EKONOMİ - 26 Ekim 2020 Pazartesi 13:55

EGİAD-MÖDAV iş birliği

A
A
A
EGİAD-MÖDAV iş birliği

Türkiye’deki muhasebe akademisyenlerini çatısı altında toplayan Muhasebe Öğretim Üyeleri Dayanışma Vakfının (MÖDAV) bu yıl 17.

Türkiye’deki muhasebe akademisyenlerini çatısı altında toplayan Muhasebe Öğretim Üyeleri Dayanışma Vakfının (MÖDAV) bu yıl 17.’sini düzenlediği Uluslararası Muhasebe Konferansı online olarak gerçekleştirildi. Konferansın teknoloji sponsoru olan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), tüm teknik alt yapıyı da sağladı. EGİAD Başkanı Mustafa Aslan’ın Panelist ve Genel Sekreter Prof. Dr. A. Fatih Dalkılıç’ın oturum başkanı olarak katıldığı ve 2 gün süren etkinlik yerli ve yabancı 30’a yakın konuşmacı ve 300’ün üzerinde izleyicinin katılımı ile gerçekleşti.


Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, pandeminin iş dünyasına etkilerini aktaran EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, içinde bulunduğumuz krizin insanların birbirine olan ihtiyacının önemine dikkat çektiğini hatırlatarak, “İçinde bulunduğumuz kriz bize ne kadar kırılgan ve birbirimize muhtaç olduğumuzu hatırlattı. Pandeminin kendisi insanlığın doğaya sürdürülebilir olmayan yollarla müdahalesinin bir sonucu. Sürdürülebilir kalkınma amaçları doğayı tahrip etmeyen, daha eşit ve kapsayıcı bir ekonomiye geçerken bir yol haritası işlevi görüyor. Tek bir ülkenin bu amaçları benimsemesi yetmez, global olarak benimsenmedikçe bir ülke her şeyi yapsa da çözüm gelmeyecektir” dedi.



"Dijitalleşme ön plana çıktı"


Pandemi süreciyle birlikte iş hayatında fiziksel etkileşimin azaldığını vurgulayan Aslan, bu süreçte dijitalleşmenin ön plana çıktığını ifade ederek, hijyenin en önemli konulardan biri olduğu bir çalışma düzeninin bizi beklediğini kaydetti. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni normalle birlikte kurumların çalışanları hakkında daha fazla data toplamaya başladığını görmüştük. Uzaktaki ekiplerin performansları hakkındaki bilgilerin depolanması ve sağlık verilerinin takip edilmesiyle daha da hızlanan bu eğilim, önümüzdeki süreçte de devam edecektir. Bu sayede şirketler ve insan kaynakları, ekipler hakkında daha derin bir bilgiye sahip olarak onları anlayacak ve merkezinde insan olan, daha sosyal politikaların, hayata geçirilmesini sağlayacaktır. Kurumsal yönetim açısından ise pandemi, ani ve beklenmeyen değişikliklere çevik ve akılcı cevaplar vermenin ne kadar önemli olduğunu kurumlara gösterdi. Özellikle yönetim kurulları ile icra ekipleri arasındaki çizgiler bu dönemde belirsizleşti. Yürütme ekipleri krizi yönetmek için yönetim kurulu seviyelerindeki toplantılara daha sık çağırıldı ve bu sayede entegrasyon artırılarak sağlıklı bilgi akışı sağlandı.”



"Uluslararası Muhasebe Araştırmalarında Güncel Trendler"


Uluslararası Muhasebe Araştırmalarında Güncel Trendler başlıklı oturumu yöneten Prof. Dr. Fatih Dalkılıç’ın konuğu ise uluslararası yayınları ile alanında önde gelen isimlerden olan Budapeşte Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nadia Albu oldu. Muhasebe alanında güncel konuların neler olduğunu paylaşan Albu, özellikle teori ve pratiği bir araya getiren bir yaklaşımın ve vaka analizlerinin öneminin altını çizdi. Kısa bir süre önce MÖDAV Başkanı olarak göreve başlayan ve aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Çağnur Balsarı kapanışta EGİAD’ın sponsorluğuna ve desteğine teşekkür ederek yakın zamanda farklı faaliyetlerde de birlikte etkinliklere devam etme dileğini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen “Mahzen-32” operasyonunda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi, kıskıvrak yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Bunun yani sıra Bursa’ya il dışından getirdikleri yaşları 17 ile 25 arasında tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi. Sıkı takibin ardından çete çökertildi Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak-verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebaşını Hakkı Saral’ın da arasında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 şüpheli yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar sonucu 10 iş yeri ile 34 evde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi. İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi. Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece 27 şüphelinin tamamı tutuklanıp cezaevine gönderildi.