ASAYİŞ - 14 Ocak 2012 Cumartesi 13:07

İZMİR`DE KUYUMCU SOYGUNU

A
A
A
İZMİR`DE KUYUMCU SOYGUNU

İzmir’in Buca ilçesinde faaliyet gösteren kuyumcu dükkanına gelerek altınları çalmak isteyen E.Ö(37) ve A.D.(21) Cuma namazı için camiye giden cemaat tarafından yakalanarak emniyet güçlerine teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde İzmir’in Buca ilçesinde bulunan kuyumcu dükkanına giren silahlı ve kar maskeli E.Ö(37) ve A.D(21) dükkana girerek dükkan sahibinin oğlu Fırat Aydoğan’nın üstüne atladı. Kısa bir boğuşmanın ardından kaçmaya çalışan iki şahıstan E.Ö(37) camiye Cuma namazı için giden cemaat tarafından yakalandı. Diğer şahıs A.D’nin(21) kaçtığını belirleyen emniyet güçleri kısa zamanda A.D’nin(21) izine ulaşarak üstündeki kuru sıkı tabanca ile Gaziemir Pazaryerinde şahsı yakaladı.
AYNI AMERİKAN FİLMİ GİBİYDİ
Olay anında yan dükkanda bulunduğunu ifade eden dükkan sahibi Hasan Aydoğan; "Cuma namazına gitmek için hazırlık yapıyordum. Arada bir kuyumcu dükkanımızdaki kamerayı da takip ediyorduk. Tam o sırada dükkanın önünde iki şahısın durduğunu gördüm. Kafalarına kar maskelerini takıp içeri girdiler. Bir şeyler olduğunu anladım. Hemen dışarı çıkıp ’Kuyumcu dükkanını soyuyorlar’ diye bağırdım. Benim dışarı çıkmamla iki şahsın kuyumcu dükkanından çıkması bir oldu. Bir tanesi Cuma namazına giden cemaatin arasına
karışıp izini kaybettirmek isterken, cemaat tarafından yakalandı. Diğerini bulamadık. Aynı Amerikan filmlerindeki gibiydi. Ben böyle bir olayı filmlerde bile izlemedim. Hala etkisindeyim" dedi.
Olay anında kuyumcu dükkanında bulunan Fırat Aydoğan ise; "Normal rutin işlerimizi yapıyorduk. Bir anda iki şahıs dükkana girerek üstüme atladılar. Sonra diğeri bana silah çekti. Ben biriyle daha boğuşuyordum. Silah çeken şahış beni vurmasın diye arkadaşını hep önümde siper etmeye çalıştım. O da silahını sıkamadı. Kısa bir boğuşmanın ardından ikisi de dükkandan kaçtı. Zaten bir tanesini 100 metre ileride yakaladık" şeklinde konuştu.
İfadeleri için emniyete getirilen E.Ö(37) ve A.D(21) tutuklanmak üzere mahkemeye gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.