KÜLTÜR SANAT - 24 Mayıs 2019 Cuma 11:39

Ödemiş Müzesi, öğrencilerin akınına uğradı

A
A
A
Ödemiş Müzesi, öğrencilerin akınına uğradı

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası kapsamında öğrenciler, Ödemiş Müzesi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası kapsamında öğrenciler, Ödemiş Müzesi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.


Müzeler Haftası nedeniyle sergiler ve öğrencilerin yoğun ziyaretiyle hareketli olan Ödemiş Müzesi, bu kez İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İMTAL) öğrencilerini konuk etti. Müze Müdürü Feride Kat, hem tarihi eserlerin tanıtımını yaptı hem de Ödemiş Müzesi’nin yöredeki tarihi dokuya sahip çıkmak üzere gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı.


İMTAL Müdürü Nazmi Eker ve öğretmenlerinin de eşlik ettiği ziyarette Ödemiş Müze Müdürü Feride Kat, öğrencilerin yaşadıkları çevrenin geçmişi ve sahip olduğu özellikleri bilerek gelişmesinin önemine vurgu yaptı. Ödemiş Müzesi’nde öğrenci gruplarını konuk etmenin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini dile getiren Kat, tarihi eserlerin korunması ve yarınlara aktarılması konusunda görevin gençlerde olacağını belirtti. Kat, öğrencilerden çevrelerinde tarihi eser kalıntılarına rastlamaları ya da bu şekilde söylemleri duymaları durumunda Ödemiş Müzesi yetkililerine bilgi vermelerini de istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Eda Erdem Dündar: "Bu yazı hepimiz heyecanla bekliyoruz, hedeflerimiz yüksek" A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar, bu yazı heyecanla beklediklerini söyleyerek, hedeflerinin yüksek olduğunu belirtti. 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde 2023 yılın enleri sahiplerini ödüllerini aldı. Tören öncesinde basın mensuplarına konuşan A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar, "Çok keyifli bir gece olacağından hiç şüphe yok. Bugün burada tüm takım olarak bulunmaktan gerçekten keyif alıyoruz. Umarım herkes için keyifli bir akşam olur. Biz kadın sporcular olarak gerçekten ülkemizde ilgi ve alaka görüyoruz. Ben şahsım olarak konuşmam gerekirse uzun yıllar benim için öncelikli hedefimiz istikrar olmuştur. Oynadığım oyunu her zaman en iyi seviyede yapmaya çalışıyorum. Bunun karşılığını saha içinde ve saha dışında en iyi şekilde alıyorum. Yakın zamanda heykelim de dikildi. Çok mutlu ve mesudum. Benim için unutulmaz şeyler oluyor diyebilirim" şeklinde konuştu. Kariyerini ne kadar daha sürdüreceğinin sorulması üzerine deneyimli voleybolcu, "Öncelikle ben gerçekten voleybol oynamaktan büyük keyif alıyorum. Benim için oksijen ne kadar ihtiyaç ise voleybol da hayatımda o kadar önemli. Vücudum el verdikçe oynamak istiyorum. Kendime 40 yaşına kadar bir hedef koymuştum. Bakalım 40’a az kaldı. Hep birlikte göreceğiz" diye konuştu. "Bu yazı hepimiz heyecanla bekliyoruz" Yazı heyecanla beklediklerini vurgulayan Eda Erdem Dündar, "Önce FIVB Milletler Ligi daha sonra Paris Olimpiyat Oyunları var. Takım olarak çalışacağız. En iyi şekilde Paris’e gitmek istiyoruz. Öncesinde Milletler Ligi’nde seviyemizi görme şansımızı göreceğiz. Hedeflerimiz yüksek. Geçen yaz rüya gibi geçti. Bu sene de ülkemizi gururlandırmaya başarılarımızı devam ettirmek için her şeyi yapacağız. Hedef elbette madalya. Güzel bir yaz olacağına hepimiz yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.