GENEL - 15 Temmuz 2019 Pazartesi 16:32

Aliağa’daki Sahil Güvenlik botu, halkın ziyaretine açıldı

A
A
A
Aliağa’daki Sahil Güvenlik botu, halkın ziyaretine açıldı

İzmir’in Aliağa İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında TCSG-61 Sahil Güvenlik botu halkın ziyaretine açıldı.

İzmir’in Aliağa İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında TCSG-61 Sahil Güvenlik botu halkın ziyaretine açıldı.



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ekinlikleri Aliağa’da protokol üyelerinin şehitlik ziyaretti ile başladı. Şehitlikte yapıların duaların ardından protokol üyeleri Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG-61 Sahil Güvenlik botunu ziyaret etti.



Aliağa Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına ziyaret programına; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Ayan, Aliağa Belediye Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp, ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Aliağa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Ataman ve vatandaşlar katıldı.


TCSG-61 Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Özgür Acar, ziyarette bulunan protokol üyelerine Sahil Güvenliği botu hakkında bilgiler verdi.



Ziyarete gelen vatandaşlar da botu gezme imkanı buldu. Vatandaşlar, TCSG-61 Sahil Güvenlik botu hakkında bilgi alırken, çocuklar da bot personeli nezaretinde, bot içerisinde bulunan ekipmanları inceleme fırsatı yakaladı. Sahil Güvenlik botu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında bir gün boyunca 10.00 17.00 saatler arasında vatandaşa ziyarete açık olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in mart ayındaki not artışının ardından bir kredi notu artışı da Standard & Poor’s’tan geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü ise "pozitif" olarak korudu. S&P Global raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, beklentiler doğrultusunda yapılan kredi notu artışının kararlılıkla uygulanan ekonomi programının bir sonucu olduğuna vurgu yaptı. Dr. Erkan Kork, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetimi büyük bir emek veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in nasıl bir özveri gösterdiğine iş dünyası olarak şahitlik ediyoruz. Yapılan kredi notu artışları Türkiye’nin potansiyelinin çok altında olsa da yabancı ilgisinin arttığı bu dönemde önem arz ediyor. Enflasyonla mücadele ederken, büyümeyi de başarabilen bir ekonomi var. Daha fazla sermaye girişi için gerekli rasyonel zemine sahip bir Türkiye var. Bu not artışları yılın ikinci yarısından itibaren bambaşka bir tabloyla karşılaşacağımızın işaret fişekleridir. Enflasyonun gerilemesiyle özellikle sonbaharın Türkiye için not artışlarının olduğu bir mevsim olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. ”Yatırımcının Türkiye’ye ilgisi artarak devam edecek" Kararın hem portföy hem de uluslararası doğrudan yatırımları olumlu etkileyeceğini belirten Dr. Erkan Kork, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomi yönetiminin rasyonel adımları, öngörülebilir politikalar ve enflasyonun düşeceğine ilişkin beklentiler yabancı yatırımcı tarafından satın alındı. Yapılan not artışlarının yanı sıra Türkiye’nin, Dünya Bankası gibi dev kuruluşlarla yürüttüğü milyar dolarlık finansman anlaşmaları, haziran ayında gri listeden çıkılacak olması ve temel göstergelerde iyileşmenin devam etmesi ekonomiye olan güveni perçinleyecek. Türkiye, geçen yıl doğrudan yabancı yatırım projelerinde İspanya’yı geride bırakarak Almanya’nın ardından Avrupa’da 4’üncü sırada yer aldı. Ülkemizin önü açık ve daha gidecek çok yolumuz var. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam edeceğini düşünüyorum."