GENEL - 27 Mart 2020 Cuma 10:12

İzmir’de 287 vatandaşa gıda yardımı

A
A
A
İzmir’de 287 vatandaşa gıda yardımı

Korona virüs nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlara gelen sokağa çıkma yasağı kararının ardından İzmir’in Karşıyaka ilçesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, vatandaşların tek tek evlerine giderek gıda yardımı yapıyor.

Korona virüs nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlara gelen sokağa çıkma yasağı kararının ardından İzmir’in Karşıyaka ilçesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, vatandaşların tek tek evlerine giderek gıda yardımı yapıyor. Türk Kızılay’ı Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, ilk etapta 287 vatandaşa yardım götürdüklerini belirterek, "İlçemizde bulunan 65 yaş üstü herkese ulaşarak gıda yardımlarını yapacağız" dedi.


Dünyanın birçok ülkesinde görülen yeni tip korona virüs (COVID-19) Türkiye’de de etkisini gösteriyor. Korona virüsüne karşı bugüne kadar birçok önlem alındı ve en çok etkili olanı da 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı oldu. Bu kararın ardından İçişleri Bakanlığı, yayımladığı genelgeyle mağduriyeti gidermek için düğmeye bastı. Bunun üzerine il ve ilçelerde Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturuldu. Karşıyaka’da da Karşıyaka Kaymakamlığı tarafından oluşturulan bu grupta; Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanlığı, Karşıyaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Türk Kızılay’ı Karşıyaka Şubesi yer aldı. Gruplarda yer alan ekipler, tespit edilen ve kayıt yaptıran vatandaşların ev adreslerine tek tek giderek gıda yardımı yapıyor.



“Gerekli tedbirleri alarak hizmet ediyoruz”


Dağıtımda görev alan Türk Kızılay’ı Karşıyaka Şubesi Başkanı Kamil Karadeniz, ilk etapta yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara yardım götürdüklerini söyledi. Karadeniz, ikinci etapta ise 65 yaş üstü eşlerin ihtiyacının karşılanacağını belirterek, daha sonrasında Karşıyaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ve Kızılay’a gelen kayıtları dikkate alarak gıda yardımı yapacaklarını vurguladı. Karadeniz, “Vatandaşlarımızın evden çıkmaması için gerekli uyarıları yapıyoruz. Kendilerinin mümkün mertebe evde kalmaları hem onların sağlıkları için iyi olacak. Bizler de onların sağlığı için gerekli tedbirleri alarak hizmet ediyoruz. İlçemizde bulunan 65 yaş üstü herkese ulaşarak gıda yardımlarını yapacağız. İlk etapta kimsesi olmayan, dışarı çıkamayan ve sistemimizde kayıtlı olan 287 vatandaşımıza hizmet götürüyoruz. Vatandaşlarımız, çağrı merkezlerimizi, 155’i, 156’yı, 112’yi arayarak kayıtlarını yaptırabilecek” dedi.


Karadeniz ayrıca, gıda yardımı esnasında sokağa çıkan ve sigara içen 65 yaş üstü vatandaşları da uyararak sağlığı için evine girmesini rica etti.


Gıda yardımı alan 65 yaş üstü vatandaşlar, yapılan hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, sokağa çıkma yasağına dikkat ettiklerini ve gelen bu yardımlar sayesinde de ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.


Projeye ayrıca; Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, Karşıyaka İlçe Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Karaman da destek verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.