ASAYİŞ - 15 Mayıs 2021 Cumartesi 12:49

Genç kadının patronu tarafından kızlarının gözleri önünde darp edildiği iddiası

A
A
A
Genç kadının patronu tarafından kızlarının gözleri önünde darp edildiği iddiası

İzmir’in Menemen ilçesinde, iddiaya göre aktar dükkanında çalışan ve iş yerinin bir kısmında kar ortaklığı üzerine patronuyla anlaşarak parfüm satmaya başlayan genç kadın, ‘seninle çalışmak istemiyorum’ diyen patronu tarafından aralarında çıkan tartışmanın ardından iki kızının gözleri önünde darp edildi.

İzmir’in Menemen ilçesinde, iddiaya göre aktar dükkanında çalışan ve iş yerinin bir kısmında kar ortaklığı üzerine patronuyla anlaşarak parfüm satmaya başlayan genç kadın, ‘seninle çalışmak istemiyorum’ diyen patronu tarafından aralarında çıkan tartışmanın ardından iki kızının gözleri önünde darp edildi. Hastaneye giderek darp raporu alan genç kadın, patronundan şikayetçi oldu.


Olay, Menemen ilçesi Egekent-2 semtinde bulunan bir aktar dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, bir süredir aktar dükkanında maaşlı olarak çalışan 30 yaşında ve iki kız çocuk annesi Büşra Akça, geçtiğimiz Haziran ayında iş yerinin geniş olması sebebiyle arka kısımda bulunan müsait alanı parfümeri yapıp kazandığı paranın yarısını patronu H.İ. ile paylaşma konusunda anlaştı. İki kızı ile birlikte iş yerinde yemek yerken bu sırada Büşra Akça’nın yanına patronu geldi. İş konuları üzerine yaşanan konuşma sırasında ikili arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine patron H.İ’nin, ‘seninle çalışmak istemiyorum, işten ayrılmanı istiyorum’ demesinin ardından genç kadın, ‘kredi çekerek aldığım parfümleri alıp işten ayrılabilirim’ sözlerini sarf etti. Öfkelenen patron, çalışanına hakaret etmeye başladı ve iddialara göre genç kadını kızlarının gözleri önünde darp etti.



Kırık camların üzerinde sürükledi, ‘Büşra neden parfümleri yere atıyorsun?’ diye bağırdı


Büşra Akça, "Avuç içiyle göğsüme doğru vurup beni parfüm rafına doğru itekleyerek vurmaya başladı. Kızlarımın ‘yapma, anneme vurma’ diye bağırmasına rağmen darp etmeye devam etti. Daha sonra parfüm şişelerini yere atıp ‘Büşra neden parfümleri yere atıyorsun?’ diye bağırarak, çocuklarımın yanında hakaretler edip iftiralar atmaya başladı. Vurmaya devam ederken iteklemesi sonucu yerdeki cam parfüm şişesi kırıklarının üzerine düştüm. Kırık camların üzerinde beni dışarıya sürükledi ve vücudumda cam kırıklarından dolayı çok sayıda kesiler meydana geldi” dedi.



“İçeriye giren müşteri darp edilme anıma şahit oldu”


Bina sakinlerinin sesleri duyarak dışarıya çıktığını, kendisinin ise parfümlerin parası olan 5 bin lira ile çantasını almak için iş yerinin içerisine girdiğini aktaran Büşra Akça, “İçeriye girdiğimde patronun paraları aldığını fark ettim. Ağlayarak tester olarak gönderilen parfümlere vurdum ve dışarıya çıkıp hastaneye gittim. Darp raporumu aldıktan sonra ise polis merkezine giderek ifade verdim; ayrıca ben darp edilirken içeriye gelen müşteri de o anlara şahit oldu. Müşteri daha sonra aileme ulaşarak ‘gördüğüm görüntüyü unutamıyorum, şahitlik etmek istiyorum’ demesi üzerine kızım ve müşteri de ifade vererek H.İ’den şikayetçi oldu” diye belirtti.


Annesinin tuhafiye iş yerinin H.İ’nin iş yerine çok yakın olduğunu ifade eden Akça, kendisine psikolojik olarak şiddet uyguladığını da öne sürdü.



“Kızcağıza hakaretler ediyordu”


Daha önce parfüm aldığı iş yerine Anneler Günü dolayısıyla 1 tane daha almak için geldiğini ve dükkana girdiğinde çığlık sesleri duyduğunu ifade eden müşteri Nuran K., “Ben içeri girdiğimde Büşra darp ediliyordu. Parfüm dolabına dayamış ve kızcağıza ağza alınmayacak hakaretler ediyordu. Büşra ise ‘yapma’ diye bağırıyordu. Hasta olduğum için oradan kaçarcasına çıktım. Büşra’nın annesine ulaşarak şahitlik yapmak istediğimi söyledim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta Hıdırellez coşkuyla kutlandı Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi. Renklerin ve kültürlerin ortak paydası olan Esenyurt’ta Hıdırellez coşkusu yaşandı. Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği şenlikte, baharın, güzel dileklerin ve bereketin simgesi olan Hıdırellez, eğlenceli etkinliklerle kutlandı. Roman Kültür Evi önünde gerçekleşen şenlikte Roman sanatçılar sahne alarak vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Programa katılarak Roman vatandaşların neşesini paylaşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bir gelenek olan Hıdırellez ateşinin üstünden atladı. “Sizinle el ele gönül gönüle birlikte çalışacağız” Vatandaşların Hıdırellezi’ni kutlayan Başkan Özer, “Hızır İlyas; kışın ve zorlukların geride bırakıldığı, güzelliğin, bereketin, bolluğun, yeşilin can aldığı, kan aldığı, güzelleştiği gün demektir. Gününüz kutlu olsun. Bugünün en önemli yanlarından biri şu; Hızır darda kalanın imdadına yetişir. Hızır yoklukta, yoksullukta olanın yanında olur. İlyas da suyu, toprağı korur. Aslında Hızır ile İlyas’ın buluştuğu günün adıdır bugün. Bugün aynı zamanda bizim için de bir mesajdır. Bize diyorlar ki, ‘Halkınıza kucak açın, toplumla buluşun, toprağı, suyu koruyun, insanlar darda olduğu zaman onların yardımına koşun.’ Biz de Allah’ın izniyle bunu yapacağız. Burada çok sayıda eşimiz, dostumuz, kardeşimiz var, sizin hiç dinmeyen, hiç bitmeyen neşeniz var. Bu neşeniz her daim var olsun. Ben Allah’ın izniyle her zaman sizin yanınızda olacağım. Sizin sorunlarınızın çözümü bizim boynumuzun borcudur. Zaten bunun için göreve geldik. Sizinle el ele vereceğiz, gönül gönüle birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı. “Siz bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz” Roman vatandaşların daha eşit daha özgür bir dünyada yaşaması için projeler ürettiğini söyleyen Başkan Özer, “Esenyurt, Yaşar Kemal’in dediği gibi ‘Bin bir rengin açtığı bir çiçek bahçesi.’ Bu bahçenin en güzel çiçeği sizlersiniz. Sizin neşeniz, sizin o folklorunuz, sizin dinmeyen sevinciniz bize de sevinç aşılıyor. Ben sadece burada değil, hayatım boyunca bir akademisyen olarak da hep Roman kardeşlerim daha güzel daha eşit daha özgür bir dünyada yaşamaları için projeler ürettim. Esenyurt Belediye Başkanı olarak bundan sonraki süreçte de hep sizlerle beraber yürüyeceğim. Sizlerin düğünlerinizde neşenizi paylaşacağım. Sizlerin acılı gününüzde, taziyenizde de acılarınızı paylaşacağım. Hep beraber Esenyurt’u 21. yüzyıla yakışır, herkesin bir arada, bir kültür bahçesinde yaşadığı barış ve kardeşlik şehri yapacağız. Bu konuda da sizden katkı ve destek bekliyorum. Her zaman dediğim gibi adil, eşit, ulaşılabilir bir belediye olacağız” diye konuştu.
Kocaeli Pres makinesine sıkışarak hayatını kaybeden fabrika sahibi 3 çocuk babasıymış Kocaeli’nin İzmit ilçesinde pres makinesine sıkışarak hayatını kaybeden Sude Havacılık fabrikasının sahibi Necmi Şahin’in (48) evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Firmanın ise 2007’de havacılık sektöründeki faaliyetlerine başladığı; uçak koltuğu, sehpası ve koltuk ekipmanları üretimi yaptığı bildirildi. Olay, dün saat 22.30 sıralarında Alikahya Atatürk Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi’ndeki Sude Havacılık isimli plastik parça üretim fabrikasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fabrikaya yeni alınan pres makinesi kurulum esasında aniden çalıştı. Fabrika sahibi Necmi Şahin ise makineye sıkıştı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulmasıyla adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri Necmi Şahin’i sıkıştığı yerden çıkardı. Sağlık ekiplerince ağır yaralı olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Necmi Şahin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Öte yandan, otopsi işlemlerinin ardından Necmi Şahin’in cenazesi ailesine teslim edilecek. Şahin’in cenazesi Alikahya Fatih Mahallesi Fatih Cami’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilecek. Şahin’in evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Sude Havacılığın ise 2007 yılında Kocaeli’de havacılık sektöründeki faaliyetlerine başladığı; uçak koltuğu, sehpası ve koltuk ekipmanları ile ambalajları ürettiği aktarıldı.
Antalya Halk otobüsü trafik ışıklarında bekleyen araçların arasına daldı: 3 yaralı Antalya’da halk otobüsünün trafik ışıklarında bekleyen araçlara çarpması sonucu 11 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kaza anıysa güvenlik kameralarına yansıdı. Kaza, sabah 08.30 sıralarında Kepez ilçesi Atatürk Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gökmen G. (48) idaresindeki 07 AU 0011 plakalı özel halk otobüsü bir anda trafik ışıklarında bekleyen araçların arasına daldı, halk otobüsüyle beraber 11 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazada halk otobüsü şoförü, otobüsteki 1 yolcu ve diğer araçta bulunan 1 kişi olmak üzere 3 kişi yaralanırken, tüm araçlarda maddi hasar meydana geldi. Yaralılar olay yerine yönlendirilen sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere sevk edildi. Araçlar ise çekiciyle bulundukları yerden kaldırıldı. "Şoför kriz geçirmiş diyorlar" Kazada aracı hasar görenlerden Eyüp Kaya, “Kırmızı ışıkta beklediğimiz sırada otobüs şoförü kriz falan geçirmiş diyorlar. İki şeridin ortasından gelip 10 araca vurdu, 3 kişi yaralandı. Araçlarda zarar var. Bütün kazazede arkadaşlar şikayetçi” dedi. Öte yandan, kaza anı bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde trafik ışıklarında bekleyen araçların yanında önce duran halk otobüsü, ardından bir anda orta kısımdan araçlara çarparak zincirleme kazaya neden olduğu görüldü.