SPOR - 28 Haziran 2020 Pazar 13:37

Göztepe, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı

A
A
A
Göztepe, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı

Göztepe, Süper Lig’in 30.

Göztepe, Süper Lig’in 30. haftasında deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.


Süper Lig’in 30. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak olan Göztepe, hazırlıklarına izin yapmadan başladı. Teknik Direktör İlhan Palut ve yardımcı antrenörler yönetiminde, Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanda dün akşam oynanan Alanyaspor karşılaşmasında uzun süre forma giyen futbolcular rejenerasyon çalışması gerçekleştirdi. Maçta kısa süre forma giyen veya oynamayan futbolcular ise antrenmanın ilk bölümünde pas çalışması yaparken, ikinci bölümdeyse dar alanda oyun çalışması yaparak günü tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Öğrenciler istedi, hayırsever vatandaş gerçekleştirdi Elazığ’a 70 kilometre uzaklıktaki Hazar köyünde okuyan ilk ve ortaokul öğrencilerinin hiç yemedikleri hamburger hayalini, hayırsever bir vatandaş gerçeğe dönüştürdü. Hayatlarında ilk kez hamburger yiyen öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Hazar köyünde bulunan Hazar İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin hamburger istekleri gerçekleşti. Öğretmenleri tarafından daha önce hiç hamburger yemediği belirlenen öğrenciler, Diyarbakır Çüngüş Çaybağı Derneği ile irtibata geçti. Dernekte bulunan bir hayırseverin yardımlarıyla okulda bulunan 100 öğrenci için hamburger yapıldı. Okulun bahçesinde yapılarak öğrencilere servis edilen hamburgerler, öğrenciler tarafından çok beğenildi. Hayatlarında ilk defa hamburger yiyen bazı öğrencilerin mutluluğu ise gözlerinden okundu. Hamburger ikramında bulunan işletme sahibi Ümit Akdoğan, "Diyarbakır Çüngüş Çaybağı Derneği bizlere ulaşarak köy okulunda okuyan öğrencilere hamburger göndermemizi istedi. Biz de öğrencilerin daha taze bir şekilde hamburgerleri yemeleri için köy okuluna gelerek burada pişirip taze bir şekilde ikram etmeyi tercih ettik. El birliği ile öğrencilerimize güzel bir lezzet tattırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. "Farklı bir etkinlik gerçekleştirmek istedik’’ Okulda bulunan öğrencilerin hamburger ile tanıştığını belirten Hazar İlkokulu Müdür Yardımcısı Vedat Çelik, "Okulumuza 20 tane köyden 8 servisle öğrencilerimiz geliyor. Köyün kendi öğrencisi yok. Öğrencilerimizin tamamı taşımalı sistemle okula geliyor. Mutlaka Elazığ’a gittiklerinde hamburger yemiş olan vardır ama hayatında hamburger ile tanışmamış olan ya da pizza türünde yiyeceklerle tanışmamış öğrenci sayımız oldukça fazla. Buraya 30 kilometre uzaklıktan gelen öğrencilerimiz var bunların Elazığ’a giderek hamburger yeme imkanları çok fazla yok. Bu vesileyle farklı bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Öğrenciler okula geldiklerinden itibaren soruyorlar ’ne yiyeceğiz’ diye biz de sürpriz olsun diye ilk etapta söylemedik. Öğrencilerimiz hamburger yiyeceklerinden dolayı heyecanlandı. Derneklerin, öğrencileri tanımadıkları yemeklerle tanıştırmaları bundan sonraki süreçler için de bir başlangıç olur inşallah" diye konuştu. İlk defa hamburger yiyen öğrencilerden Berat Aykaç, "Hamburger çok güzeldi, çok beğendim. Daha önce hiç yememiştim" dedi.
Gaziantep Kalkınma Yolu Projesi, Güneydoğu’ya can suyu olacak Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri 3 günlük Mardin, Şırnak ve Irak programı kapsamında Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, Silopi Kaymakamı Cihat Koç ve Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım’ı ziyaret etti. Güneydoğulu ihracatçıların Cizre ve Silopi’deki ziyaretleri sırasında, bölgenin istihdam artırıcı yatırımlara ihtiyaç duyduğu vurgulanırken, Kalkınma Yolu Projesinin bölge iş dünyasında büyük bir heyecan oluşturduğu dile getirildi. Türkiye’yi Basra Körfezine bağlayacak yeni İpek Yolu olarak değerlendirilen Kalkınma Yolu Projesi ile bölgenin cazibe merkezi olacağı ifade edildi. “Kalkınma yolu projesi büyük bir şans” Güneydoğulu ihracatçıları makamında kabul eden Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, nüfusu 164 bin olan Cizre’de fiili olarak 200 bin kişinin yaşadığını belirterek, ilçede istihdamı artırıcı yatırımlara ağırlık vermek istediklerini söyledi. Ana gündem maddelerinin aş, iş ve istihdam olduğunu ifade eden Kaymakam Nazlı Demir, “İlçemiz lojistik altyapısı anlamında çok güçlü. Her türlü yatırıma açık, ihtiyaç var. Önümüzdeki 10 yılda burası cazibe merkezi olacak. Stratejik bir noktadayız. Çok önemli bir ilçeyiz. 10 yıl sonra en az 500 bin nüfus ön görüyoruz. Huzur ve güven ortamı arttıkça bölgenin ekonomik potansiyeli de artıyor. Diğer taraftan Kalkınma Yolu Projesi bölgemiz ve ilçemiz için büyük bir şans. Yol Cizre’den geçiyor. Bu yol tamamlandığında sadece bölgemiz ve ülkemiz için değil tüm Ortadoğu için de can suyu olacak” dedi. “Bölgenin gelişimi için her türlü desteği vermeye hazırız” Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu da, Kaymakam Nazlı Demir’e Cizre’deki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kaymakam Nazlı Demir’e, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Kadooğlu, “Cizre, gerek tarihi geçmişi, gerekse de sahip olduğu ekonomik potansiyeli ile ülkemizin ve bölgemizin önemli bir ilçesi. İlçemizde son yıllarda çok büyük bir değişim ve gelişim gözleniyor. Bu memnuniyet verici gelişimin devam etmesi için bizler de elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı. “Silopi yakın gelecekte bölgenin yıldızı olacak” Silopi Kaymakamı Cihat Koç, Güneydoğulu ihracatçıları kabulünde ilçenin ekonomik ve sosyal potansiyeli ile ilgili bilgiler verdi. Kaymakam Koç, “Silopi gelecekte bölgenin yıldızı olmaya adaydır” dedi. İlçede seracılık, besi ve karma Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Kaymakam Cihat Koç, “Amacımız ilçede istihdamı artırıcı yatırımlarla insanlara yeni kapılar açmaktır” şeklinde konuştu. Kalkınma Yolu Projesinin ilçenin gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Kaymakam Koç, ilçenin gelecekte gerek nüfus, gerekse de ekonomik gelişim anlamında çok hızlı bir ivme kaydedeceğini vurguladı. “Habur, bölge ekonomisinin can damarıdır” Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu da, ziyaret sırasında Silopi Kaymakamı Cihat Koç’a Mardin ve Irak programı ile ilgili bilgi verdi. Geçmişte Habur Sınır Kapısında yaşanan sorunların önemli bölümünün çözüme kavuşturulduğunu belirten Başkan Kadooğlu, “Habur bölgemiz ekonomisi için çok önemli. Adeta can damarı. Habur Sınır Kapısında yaşanan sorunlar da ekonomiyi doğrudan etkiliyor. Habur Sınır Kapısındaki sorunların çözümünde büyük katkısını gördüğümüz Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Başkan Kadooğlu ve Yönetim Kurulu Cizreli iş insanları ile buluştu Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Topumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri Cizre Sanayi ve Ticaret Odası’nı da ziyaret etti. Cizre STO Ömer Faruk Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Güneydoğulu ihracatçılar, karşılıklı işbirliği imkanları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, gerek ilçemiz gerekse de Gaziantep İpekyolu üzerinde bulunuyor. Gaziantep ile hem gönül bağlarımız hem de önemli ticari ilişkilerimiz var. Biz hızla gelişen bir ilçeyiz. Nakliye konusunda Türkiye’nin en büyük 4. Filosuna sahibiz” dedi. Başkan Celal Kadooğlu da, Cizre ile Gaziantep arasında yoğun ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek, kadim ilçe Cizre’nin gelişimi ve kalkınması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Gaziantep Gazianteplilerin vazgeçilmezi: Kahvaltılık zahter Gazianteplilerin vazgeçilmezi olan kahvaltılık zahter, geçmişten günümüze sofraları süslemeye devam ediyor. Kahvaltılık zahter, yıllardır sevilerek tüketilen yöresel bir tat olarak Gazianteplilerin sofralarında yerini alıyor. İçerisinde; toz leblebi, kabak çekirdeği tozu, dövülmüş karpuz çekirdeği, susam, limon tuzu ve çeşitli baharatlar barındıran toz haline getirilmiş zahter, birçok hastalığa iyi geldiği için vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kilosu ise 200 TL’den satılıyor. “Antep’e özgü ekmek önce zeytinyağına daha sonra zahtere banarak yenilir” Kahvaltılık zahter satışı yapan aktarcı Mustafa Maraşlı, “Gaziantep’e özgü kahvaltılık zahter. Yeniş şekli ise; bir kaseye zeytin yağı, bir kaseye zahter. İlk olarak Antep’e özgü ekmek önce zeytinyağına daha sonra zahtere banarak yenilir. İçerisinde ise; leblebi tozu, kabak çekirdeği tozu, dövülmüş karpuz çekirdeği, susam, limon tuzu ve bilmediğimiz birkaç baharat daha var. Fiyatı 200 TL’dir. Tura gelen vatandaşlar sıklıkla alıyor. Talep çok fazladır” dedi. “Yerli ve yabancı turistler zahterin tadını merak ediyor” Zahter hakkında bilgi veren işletmeci Selami Yanık, “Zahter, Kilis ve Gaziantep’te tüketilen bir yiyecektir. Genellikle kahvaltıda tüketilir. Zahter, iştah açıcı bir yiyecektir. Aynı zamanda solunum rahatsızlığı çeken hastalara da iyi gelmektedir. Genel anlamda bu Mezopotamya’da çok fazla tüketilir. Yerli ve yabancı turistler zahterin tadını merak ediyor. Kahvaltıda zahterin içecek olduğunu zannedenler oluyor. Bizde kendilerine anlatıp tattırıyoruz. Ürünü görüp şaşıranlarda oluyor. Tadını çok beğenip talep edenlerde. Faydaları ise; bronşite, karaciğerdeki toksinlere ve birçok organa iyi geliyor. Aynı zamanda iştah açıcı özelliği ile de kilo almak isteyen vatandaşların tercihi oluyor” şeklinde konuştu. “Sabah kahvaltılarında sıklıkla tüketilir” Her sabah zahter tükettiğini söyleyen müşteri Mustafa Öztürk, “Zahter, Gaziantep’te meşhur bir yiyecektir. Sabah kahvaltılarında sıklıkla tüketilir. Vatandaşlara mutlaka tavsiye ediyorum. Birçok hastalığa iyi geldiği için sıklıkla tüketmeye çalışıyorum” diye konuştu.