YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 18:19

KONAKLI SPORCU GURUR KAYNAĞI OLDU

A
A
A
KONAKLI SPORCU GURUR KAYNAĞI OLDU

Belçika Korfbol Federasyonu İzmir’den Burcu Sel ve üç sporcuyu Belçika Korfbol Ligi’ni takip etmek ve kamplara katılmak, için Belçika’ya davet etti. Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü basketbol takımı oyuncularından Burcu Sel, Belçika Korfbol Federasyonu tarafından korfbol çalışmalarına katılmak için Belçika’ya davet edildi. 13-19 Aralık tarihlerinde Belçika’da gerçekleştirilen Belçika Korfbol Federasyonu ile Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanlığı arasında 2011-2012 yıllarını kapsayan uygulamalı olarak korfbol milli takım sporcu çalışmalarına Türkiye’den sadece dört kişi çağrıldı. İzmir’den çağrılan tek sporcu olma başarısını da gösteren Sel, iki yıldır da Korfbol Milli Takım’da ter akıtıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Belçika’ya davet edildiklerini öğrenen Burcu Sel, Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bölümü mezunu. Sel, Belçika ve Hollanda da ligi bulunan Korfbol’ün, Türkiye’de 1995’ten bu yana oynandığını, çok az bilindiğini, sadece bazı üniversitelerde takımlar kurularak turnuvalarla sınırlı kaldığını ifade etti. Burcu Sel, ülkemizde iki yıl önce korfbol milli takımı kurulduğunu belirterek, “Mart ayında ülkemizde de ligi kurulacak. Ben de üniversitede tanıştım bu oyunla. Oradaki koçumuz Belçikalı, Türkiye seçmelerini yaptı. Dört arkadaş bir hafta Belçika ligini takip ettik, kamplara katıldık. Bizim için çok iyi bir tecrübe oldu. Basketbola benzeyen, kız ve erkeğin bir arada oynayabileceği, eğlenceli bir spor” dedi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bu başarının büyük mutluluk ve gurur verdiğini ifade ederek, “Gençlerimizin sporda böylesi örnek başarılara imza atması, uluslararası platformlarda ülkemizi temsil etmeleri bizi elbette mutlu ediyor. İzmirli gençlerimizden talep gelirse belediye bünyesinde biz de korfbol takımı kurabiliriz” diye konuştu.
KORFBOL NEDİR?
Korfbol, erkeklerle bayanların birlikte oynadıkları tek takım sporudur. Oyun basketbol ve netbola benzer olsa da, belirgin özelliklerle onlardan ayrılır. Oyunun amacı, topu rakip takımın ’korf’ denilen, sepete benzer yüksek potasına atmaktır. Korfbol her yaştaki kadın ve erkeklerin oynayabilecekleri bir spordur. Kapalı alanlarda oynanmasının yanı sıra, çimde, kumda veya suda da oynanabilir. ’Korfbal’ Felemenkçe kökenli bir kelimedir. Korf, Felemenkçe’de ’sepet’, bal ise ’top’ anlamına gelir. Korfbolun mucidi Hollanda’lı bir öğretmen olan Nico Broekhuysen’dir. Broekhu ysen İsveç’te oynadığı bir oyundan esinlenmiş ve Korfbol oyununu 1903 yılında Amsterdam’da tasarlamıştır. Hollanda Korfbol Birliği 1903 yılında, ’Uluslararası Korfbol Federasyonu’ 1933 yılında kurulmuştur. Birlik, Uluslararası Spor Federasyonları Birliği ile Dünya Oyunları Birliği’ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Korfbol 1992 yılında 4 kıtada 30’dan fazla ülkede oynanmaya başlamıştır. IKF, 1993 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi (UOK) tarafından resmen tanınmıştır. Korfbol, 4 yılda bir yapılan Dünya Oyunları kapsamında yer almaktadır.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.