki bilimsel çalışmalar hakkında miniklere bilgi verdik. Onlar da çok heyecanlandı, biz de çok heyecanlandık. Buradaki amacımız çok küçük yaşta minik çocuklara bilimsel çalışmaları aşılamak, öğretmek, o heyecanı vermek. Bunu yaptığımız için de çok da mutluyuz. Çocuklarımız da çok mutlu. Bu projelerimiz bu şekilde 5 yaş grubuna kadar inmeyi başardık. O da bize büyük mutluluk veriyor” dedi.