GENEL - 16 Mayıs 2019 Perşembe 10:34

1923 öğrenciden 2023’e mektup

A
A
A
1923 öğrenciden 2023’e mektup

İzmir’in Çiğli ilçesinde eğitim gören 1923 öğrenci, Cumhuriyetin kuruluşunun 100.

İzmir’in Çiğli ilçesinde eğitim gören 1923 öğrenci, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılına mektup yazıyor. 2023’teki Cumhuriyet hayalinin yazılacağı mektup kağıtları ve zarflar, Çiğli Belediyesi tarafından öğrencilere dağıtıldı.


Hem 19 Mayıs 1919’da başlayan milli mücadelenin 100. yılına vurgu yapmak hem de cumhuriyetin ilanının 100. yılı olan 2023 yılına dikkatleri çekmek amacıyla, 1923 ortaokul öğrencisi 2023’teki cumhuriyet hayalini yazmaya başladı. Özel olarak tasarlanmış mektup kağıtları ve zarflar, Çiğli’de faaliyet gösteren 9 ortaokula dağıtıldı. 20 Mayıs’ta okullardan toplanacak mektuplar, Çiğli Belediyesi tarafından toprağa gömülecek ve üzerine anıt taş konulacak. 4 yıl sonra; yani cumhuriyetin ilanının 100. yılı olan 29 Ekim 2023 tarihinde mektuplar, bulundukları yerden çıkartılıp öğrencilerin yönlendirdiği adreslere gönderilecek.


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, cumhuriyetin önemini her geçen gün bir kez daha anladıklarını belirterek, milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 yılından, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 29 Ekim 2023’e öğrencilerin hayalindeki cumhuriyeti yazmalarını istediklerini söyledi.


Amaçlarının öğrencilerin cumhuriyete olan bağlılıklarını artırmak ve cumhuriyetin önemiyle ilgili farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Başkan Utku Gümrükçü, öğrencilerden toplanan mektupların, bir parka gömüleceğini ve 2023 yılına kadar mektupların burada muhafaza edileceğini söyledi.


Başkan Utku Gümrükçü şöyle konuştu:


"Çocuklarımız 4 yıl sonrasına mektup yazarak hayallerini anlatacaklar. 29 Ekim 2023 yılında, 1923 adet mektubu gömülü olduğu yerden çıkartacağız ve çocuklarımızın göndermek istedikleri kişilere ulaştıracağız. Amacımız öğrencilerimizin Cumhuriyete sahip çıkmalarını sağlamak ve bağlılıklarını artırmak."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da sanatçıların köyünde baharın gelişini coşkuyla karşıladılar Konya’nın Hüyük ilçesinde sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nde baharın gelişi “Hıdırellez” coşkuyla karşılandı. Çavuş Mahallesi’ndeki yerleşim merkezinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen köy sakinleri ve davetliler müzik eşliğinde oynayıp eğlenerek vakit geçirirken, gökyüzünde uçurtmalar uçuruldu, ilgi çeken yarışmalar gerçekleştirildi, gül bahçesindeki fidanlara kurdelalar bağlanarak dilekler tutuldu. Katılımcılara kazanda pişirilen yöre lezzetlerinden “mürdük aşı” da ikram edildi. Köy sakinlerinden film yapımcısı ve yönetmen Atalay Taşdiken, etkinlikte yaptığı konuşmada katılım gösteren herkese teşekkür etti. Taşdiken, “Çavuş Köyü bizim köyümüz. Biz de oraya aitiz. Çavuş köyüne aitiz, kendimizi hep öyle hissettik. Sağ olsunlar Çavuş köylüleri buraya her zaman sahiplendiler. Bundan dolayı her zaman mutluyuz. Köyümüzde yaptığımız etkinliklerle ilgili son 3-4 senedir hem pandemiden hem de arzu edilmeyen nedenlerden etkinliklerimizle ilgili inkitalar oldu. İnşallah bu yazdan itibaren yerel yönetimimizin, devletimizin de desteğiyle, katkılarıyla tekrar Sonsuz Şükran Köyü’nü eski, kendine yaraşır etkinliklerle dolu bir hale getireceğiz. Sizi de her zaman bizim yanımızda destek olarak görmekten mutluyuz” şeklinde sözlere yer verdi. “Şükran köyü, Hüyük’ün Türkiye’deki turizm ve tanıtım yüzüdür” Etkinliğe katılan Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer de konuşmasında, “Böyle bir güzelliği bize yaşattıkları, ilçemize kazandırdıkları için, Mehmet ve Atalay beye çok teşekkür ediyorum. Bizim Sonsuz Şükran Köyü, hem Çavuş’un hem de Hüyük ilçesinin Türkiye’deki yüzüdür, turizm yüzüdür, turizm tanıtımıdır” dedi. “Birbirimize desteğiz” Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Kovancı da Sonsuz Şükran Köyü’nde düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Biz Şükran Köyünü çok seviyoruz. Köyde yaşayan misafirlerimizi çok seviyoruz. Her zaman birbirimize desteğiz, Allah razı olsun onlardan, böyle bir yeri kurdukları için ” ifadelerine yer verdi.