GENEL - 19 Kasım 2020 Perşembe 10:19

Bayraklı’da 88 depremzede ailenin beyaz eşya ihtiyaçları karşılanacak

A
A
A
Bayraklı’da 88 depremzede ailenin beyaz eşya ihtiyaçları karşılanacak

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, belediyenin bir firma ile yaptığı iş birliği kapsamında ihtiyaç sahibi 88 depremzede ailenin temel beyaz eşya ihtiyaçları karşılanacak.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, belediyenin bir firma ile yaptığı iş birliği kapsamında ihtiyaç sahibi 88 depremzede ailenin temel beyaz eşya ihtiyaçları karşılanacak. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklı, deprem sonrası dayanışmasıyla ortak sorunlarda nasıl birlik olunduğunu gösterdi. Bu birlik ülke genelinden gelen desteklerle büyüdü" dedi.


Bayraklı Belediyesi ve Arçelik dayanışmasıyla önemli bir iş birliği hayata geçirildi. Bu kapsamda yapılan iş birliğiyle, 88 ailenin temel beyaz eşya ihtiyaçlarının karşılanacağı açıklandı. Hayata geçirilen uygulamada ihtiyaç sahibi aileler, belediyeye başvuranlar ve durumu tespit edilenler arasından belirlendi.


Bu çerçevede, depremde evleri yıkılan veya ağır hasar alan depremzedelerden yeni evlerine çıkan 88 ailenin; buzdolabı, çamaşır makinesi, termosifon ya da set üstü ocak ihtiyaçları karşılanacak. İsteyen vatandaşlar termosifon, isteyenler de set üstü ocağı tercih edebilecek. Eşyalar, vatandaşların yeni evlerine teslim edilerek, ekipler tarafından kurulacak.


İzmir’deki yıkıcı depremin yaralarını el birliğiyle sarmaya çalıştıklarını ve ilk günden itibaren gerek enkaz alanlarında, gerekse çadır bölgelerinde vatandaşları hiç yalnız bırakmadıklarını ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Biz büyük bir aileyiz ve bunu ortak acılarımızda, yaralarımızı sararken bir kez daha gördük. İlk andan bu yana büyük öz veriyle çalışan ekiplerimiz; pandemiye rağmen, gece gündüz demeden hizmet vererek depremzedelerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu süreçte bize destek olan Arçelik gibi tüm firmalarımıza, yardımseverlerimize, gönüllülerimize, minnettarız. Bu zorlu süreci dayanışmayla atlatacağız" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da nitelikli işgücüne destek projesi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Zafer Kalkınma Ajansı, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu işbirliği ile yürütülen “Nitelikli İş Gücü Geliştirme ve Destekleme Projesi (NİGDEP)” kapsamında verilen “Dış Ticaret ve Yeni Nesil Satış ve Pazarlama” eğitimi alan katılımcılar ve projenin paydaşları, Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda bir araya geldi. Kütahya’da iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikte iş gücü-iş eşleşmesine destek sunmayı, işverenlerin uygun adayları bulmasını kolaylaştırmayı ve iş arayanlara kariyer gelişim fırsatları sunmayı amaçlayan proje ile "Dış Ticaret” ile “Yeni Nesil Satış ve Pazarlama” alanlarında, fakültelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olan ve 35 yaşın altındaki işsiz gençlere 120 saat uzmanlık eğitimi veriliyor. Programa, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Çalışma ve İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Oğuz Düzgün ve Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdoğan Şahin katıldı. Çok güzel bir organizasyonda bir arada olduklarını söyleyen Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Kutlu Eser, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı teması ’Kadın Girişimciliği/Kadın İstihdamı’ olarak belirlendiği için başvurularda kadın katılımcılara pozitif ayrımcılık sağlandı ve bu doğrultuda eğitime hak kazanan 40 kişinin 22 tanesi kadın olarak belirlendi. Proje, teorik eğitimlerin tamamlanması sonrasında katılımcılara verilecek iş başı eğitimler ile devam edecek. Projenin sonunda ise katılımcıların Kütahya’da hizmet veren firmalarda istihdam edilmesi hedeflenmektedir" dedi.
Samsun Milli Mücadele’nin kadın kahramanlarının giydiği kıyafetler defilede sahnelendi Milli Mücadele’de 23 kadın kahramanın giydiği kıyafetler, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yeniden tasarlanarak defilede sunuldu. 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Samsun Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki usta öğreticiler tarafından Milli Mücadele döneminde 23 kadın kahramanın giydiği kıyafetler yeninden yapıldı. Her kadın kahramanın giydiği kıyafetler o döneme ait kumaşlarla dikildi. El emeğiyle dikilen kıyafetler Olgunlaşma Enstitüsü’nde düzenlenen defilede izleyicilerin beğenisine sunuldu. Fatma Çavuş’tan Halide Edip’e kadar birçok kadın kahramanın kıyafetlerinin sergilendiği defile hem duygulandırdı hem de herkesin beğenisi topladı. ’Atatürk Samsun’da konulu sergiyi ise ziyaretçileri ilgiyle inceledi. "Yöresel ve o döneme ait kumaşlar kullanarak tasarladık" Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında aynı zamanda enstitümüzün 64. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Milli Mücadele kadın kahramanlarından oluşan çok güzel bir defile hazırladık. Aynı zamanda birde resim sergisi açtık. Her iki çalışmada çok güzel oldu. 23 kadınımızı canlandırdık. Onların kıyafetlerini yöresel ve o döneme ait kumaşlar kullanarak tasarladık. O döneme uygun olarak giydirdik. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk 2 kere binamızın ziyarete gelmiş ve burada derslere katılmış. Bunları canlandırmak istedik” dedi.