EĞİTİM - 01 Aralık 2020 Salı 09:29

Tenis turnuvası, eğitime destek oldu

A
A
A
Tenis turnuvası, eğitime destek oldu

Balçova Belediyesi ve Ege Veteran Tenis Derneği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Cumhuriyetin Çocukları Tenis Turnuvası’nın gelirleri ile Balçovalı çocuklara tablet alındı.

Balçova Belediyesi ve Ege Veteran Tenis Derneği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Cumhuriyetin Çocukları Tenis Turnuvası’nın gelirleri ile Balçovalı çocuklara tablet alındı.


Eğitim destekleri ile ilçedeki çocukların eşit ve kaliteli hizmet almasını hedefleyen Balçova Belediyesi, Ege Veteran Tenis Derneğiyle birlikte geliri öğrencilere burs olarak verilen ‘Cumhuriyetin Çocukları Tenis Turnuvası’nı gerçekleştirdi. Her yıl Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan ve bu yıl yedincisi düzenlenen turnuvaya tek ve çiftler olmak üzere iki kategori toplam 350 sporcu katıldı. Önceki yıllarda geliri Dokuz Eylül Tıp Fakültesi öğrencilerine burs olan Cumhuriyetin Çocukları Tenis Turnuvası’nın geliriyle bu yıl Balçovalı çocuklara tablet alındı.



Korona virüs pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrencilere destek olmak için tüm imkanları kullandıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Turnuvamızın geliri ile daha önce üniversite öğrencilerimize destek oluyorduk. Şimdi de uzaktan eğitim gören çocuklara destek oluyoruz. Bu amacımıza katkı koyarak turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum” dedi. Ege Veteran Tenis Derneği Başkanı Umut Oruç ise turnuvaya çok büyük katılım olmasından dolayı memnun olduklarını ifade ederek, “Tenis açık hava da yapılan bir spor olduğu için pandemi koşullarından çok etkilenmedik. Çocuklarımızın eğitimi için böyle bir turnuvada bulunmak bizleri ve sporcularımızı çok mutlu etti” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.