EĞİTİM - 19 Eylül 2018 Çarşamba 11:17

Bilgi güvenliği için İngiltere’de eğitim yolculuğu

A
A
A
Bilgi güvenliği için İngiltere’de eğitim yolculuğu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü birincilikte tamamlayan Hakan Kayan, bilgi güvenliği alanında dünyanın 13.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü birincilikte tamamlayan Hakan Kayan, bilgi güvenliği alanında dünyanın 13. üniversitesi olan İngiltere’deki Surrey Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora bursu kazandı. Kayan, 4 yıl boyunca güvenlik sistemleri ve uygulamaları alanında uzmanlaşacak.


2017 yılı mezunu Hakan Kayan, Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLYS) bursu kapsamında Türkiye’den elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisliği alanında seçilen 13 kişi arasında yer aldı. Bursu Türkiye birincisi olarak kazanan Kayan, Londra’da eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’de güvenlik sistemleri ve uygulamaları alanında akademik çalışmalar yapmayı hedeflediğini söyledi.


Bilgi güvenliğinin Türkiye’de geliştiğine dikkat çeken Kayan, “Dünya genelinde ve ülkemizde siber güvenlik, gizliliğin sağlanması, şifreleme ve şifre anahtarlarının güvenli olması günümüzün en önemli konuları haline geldi. Ben de yüksek lisans ve doktora çalışmalarımı bilgi güvenliği alanında yapacağım. Uzmanlaşıp ülkeme bu alanda akademik katkı sağlamak istiyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesinde teorik eğitimin yanı sıra sektör deneyimi de olan akademisyenlerimizden eğitim almanın büyük yararını yaşadım. Öğrenciliğim sırasında da birçok projede aktif yer aldım. Türkiye’de edindiğim deneyim ve bilgi birikimimi, Londra’daki eğitimim boyunca daha da arttıracağım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.