POLİTİKA - 13 Ocak 2012 Cuma 14:02

19 MAYIS TARTIŞMALARI

A
A
A
19 MAYIS TARTIŞMALARI

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin Ankara dışındaki illerin okullarında kutlanmasına ilişkin kararına; "O zaman fiili işgal bugün de zihinsel olarak işgal etmek isteyenlere karşı 19 Mayıs ruhunu ortadan kaldırmaktır. Bu anlayış milli egemenliği tesis eden zihniyete karşı baş kaldırıdır" dedi.
Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündem değerlendirmesi yapan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MEB’in Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk ’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerini Ankara dışındaki illerde okullarda kutlanmasına tepki gösterdi. Bakanlığın yürüttüğü mantığı; "Bu mantık öğrenciler olmasa milli eğitimi ne güzel yönetiriz mantığından öte anlam taşımıyor. Bütün milli ve manevi
değerlerimizin acımasız şekilde yozlaştırıldığını görüyoruz" sözleriyle yorumladı. Vural, eleştirilerinde Hüseyin Çelik ve Ömer Dinçer’in birbirinden farksız olduğunu belirterek şöyle konuştu: "MEB 19 mayıs kutlamalarından vazgeçiyor.Adama bak sen kimsin? İnsanının tüyleri diken diken oluyor. İşgal edilmiş olan İzmir, 19 Mayıs yani 19 Mayıs’tan rahatsız olanlar bu ülkeyi işgal etmek isteyenler rahatsız olur da, Ömer Dinçer sen neden rahatsızsın? Neymiş efendim ’çocuklar üşüyorlarmış’ şu gerekçelere
bakın. Milleti bu adam aptal yerine koyuyor, hakaret ediyor. Asıl amaçları Cumhuriyet ile hesaplaşmak. O zaman fiili işgal bugün de zihinsel olarak işgal etmek isteyenlere karşı 19 Mayıs ruhunu ortadan kaldırmaktır."
KURBAN BAYRAMINI DA KALDIRIRLAR
Kararı Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini baltalamak olarak değerlendiren Vural; "23 Nisan’da gidecek. Daha sonra bunlar Kurban Bayramı’nı da iptal ederler" dedi.
Bunların Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini ortadan kaldırmak istediğini anlatan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ömer Dinçer, o savaşı sürdürürken çocuğun üzerindeki örtüyü mermiye koyarken üşümüyor muydu çocuklar. Adam gibi de ki şöyle kutlanmasını istiyorum niye millet üşüyor diyorlar. Milleti niye alet ediyorsun? Hüseyin Çelik neydi ki bu ne olsun? 23 Nisan’da senin bakanlarını başbakanını karşılamak için ilkokul çocukları sokaklara yığıldıkları zaman üşümüyorlar mı? Bu mantık öğrenciler olmasa
milli eğitimi ne güzel yönetiriz mantığından öte anlam taşımıyor. Bütün milli ve manevi değerlerimizin acımasız şekilde yozlaştırıldığını görüyoruz. Adeta Cumhuriyeti Milli Kurtuluş savaşını yapan iradeye başkaldırı var. Atatürk’e diyordur ki herhalde ne diye çıktın ya? Bu zihniyet milli egemenliği tesis eden zihniyete karşı baş kaldırıdır. Asıl karşı çıktığı nokta milletin egemenliği bağımsızlığıdır."
CHP VE AK PARTİ’YE ’GLADYATÖR’ BENZETMESİ
İktidarın ve muhalefetin İzmir kanadındaki teşkilatların kenti arenaya dönüştürdüğünü öne süren Vural, AK Parti ve CHP’ye gladyatör benzetmesinde bulunarak vatandaşların tercihleri arasında mecbur bırakıldıklarını söyledi.
İzmir’in arenaya döndüğünü anlatan Vural; sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir arenasında iki gladyatör AK Parti ve İzmirli’yi doğramakla meşgul. İzmir’i araya sıkıştırdılar bu tercihler arasında mecbur ve mahkum bırakmak istenmektedir. AKP’nin bitmez şekilde İzmir’i ele geçirme planı devreye sokulmuştur.Bu plan çerçevesinde hareket ettikleri ortaya çıkmaktadır. CHP’nin İzmir’e hizmet etmediğini de düşünürsek MHP’nin sıkışan İzmirlilerin hareket alanı olduğunu düşünüyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.