YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 13:10

KONAK`TAN EĞİTİME 5 MİLYON TL KATKI

A
A
A
KONAK`TAN EĞİTİME 5 MİLYON TL KATKI

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın eğitime verdiği destekle Konak ilçe sınırlarında bulunan 120 okulun eksikleri tamamlandı. Her öğrencinin hakkı olan çağdaş eğitim için harekete geçen Başkan Tartan, en büyük yatırımı gençlerin geleceği için yaptı.
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Konaklı öğrencilerin modern koşullarda eğitim görebilmeleri için çalıştı. Su tesisatlarının yenilenmesinden havalandırma sistemine, zemin kaplamadan oyun ve spor alanına kadar okulların ihtiyacı olan tadilat, teknik destek ve malzeme temini Konak Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.
’GELECEĞE EMEK VERİYORUZ’
Konak Belediyesi’nin eğitime desteği tadilat ve malzeme teminiyle sınırlı kalmadı. Semt merkezlerinde ’Gönüllü Öğretmen’ projesinin hayata geçirilmesiyle dershaneye gidemeyen öğrenciler etüt programlarına katıldı. Eğitim dönemi boyunca derslerine devam eden çocuklar, yaz dönemiyle birlikte Konak Belediyesi’nin düzenlediği deniz gezilerinde tatilin tadını çıkardı. Ankara Anıtkabir ve Çanakkale gezileri ile tarih bilinci ve yurt sevgisiyle büyüyen bir nesle Konak öncülük etti.
Çocuklar ve gençler için yapılan her şeyin, umutlu bir geleceğe atılan sağlam adımlar olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan şöyle konuştu: "Yerel yönetimlerin kentte yaşanan sorunları görmesi ve çözüm yolunu araştırması gerekiyor. Biz de Konak Belediyesi olarak temel görevimiz olmadığı halde, okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya, eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için karşılık beklemeden emek veriyoruz. Okullara teknik destek, fiziki iyileştirme ve malzeme yardımının ötesinde çocuklarımızın ruhsal, duygusal gelişimini de önemsiyoruz. Eğitim kalitesi yükseldikçe çocuklarımızın özgüveni artacak. Kültür, sanat ve sporla küçük yaşlarda tanışan öğrenciler hem sosyal yaşama daha kolay dahil olacak hem de kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar. Çocukların ve gençlerin olduğu her yerde, iyilik ve güzellikle sonuçlanacak her işte katkı sağlıyor olmaktan onur duyuyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir