GENEL - 08 Aralık 2018 Cumartesi 10:29

Travel Turkey İzmir’de Sultan Kösen sürprizi

A
A
A
Travel Turkey İzmir’de Sultan Kösen sürprizi

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarının Derik stadında Sultan Kösen rüzgarı esti.

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarının Derik stadında Sultan Kösen rüzgarı esti. Dünyanın en uzun boylu insanı olan Kösen, memleketi olan Mardin’in Derik ilçesinin standında hayranlarıyla buluştu.


Guinness Rekorlar Kitabı’na göre 2 metre 51 cmlik boyuyla dünyanın yaşayan en uzun boylu insanı olan Sultan Kösen, Travel Turkey İzmir’de açılan Derik Stadı’nda hayranlarıyla bir araya geldi. Aslen Mardin Derikli olan Kösen, memleketinin standını fuarda yalnız bırakmazken, dünyanın en uzun boylu insanını gören vatandaşlar fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Kendisini kültür elçisi olarak nitelendiren Kösen, “Mardin’i İzmir’e taşıdık. Derik’in stadından olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu tarz tanıtımlara her zaman katılmaya çalışıyorum. İki gündür burada olmama rağmen güzel dostluklar edindim. Türkiye’de İstanbul’dan sonra görülmesi gereken ikinci şehir Mardin’dir. Yurt dışına gittiğimde de bunu hep söylüyorum. Ülke kültürüne en ufak bir katkım olursa ne mutlu bana. Kendimi kültür elçisi olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.



Derik zeytin piyasasında iddialı


Derik Kaymakamı Hakan Kafkas ise Mardin’in ve Derik’in mutlaka görülmesi gerektiğini belirtti. Kafkas, “Derik’i tanıtmak için bu fuar güzel bir araç oldu. Derik’in bilinmeyen değerlerini bu fuarda tanıtmak istedik. Yolu hiç oraya düşmemiz vatandaşlarımıza mutlaka Mardin’e ve Derik’e gelmelerini tavsiye ederim. Oranın halkıyla, halkın misafirperverliğiyle tanışsınlar. Öte yandan Derik halhal zeytinini burada insanlarımıza tanıtmak için de buradayız. Zeytin piyasasında biz de iddialıyız. Derik zeytinimiz önemli bir marka” dedi.



Şehit kaymakam unutulmuyor


2016 yılında terör örgütü PKK tarafından makamına yapılan bombalı saldırı sonucunda şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün hayallerini gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirten Kafkas, “Bizden önce görev yapan Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün çok güzel projeleri vardı. Sayın valimizle beraber şehit kaymakamımızın hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu tarz fuarlara daha çok katılmaya gayret edeceğiz. Hem zeytinimizi tanıtacağız hem de kaymakamımızın projelerini yerine getirmeye çalışacağız” diye konuştu.


İzmir Mardin Derikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mümtaz Necimoğlu ise Derik zeytininin daha fazla tanınması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Eyüpspor, evinde karşılaştığı Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 18. dakikada Lundqvist’in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş’un uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 23. dakikada Murat Uçar’ın Fıratcan Üzüm’e yaptığı müdahale sonrası oyunu durdurarak faul kararı veren hakem Oğuzhan Aksu, Murat Uçar’a da direkt kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. 50. dakikada kaleci Birkan’dan sıyrılarak ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yapan Kubilay Kanatsızkuş’un şutunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı. 67. dakikada Lundqwist’in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta altıpasın önünde iyi yükselen Ümit Akdağ kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 0-2 73. dakikada sağ taraftan Taha Altıkardeş’in ortasında penaltı noktasında yükselen Messaoudi’nin kafa vuruşunda kaleci Birkan topu çeldi. Pozisyonun devamında şutunu çeken Messaoudi topu ağlarla buluşturdu. 0-3 Hakemler: Oğuzhan Aksu, Ramazan Ufuk Avdaş, Mehmet Dura Eyüpspor: Berke Özer (Birkan Tetik dk. 30), Murat Uçar, Robin Yalçın, Claro, Caner Erkin (Ömer Bayram dk. 58), Taşkın İlter, Ampem, Fredy, Recep Niyaz (Seşlar dk. 77), Regattin (Melih Kabasakal dk. 46), Bruno (Thuram dk. 46) Yedekler: Kubilay Anteplioğlu, Fethi Özer, Tugay Kacar, Bekir Yılmaz, Berkay Kumlu Teknik Direktör: Arda Turan Göztepe: Arda Özçimen, Mamah, Nielsen (Taha Altıkardeş dk. 71), Atınç Nukan, Ümit Akdağ, Fıratcan Üzüm, Doğan Erdoğan (Ahmed İldiz dk. 71), Dennis, Lundqvist (Yalçın Kayan dk. 71), Romulo (Messaoudi dk. 62), Kubilay Kanatsızkuş (Tarkan Serbest dk. 80) Yedekler: Lis, Heliton, Celil Yüksel, İzzet Furkan Malak, Ogün Bayrak Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Goller: Kubilay Kanatsızkuş (dk. 18), Ümit Akdağ (dk. 67), Messaoudi (dk. 73) (Göztepe) Kırmızı kart: Murat Uçar (dk. 23) (Eyüpspor) Sarı kartlar: Robin Yalçın, Caner Erkin, Taşkın İlter (Eyüpspor), Nielsen (Göztepe)