ASAYİŞ - 16 Ağustos 2021 Pazartesi 21:50

İzmir’de feci kaza: 1 ölü, 12 yaralı

A
A
A
İzmir’de feci kaza: 1 ölü, 12 yaralı

İzmir’in Karaburun ilçesinde kontrolden çıkan pikap türü araç bahçe duvarına çarpıp devrildi.

İzmir’in Karaburun ilçesinde kontrolden çıkan pikap türü araç bahçe duvarına çarpıp devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 12 kişi yaralandı.


Kaza, dün saat 04.30 sıralarında Mordoğan Mahallesi Ardıç mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, E.B. idaresindeki 35 HA 7705 plakalı pikap türü araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bahçe duvarına çarptıktan sonra devrildi. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine adrese jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapılırken, yapılan kontrollerde araç içerisinde yolcu konumunda bulunan Selin Kabakçı’nın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Sürücü E.B., ile birlikte araçta bulunan 2’si ağır 12 kişi ise ambulanslara alınarak çevredeki hastanelere kaldırıldı.


Öte yandan, Selin Kabakçı’nın cenazesi ilçede bulunan Mordoğan İskele Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içerisinde toprağa verilirken, araç sürücüsü E.B. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Yeni yıl öncesi sınır kapılarında dev uyuşturucu operasyonu Yeni yıl öncesi Edirne’de bulunan sınır kapılarında tırlarda yüzlerce kilo uyuşturucu ele geçirildi, 4 şüpheli gözaltına alındı. Edirne’de güvenlik güçleri, uluslararası uyuşturucu ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında sınır kapılarında peş peşe büyük operasyonlara imza attı. Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yapılan kontrollerde farklı türlerde yüzlerce kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalarda, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan bir tırda yapılan aramada 31 kilo 54 gram kokain ele geçirildi. Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ayrı bir operasyonda ise ülkeye giriş yapan başka bir tırda 591 kilo 162 gram uyuşturucu maddesi bulundu. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda yürütülen çalışmalarda da bir tırda yapılan aramada 50 kilo 930 gram esrar ile 25 kilo 646 gram MDMA cinsi sentetik uyuşturucu ele geçirildi. 4 şüpheli gözaltında Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında toplam 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında "Uluslararası Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçu kapsamında adli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. Yetkililer, uyuşturucu madde ticareti yapan ve bu yolla özellikle çocuklar ile gençleri hedef alan suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla ve aralıksız sürdürüleceğini vurguladı. Başarılı operasyonlarda görev alan İl Emniyet Müdürlüğü ile Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tebrik edildi.
Edirne Yeni yıl öncesi sınır kapılarında rekor uyuşturucu operasyonu Yeni yıl öncesi Edirne’de bulunan sınır kapılarında tırlarda yüzlerce kilo uyuşturucu ele geçirildi. Edirne’de güvenlik güçleri, uluslararası uyuşturucu ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında sınır kapılarında peş peşe büyük operasyonlara imza attı. Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yapılan kontrollerde farklı türlerde toplam yüzlerce kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalarda, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan bir tırda yapılan aramada 31 kilo 054 gram kokain ele geçirildi. Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ayrı bir operasyonda ise ülkeye giriş yapan başka bir tırda 591 kilo 162 gram ecstasy maddesi bulundu. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda yürütülen çalışmalarda da bir tırda yapılan aramada 50 kilo 930 gram esrar ile 25 kilo 646 gram MDMA cinsi sentetik uyuşturucu ele geçirildi. 4 Şüpheli Gözaltında Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında toplam 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında "Uluslararası Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçu kapsamında adli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. Yetkililer, uyuşturucu madde ticareti yapan ve bu yolla özellikle çocuklar ile gençleri hedef alan suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla ve aralıksız sürdürüleceğini vurguladı. Başarılı operasyonlarda görev alan İl Emniyet Müdürlüğü ile Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tebrik edildi.
Erzurum Regaip Kandilinde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Regaip Kandilinde Erzurumlular camilere akın etti. Programda Sakal-ı Şerif de ziyarete açıldı. Erzurum’da Regaip Kandilinde Yakutiye ilçesinde yapımı yeni tamamlanan ve ibadete açılan Yıldız Kardeşler Camii’nde kandil programı düzenlendi. Programa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Ellerini semaya açarak dua eden vatandaşlar birlik ve beraberlik temennisinde bulundu. Programda Sakal-ı Şerif de ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif büyük ilgi gördü. Programda bir açıklama yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Camiler, İslam’ın öğretilip yaşatıldığı Beytullah’ın birer şubeleridir. Camilerimiz mukaddes mekânlarımızdır. Erzurum Valimiz Mustafa Çiftçi, İl Müftümüz Yaşar Çapçı ve Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Uzman İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun katılımlarıyla Yıldız Kardeşler Camii Hatice-Timur Atabek Kur’an Kursu, Gençlik Merkezi ve Taziye Evi’mizin açılışını gerçekleştirdik. Bizler imanlı, irfanlı, ahlaklı, faziletli, duyarlı, bilgili kısacası Akif’in tabiriyle Asım Nesli’ni sürdürmenin gayreti içindeyiz. Bu güzide eserin yapılmasından ötürü emeği geçen kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim burada yapılacak ibadetleri kabul etsin, mahallemize bereket ihsan etsin. Bu vesileyle rahmeti ve bereketi bol olan mübarek üç aylarımızın habercisi, lütuf ve keremin üzerimize yağdığı Regaib Kandilimiz mübarek olsun’’ dedi.